Pas op! 'Incredibles 2' gevaarlijk voor mensen met epilepsie

Pas op! 'Incredibles 2' gevaarlijk voor mensen met epilepsie

Bioscopen treffen al maatregelen.

Dit weekend ging Disney's animatiefilm Incredibles 2 in première in Amerika en deze heeft direct al voor een hoop rumoer gezorgd op social media. De film zou namelijk een hoop scènes bevatten met flitsende lichten en felle kleuren en daar onvoldoende voor waarschuwen. Daarom kan Incredibles 2 gevaarlijk zijn voor mensen met epilepsie, migraine en andere vormen van lichtovergevoeligheid.

Gisteren ging een tweet van de Amerikaanse blogger Veronica Lewis viral toen zij waarschuwde voor de schade die Incredibles 2 mogelijk kan veroorzaken bij ongewaarschuwde bioscoopbezoekers met lichtgevoeligheidsaandoeningen. De animatieprent van regisseur Brad Bird wordt in haar bericht onder andere afgeraden aan mensen met epilepsie en migraine, maar ook zouden de flitsende beelden mensen met autisme en ADHD kunnen triggeren. Eén van die scènes duurt zelfs negentig seconden.

Disney is inmiddels op de hoogte gebracht en heeft in een memo alle filmtheaters die Incredibles 2 vertonen opgeroepen om waarschuwingsmaatregelen te treffen voor de desbetreffende scènes. Of er in Nederland ook maatregelen worden getroffen, is niet bekend.


Incredibles 2, de sequel op de geanimeerde superheldenklassieker uit 2004, is vanaf woensdag 27 juni in Nederland te zien!

NieuwsFilm

meest populair