Algemeen

Robert Zemeckis verfilmt Roald Dahls 'The Witches'!

Hij mag aan de slag met het script.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jim Pedd om 10:07 in Algemeen
Robert Zemeckis staat op het punt om een deal met Warner Bros. te tekenen om Roald Dahls The Witches te verfilmen. De klassieker zou door Zemeckis geschreven en geproduceerd worden, meldt Variety. De bedoeling is verder dat de film vooral dicht bij het bronmateriaal blijft, waar een eerdere verfilming uit 1990 dat niet bepaald deed.

Centraal in het boek van Dahl staat een klein jongetje, die het samen met zijn grootmoeder opneemt tegen kinderhatende heksen. Of dat een succes wordt, is de vraag, want de afgelopen paar films gebaseerd op werken van Dahl waren niet per se een succes. Toch is het interessant genoeg, want het macabere verhaal maakt het in elk geval voor een breed publiek interessant.

Helaas is er verder nog vrijwel niets bekend over het project, behalve dat Zemeckis het stokje overneemt van Guillermo del Toro, die de film eigenlijk moest regisseren. Wie er mogelijk rollen krijgen, of op welke releasedatum gemikt wordt, is allemaal niet bekend. Het kan echter snel lopen.

10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Ang3l

Avatar

...................
De eerste verfilming is nog steeds erg leuk. Why?!

meanrat

Avatar

Dat een film het boek niet volgt heeft meestal een goede reden. Als je het boek heel erg gaat volgen, dan bestaat de kans dat je film gewoon onsamenhangend wordt. Wat werkt in een boek, werkt niet altijd in een film. Daarom is de verfilming die we nu al hebben ook zo leuk.

Het boek is ook flinterdun. Lees weg als een trein. Als je klaar bent, heb je niet het idee dat er een hele film van gemaakt zou kunnen worden. Je zit dus sowieso met het feit dat je er veel elementen bij moet verzinnen.

Ik hoop dat ze de film een klein beetje eng maken. Dat het niet echt voor de allerjongsten in. Ik vind de boeken, en zo ook deze, ook zo overkomen. Het zijn echte kinderverhalen, maar wel met een stevige ondertoon.

Goku32

Avatar

Geweldige film heb ik in de bioscoop gezien. Moest wel schrikken met die heks bii die boom. En die heksen bii die vergadering poehhhh

Master Of Films

Avatar

meanrat "Wat werkt in een boek, werkt niet altijd in een film"
Mee eens. Het zijn immers 2 verschillende mediums.
Ik kijk graag naar What's the Difference? series van Cinefix en naar The book was better series van Krimson Rogue. Ze leggen dus ook uit wat werkt in een boek of wat werkt in de film of wat niet werkt.

Akke Moeka Hara

Avatar

De eerste film is toch een guilty pleasure voor mij :D
Heb m al lang niet meer gezien helaas.

GreenHornet

Avatar

als ze dit keer maar het boek filmen. Het einde van film was compleet anders.

benjamin

Avatar

Had eigenlijk liever Del Toro dan Zemeckis aan het roer gezien om eerlijk te zijn.

Sunspot

Avatar

Jeugdfilm, ook op basisschool gekeken met heel de school, was leuk.

Thiver

Avatar

Master Of Films "Ik kijk graag naar What's the Difference? series van Cinefix en naar The book was better series van Krimson Rogue."

In dat geval kan ik je het vele malen betere Lost in Adaptation van The Dom aanraden.

Master Of Films

Avatar

^ Interresant. The Dom channel was mij nog niet bekend.
Ik ga een blik op gunnen op deze Lost in Adaptation. Ik zag al een aardige playlist staan. Dank je wel Thierry voor deze tip.

nieuwslaatste nieuws

meest populair