Scarlett Johansson ontkent 'vernederende' auditie om Tom Cruise te daten

Scarlett Johansson ontkent 'vernederende' auditie om Tom Cruise te daten

Een oud-medewerker van Scientology beweert dat Johansson een 'selectieprocedure' onderging.

Brendan Tighe, een oud-medewerker van de Scientology kerk, beweert dat de nodige vrouwen een soort van 'selectieprocedure' ondergingen om een afspraakje te krijgen met de beroemde acteur Tom Cruise. Dit zou jaren geleden het geval zijn geweest, na zijn breuk met Nicole Kidman. Volgens Tighe was niemand minder dan Scarlett Johansson een van deze vrouwen die auditie had gedaan om in contact te komen met Cruise. Zo zei Tighe, in een interview:

''Ik was vroeger goed bevriend met Tom; ik zag hem elke dag gedurende 3 maanden. Hij had altijd meerdere bodyguards om zich heen en op een gegeven moment maakte ik ook deel uit van zijn security team''. Tighe beweert dat hij, gedurende de tijd dat de twee mannen samenwerkten, documenten heeft ingekeken waarin meerdere vrouwen genoemd werden: ''In Scientology-termen wordt dit 'second dynamic' genoemd; dit gebeurt om een vrouw, vriendin of sekspartner te vinden. De enige naam die ik herkende was die van Scarlett Johansson, maar blijkbaar was haar auditie slecht verlopen, want daarna kwam ze niet verder in aanmerking''.

Johansson ontkende dit meteen: ''Het idee dat je auditie zou moeten doen voor een relatie is vernederend en mensonterend. Ik weiger dan ook iemand de ruimte te geven om het verkeerde idee te verspreiden dat ik de integriteit zou missen om mijn eigen relaties te kiezen. Alleen mensen als Brendan Tighe verzinnen zo'n krankzinnig verhaal''. De actrice is niet de enige die in opstand komt tegen zijn uitspraken; zo ook de Scientology kerk zelf, die het verhaal onzin noemt. Een woordvoerder van de kerk zei dan ook dat Tighe alleen maar een nachtwaker is geweest bij Scientology en dat zijn toegang tot prominenten in de kerk zeer beperkt was. Volgens de woordvoerder deed Tighe niks anders dan het bekijken van beveiligingsbeelden...



NieuwsFilm

meest populair