Disney neemt geen risico's meer met regisseurs 'Star Wars'

Disney neemt geen risico's meer met regisseurs 'Star Wars'

Geen onervaren talent meer.

Disney heeft na het floppen van Solo: A Star Wars Story besloten om geen risico's meer te nemen met Star Wars-films. Het is nu iets te vaak voorgekomen dat er regisseurs zijn ingehuurd, die vervolgens vervangen moesten worden. Al die problemen hebben er nu dus toe geleid dat men bij gevestigde namen blijft.

Solo: A Star Wars Story zou oorspronkelijk geregisseerd worden door Chris Miller en Phil Lord, maar zij werden na meer dan twee derde van de opnames afgerond te hebben, vervangen door veteraan Ron Howard. Hij kon de negatieve publieke opinie rond de film niet meer omkeren en het zinkende schip niet redden - al was het wel een prima, zij het ongeïnspireerd eindproduct.

Maar Lucasfilm en Disney zagen vaker dingen misgaan met nieuwe regisseurs. Denk aan Gareth Edwards die tijdens de heropnames van Rogue One: A Star Wars Story praktisch vervangen werd door Tony Gilroy. En Colin Trevorrow en Josh Trank die beiden ontslagen werden.

Star Wars News Net meldt nu dat Disney voortaan geen onervaren regisseurs meer wil. Talent dat zichzelf bewezen heeft en heeft laten zien met grote budgetten om te kunnen gaan, staat voortaan centraal.



NieuwsFilm

meest populair