Huilende Roseanne Barr in eerste interview: "Verdedig me niet!"

Huilende Roseanne Barr in eerste interview: "Verdedig me niet!"

Maar of dat haar carrière nog gaat kunnen redden...?

In het eerste interview dat de gevallen comédienne Roseanne Barr heeft gegeven na haar racistische tweet, die er uiteindelijk toe heeft geleid dat televisiezender ABC haar serie Roseanne heeft gecanceld, legt de voormalig kijkcijferkanon nogmaals uit dat dit allemaal nooit haar bedoeling was. Volgens Barr is er sprake van een groot misverstand, zo vertelt ze hevig geëmotioneerd in de podcast van Rabbi Shmuley Boteach.

"Ik vind het echt moeilijk om dit te zeggen, maar men heeft mijn uitspraak echt verkeerd geïnterpreteerd", vertelt Barr. Volgens Barr maakt juist dat het zo pijnlijk. "Er is geen enkel excuus wanneer je mensen, zelfs onbedoeld, pijn doet". Barr noemde de afro-Amerikaanse Valerie Jarrett, die als adviseur voor voormalig president Barack Obama werkte, 'de baby van het moslimbroederschap en de Apenplaneet'.

"Ik wil niet weglopen en voortgaan met excuses, maar ik verontschuldig me aan iedereen die zich beledigd voelde en mij verkeerd heeft begrepen", zegt Barr. "Het was mijn eigen stupiditeit en daarvoor zijn geen excuses". Vervolgens schieten de tranen in haar ogen. "Ik heb absoluut spijt", zegt ze geëmotioneerd. "Je kunt mij echt van alles verwijten - ik heb een grote mond en zo, maar ik ben niet dom", zegt Barr tegen Boteach. Barr wil verder door niemand verdedigd worden.

Eerder verklaarde Barr al dat ze niet wist dat Jarrett een zwarte vrouw is, haar uitspraak een bijeffect van haar slaapmiddelen was en dat haar tweet juist een statement tegen antisemitisme was en dus alles behalve racistisch. Het voormalig ABC-kijkcijferkanon kreeg na haar veelbesproken tweet vrijwel direct haar ontslag. Intussen heeft zender ABC al wel een spin-off van de populaire serie aangekondigd. Natuurlijk zonder Barr.

NieuwsFilm

meest populair