Star Wars-blaster van Han Solo levert bakken met geld op

Star Wars-blaster van Han Solo levert bakken met geld op

Hij heeft hem toch niet meer nodig.

Voor een bedrag van $550.000 is de blaster van Han Solo uit Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi (1983) verkocht. Dit meldt Associated Press. Het pistool was tot op dat moment in handen van Art Director James L. Schoppe en die is nu dus zo'n half miljoen dollar rijker na de veiling in het Planet Hollywood Casino-Resort in Las Vegas.

Solo's blaster blijkt grotendeels van hout gemaakt en deze is gekocht door Ripley's Believe It or Not!, een soort van verzamelmuseumfranchise opgericht door wijlen Robert Ripley. De club bezit ook Luke Skywalkers officiële lightsaber uit Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back (1980). In de collectie zijn ook een originele R2 unit, C3PO's hoofd en een model van de Millennium Falcon terug te vinden.

De blaster is gebaseerd op een German Mauser C96, een wapen dat werd gebruikt tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Tijdens de veilig werd ook een Ewok-bijl verkocht voor 11.000 dollar en een blaster van een Imperial Scout Trooper, voor maar liefst 90.000 dollar. Een Superman-pak gedragen door Christopher Reeve op de set van Superman III leverde twee ton in dollars op.



NieuwsFilm

meest populair