Algemeen

Disney neemt geen risico's meer met regisseurs 'Star Wars'

Geen onervaren talent meer.

door Jim Pedd om 06:36 in Algemeen
Disney heeft na het floppen van Solo: A Star Wars Story besloten om geen risico's meer te nemen met Star Wars-films. Het is nu iets te vaak voorgekomen dat er regisseurs zijn ingehuurd, die vervolgens vervangen moesten worden. Al die problemen hebben er nu dus toe geleid dat men bij gevestigde namen blijft.

Solo: A Star Wars Story zou oorspronkelijk geregisseerd worden door Chris Miller en Phil Lord, maar zij werden na meer dan twee derde van de opnames afgerond te hebben, vervangen door veteraan Ron Howard. Hij kon de negatieve publieke opinie rond de film niet meer omkeren en het zinkende schip niet redden - al was het wel een prima, zij het ongeïnspireerd eindproduct.

Maar Lucasfilm en Disney zagen vaker dingen misgaan met nieuwe regisseurs. Denk aan Gareth Edwards die tijdens de heropnames van Rogue One: A Star Wars Story praktisch vervangen werd door Tony Gilroy. En Colin Trevorrow en Josh Trank die beiden ontslagen werden.

Star Wars News Net meldt nu dat Disney voortaan geen onervaren regisseurs meer wil. Talent dat zichzelf bewezen heeft en heeft laten zien met grote budgetten om te kunnen gaan, staat voortaan centraal.

11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

SanderPostema1997

Avatar

Hebben jullie misschien de bron waar dit vandaan komt?

Da Villain

Avatar

https://www.starwarsnewsnet.com/2018/06/disney-scrapping-star-wars-standalone-movies-rethinking-development-and-why-thats-actually-great-for-the-franchise.html

Ereptile

Avatar

Er staat een klein woordje "bron" onder ieder artikel waar je op kan klikken Smiley face

Robbepost

Avatar

Volgens mij gaat het MCU als een tierelier met veel producties van onervaren regisseurs.
Zou het niet liggen aan visie?

GreenHornet

Avatar

het ligt ook meer aan Kennedy die totaal geen vertrouwen heeft in de regie.

Visie is totaal weg bij lucasfilm.

23VDV23

Avatar

MCU schrijft verhalen vanuit fan pleasing en neemt bestaande comics als uitgangspunt. Speelt het op safe en weet door die comics wat fans willen en verwachten, dus zijn er weinig klachten. Je kunt dat goede films noemen in zoverre ze getrouw zijn aan het bron materiaal en er degelijke schrijvers en een goede cast op zitten. Maar geen enkele MCU film heeft mij nou echt verrast. Bij Star Wars lijken de fans zich het meest koest te houden als je inspeelt op nostalgie, maar ook weer niet te veel, maar verder moeten ze toch zelf dingen bedenken om hun films mee te maken. Andere situatie dus. Persoonlijk denk ik dat luisteren naar de fans niet perse goede films oplevert trouwens, maar de verleiding ertoe wordt wel groot als het beter verkoopt.

benjamin

Avatar

Ik snap na hun ervaringen dat ze soortgelijke scenarios willen vermijden - de problemen bij Solo zullen die film zeker niet geholpen hebben wat het financiële plaatje betreft. Maar voor zover ik weet, was dat toch meestal meer zo'n geval van creatieve meningsverschillen dan van een duidelijk gebrek aan ervaring van de filmmaker. Mij lijkt juist dat de meer ervaren regisseurs ook wel hun eigen visie kunnen hebben en dat zal zeker niet helpen om het niet te doen botsen.

Pronk47

Avatar

Misschien moet Lucas maar weer komen.

Sunspot

Avatar

Paniek bij Disney of zo haha

Artificialis

Avatar

Zoals gewoonlijk zoeken ze de schuld weer bij alles en iedereen, behalve bij henzelf. Dat ze van de onervaren Chris Miller en Phil Lord naar de ervaren Ron Howard zijn overgeschakeld lijkt de problemen alleen maar groter te hebben gemaakt. Ze hadden Miller en Lord gewoon hun werk moeten laten doen. De film was aanzienlijk goedkoper geweest als ze de oorspronkelijke regisseurs niet hadden vervangen. Met zoveel heropnames loopt het budget snel op.

benjamin

Avatar

23VDV23 "Persoonlijk denk ik dat luisteren naar de fans niet perse goede films oplevert trouwens"
Een waarheid als een koe.

nieuwslaatste nieuws

meest populair