Algemeen

Pas op! 'Incredibles 2' gevaarlijk voor mensen met epilepsie

Bioscopen treffen al maatregelen.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jeffrey Kouters om 10:57 in Algemeen
Dit weekend ging Disney's animatiefilm Incredibles 2 in première in Amerika en deze heeft direct al voor een hoop rumoer gezorgd op social media. De film zou namelijk een hoop scènes bevatten met flitsende lichten en felle kleuren en daar onvoldoende voor waarschuwen. Daarom kan Incredibles 2 gevaarlijk zijn voor mensen met epilepsie, migraine en andere vormen van lichtovergevoeligheid.

Gisteren ging een tweet van de Amerikaanse blogger Veronica Lewis viral toen zij waarschuwde voor de schade die Incredibles 2 mogelijk kan veroorzaken bij ongewaarschuwde bioscoopbezoekers met lichtgevoeligheidsaandoeningen. De animatieprent van regisseur Brad Bird wordt in haar bericht onder andere afgeraden aan mensen met epilepsie en migraine, maar ook zouden de flitsende beelden mensen met autisme en ADHD kunnen triggeren. Eén van die scènes duurt zelfs negentig seconden.

Disney is inmiddels op de hoogte gebracht en heeft in een memo alle filmtheaters die Incredibles 2 vertonen opgeroepen om waarschuwingsmaatregelen te treffen voor de desbetreffende scènes. Of er in Nederland ook maatregelen worden getroffen, is niet bekend.


Incredibles 2, de sequel op de geanimeerde superheldenklassieker uit 2004, is vanaf woensdag 27 juni in Nederland te zien!

7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

benjamin

Avatar

Dacht dat ze bij What The Flick er ook al iets van gezegd hebben, dus dit nieuws verbaast me niet echt. Overigens heeft Incredibles 2 een A+ op CinemaScore.

kaedir

Avatar

Ik heb het idee dat ze bij cinemascore maar wat invoeren zonder de film te hebben gezien.

spooklift

Avatar

Dan moeten ze Enter the Void (2009) ook niet kijken. Deze is nog extremer.

benjamin

Avatar

kaedir "Ik heb het idee dat ze bij cinemascore maar wat invoeren zonder de film te hebben gezien."
Mij lijkt het feit of de werknemers van CinemaScore al dan niet een film gezien hebben eigenlijk volstrekt irrelevant.

Goov25

Avatar

Ha, dan zit ik lekker met autisme én migraine ;)
Nee als je overgevoelig bent voor lichtflitsen en felle kleuren zijn bioscopen sowieso geen goed idee volgens mij. Maar goed om te waarschuwen bij een film waar dat extra geldt.

benjamin

Avatar

Ondanks dit alles zit de film trouwens prima te scoren met een geschat openingsweekend van 180 miljoen.

nieuwslaatste nieuws

meest populair