Algemeen

Denis Villeneuve is fan van 'Sicario: Day of the Soldado'

De regisseur van de eerste 'Sicario' werd ''weggeblazen'' door het vervolg.

door Kaj van Zoelen om 12:24 in Algemeen
De regisseur van Sicario, Denis Villeneuve, keerde niet terug om het vervolg Sicario: Day of the Soldado te maken. Maar hij heeft wel heel wat te zeggen over de film.

In de zin dat hij de nieuwe film al gezien heeft, en er een mening over heeft. Villeneuve is namelijk zeer enthousiast over de nieuwe film, de eerste Engelstalige film van de Italiaanse regisseur Stefano Sollima. Villeneuve noemt de film een ''knaller'' en zegt dat hij er door werd weggeblazen. ''Ik heb de film gezien en zeg met trots dat Stefano een indrukwekkend, sterk en meesterlijk vervolg heeft gemaakt... het is een geweldig goede film!''

Villeneuve is ondertussen zelf bezig met het ontwikkelen van de misdaadfilm The Son en een nieuwe verfilming van de sciencefictionklassieker Dune.

Stefano Sollima heeft eerder al met het Italiaanse Suburra laten zien dat hij uitstekende misdaadfilms kan maken. Stefano is de zoon van Sergio Sollima, één van de grote drie Sergio's van de spaghetti westerns (naast Sergio Leone en Sergio Corbucci) met onder andere Face to Face en The Big Gundown op zijn naam. Na de western-golf in de jaren zestig kwam er in de jaren zeventig een golf misdaadfilms, en ook in dat genre maakte Sollima een aantal van de peilers, inclusief Violent City met Charles Bronson. De appel lijkt dus niet ver van de boom te vallen.

19 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Raki-Pure

Avatar

Sicario was een meesterwerk op alle vlakken. De trailervan deel 2 belooft veel goeds.

nooffencetaken

Avatar

Deel 1 was fantastisch. Weet nog als de dag van vandaag dat ik neergeslagen de bioscoop uit kwam omdat ik mijn verwachting had staan op een standaard actie film. Ben erg benieuwd naar deel 2. Als Villeneuve hem goed vindt dan kan er weinig fout gaan.

Frietgezicht

Avatar

Deel 1 was erg sterk maar uberhaubt is dit wel een top regisseur. Blade Runner 2049 laatst gezien en dat is een pareltje(terwijl ik deel 1 overgewaardeerde zooi vind)

Maar een mening van een goede regisseur over een film zegt niet altijd iets zoals met Cameron al bleek.

Straka

Avatar

Zonder Villeneuve heb ik hier wel vertrouwen in; Sollimas Suburra is beter dan iedere willekeurige film van Villeneuve. Daarnaast is er nu blijkbaar de focus op de personages van Brolin en Del Toro, en dus niet het overbodige personage van Blunt.

Frietgezicht

Avatar

^ Straks, wow andere mening dus. Heeft die film te maken met de gelijknamige serie op Netflix en is die serie ook sterk?
Na Gomorrah zoek ik zo'n serie maar twijfel of het wat is.

Master Of Films

Avatar

Frietgezicht "Straks, wow andere mening dus."
Straka heeft het niet zo op Villeneuve. Is meer van Joe Wright fanboy. Regisseur van de flop Pan en die leugenachtige Darkest Hour.

Frietgezicht "Maar een mening van een goede regisseur over een film zegt niet altijd iets zoals met Cameron al bleek."
Deel je mening.

Robbepost

Avatar

Straka heette jij eerder Robin80?

Ik vind Villeneuve ook geweldig en blade runner 2049 een parel, maar wat hij van een andere film vind boeit me niet.
Friet doelt denk ik op de positieve reactie van Cameron op het verschrikkelijke Terminator Genysis.

Straka

Avatar

@Friet: De serie van Suburra heb ik niet gezien, maar is wel de opvolger van de film. Is best een Italiaans dingetje om een succesvolle misdaadfilm op te volgen met een serie. Dit werd ook gedaan met Romanzo Criminale en Gomorra.

@MoF: Heb het inderdaad niet zo op Villeneuve. Joe Wright vind ik wel ok, had een geschikte Bond-regisseur geweest na Mendes. Pan heb ik nog steeds niet gezien. Darkest Hour was vooral het Oldman-feestje natuurlijk.

@Robbe: Wie is Robin80? Ik heb nooit mijn naam veranderd sinds ik mij hier lang geleden heb aangemeld.

Robbepost

Avatar

Was cynisch Straka.
Hij vind Villeuve ook niet goed en noemde hem zelfs talentloos en een genre verkrachter.

Baba Yaga

Avatar

Geweldige regisseur Sollima. Gomorrah en romanzo criminale zijn meesterlijke series en Suburra is ook een goede film. De serie vond ik wel beter maar Sollima is volgens mij daarbij niet betrokken. Het is trouwens geen opvolger maar een prequel op de film. Je kan het makkelijk kijken zonder de film te hebben gezien.

Mav Damian

Avatar

Als Villeneuve het al zegt dan heb ik vertrouwen in deze film. Zal zeker geen Cameron geval worden Smiley face
Taylor Sheridan heeft ook het scenario geschreven dus zeker vertrouwen in dit.

Robin80

Avatar

Was deze nietskunner maar fan geweest van Blade Runner, het meesterwerk van R. Scott. BR 2049 is nu alweer vergeten, like tears, in rain. Deze vent moet achter een aanrecht gaan staan! Héél misschien krijgt hij dan de vaat schoon. Of misschien ook niet, want héél veel kan deze man niet!

Daanminator

Avatar

Moet deel 1 nog zien volgens mij

Mav Damian

Avatar

Robin80 "Was deze nietskunner maar fan geweest van Blade Runner"
jawel dat is hij wel! Hij heeft het al aatal keer gezegd in interviews. Sterker nog hij wou zelf eerst het vervolg niet maken, daarna heeft hij zich bedacht want hij wou niemand anders die het vervolg ging verneuken.
Robin80 "Héél misschien krijgt hij dan de vaat schoon. Of misschien ook niet, want héél veel kan deze man niet!"
Jawel deze man kan sterke films maken en is zelf een van de weinige regisseurs die feitelijk nog geen slechte film heeft gemaakt, maar ja jij vind maar dat Villeneuve talentloos is omdat 1 van zijn films een flop is.

Robbepost

Avatar

Lekker Robin80, gooi al je frustraties eruit en zet jezelf nog een keer voor paal!
Je mag zijn films niet goed vinden, maar je kraamt onzin uit door te zeggen dat hij een nietskunner is.

Master Of Films

Avatar

En toevallig laat de grootste Villeneuve fan, Robin80, van zich horen.

benjamin

Avatar

Niet iedereen lijkt de mening van Villeneuve te delen, want de film staat voorlopig 'slechts' op 64% op RT. Ter vergelijking: deel één haalde 93%.

Mav Damian

Avatar

benjamin " "Niet iedereen lijkt de mening van Villeneuve te delen, want de film staat voorlopig 'slechts' op 64% op RT. Ter vergelijking: deel één haalde 93%""

Jammer. Dat het de eerste niet ging overtreffen was wel te verwachten. Hoewel ik dit nog een redelijke score vind.
Ps het staat nu op 67% Smiley face

Straka

Avatar

De eerste werd ruim overschat, dus na correctie ligt de RT score voorlopig ongeveer gelijk.

NieuwsFilm

meest populair