Sicario: Day of the Soldado (2018)

No rules this time

Uiteraard is een tweede Sicario minder goed dan de eerste. Niet gek zonder Denis Villeneuve, Roger Deakins en Emily Blunt.
play

5,9 details

  • 122 Min
  • Actie
  • Misdaad
  • Drama
  • Thriller
  • Verenigde Staten
  • Italië
  • Mexico
122 Min Verenigde Staten

De drugsoorlog aan de Amerikaans-Mexicaanse grens is compleet uit de hand gelopen. De kartels brengen nu terroristen de grens over. Om de oorlog te winnen, werken federaal agent Matt Graver en de enigmatische Alejandro weer samen.

Regie
Stefano Sollima
Cast
Josh Brolin, Benicio Del Toro, Catherine Keener, Matthew Modine, Shea Whigham, Isabela Moner, Jeffrey Donovan, Manuel Garcia-Rulfo, Christopher Heyerdahl, Raoul Trujillo, Howard Ferguson Jr., Ian Bohen, Bruno Bichir, Jake Picking, Stafford Douglas, David Castaneda, Elias Garza, Abigail Marlowe, Rachel de la Torre, Michael Love Toliver, Tasha Ames, Connor Skific, Cassandra Rochelle Fetters, Sharon Anne Henderson, Tsailii Rogers, Jacqueline Torres.
Release
29.06.2018
Release NL
05.07.2018
Release DVD
27.10.2018

Filmtotaal Recensie

Regie: Stefano Sollima | Cast: Benicio Del Toro (Alejandro), Josh Brolin (Matt Graver), Isabela Moner (Isabel Reyes), Elijah Rodriguez (Miguel Hernandez), Catherine Keener (Cynthia Foards) e.a.| Speelduur: 122 minuten | Jaar: 2018

Hoewel geliefd door pers en publiek, is Sicario niet het type film waarop je snel een vervolg zou verwachten. Qua verhaal liet de thriller drie jaar geleden immers maar weinig open voor toekomstige delen en hoewel de bioscoopomzet volkomen prima was, ziet Hollywood meestal weinig heil in vervolgfilms als de eersteling niet minstens zijn budget heeft verdrievoudigd. Dat stemt positief voor Sicario: Day of the Soldado, aangezien het doet vermoeden dat dit vervolg niet puur voor het geld is gemaakt, maar omdat men iets te vertellen meende te hebben. Best logisch ook, want er valt genoeg inspiratie te putten uit de schier eindeloze drugsoorlogen rond de Amerikaans-Mexicaanse grens.

Toch is enige terughoudendheid gepast, want veel van wat Sicario sterk maakte is ditmaal afwezig. Zo moet dit vervolg het stellen zonder de trefzekere regie van Denis Villeneuve, de onheilspellende muziek van Jóhann Jóhannsson, de ijzersterke cinematografie van Roger Deakins en de gelaagde hoofdrol van Emily Blunt. Dat laatstgenoemde niet werd teruggevraagd is verhaaltechnisch waarschijnlijk wel de juiste beslissing geweest, aangezien de ontwikkeling van haar personage aan het einde van de eerste film volledig was afgerond. Een terugkeer zou niet bijster logisch zijn en waarschijnlijk hebben geresulteerd in nog meer passiviteit dan de vorige keer. In de eerste Sicario was dat trouwens niet een tekortkoming maar juist het hele punt van haar personage, maar het valt te betwijfelen of het ook een tweede keer zou werken.

alle artikelen (8)

Sicario: Day of the Soldado Nieuwsberichten

Sicario: Day of the Soldado

acties