Denis Villeneuve is fan van 'Sicario: Day of the Soldado'

Denis Villeneuve is fan van 'Sicario: Day of the Soldado'

De regisseur van de eerste 'Sicario' werd ''weggeblazen'' door het vervolg.

De regisseur van Sicario, Denis Villeneuve, keerde niet terug om het vervolg Sicario: Day of the Soldado te maken. Maar hij heeft wel heel wat te zeggen over de film.

In de zin dat hij de nieuwe film al gezien heeft, en er een mening over heeft. Villeneuve is namelijk zeer enthousiast over de nieuwe film, de eerste Engelstalige film van de Italiaanse regisseur Stefano Sollima. Villeneuve noemt de film een ''knaller'' en zegt dat hij er door werd weggeblazen. ''Ik heb de film gezien en zeg met trots dat Stefano een indrukwekkend, sterk en meesterlijk vervolg heeft gemaakt... het is een geweldig goede film!''

Villeneuve is ondertussen zelf bezig met het ontwikkelen van de misdaadfilm The Son en een nieuwe verfilming van de sciencefictionklassieker Dune.

Stefano Sollima heeft eerder al met het Italiaanse Suburra laten zien dat hij uitstekende misdaadfilms kan maken. Stefano is de zoon van Sergio Sollima, één van de grote drie Sergio's van de spaghetti westerns (naast Sergio Leone en Sergio Corbucci) met onder andere Face to Face en The Big Gundown op zijn naam. Na de western-golf in de jaren zestig kwam er in de jaren zeventig een golf misdaadfilms, en ook in dat genre maakte Sollima een aantal van de peilers, inclusief Violent City met Charles Bronson. De appel lijkt dus niet ver van de boom te vallen.



NieuwsFilm

meest populair