John Travolta & Olivia Newton-John: 40 jaar na 'Grease' nog altijd goede vrienden

Een bijzondere band tussen de twee sterren uit de klassieke musicalfilm!

De musicalfilm Grease (1978) is ongetwijfeld een van de bekendste uit zijn soort en is in de loop der jaren uitgegroeid tot een ware klassieker. Nummers als You're the One That I Want, Summer Nights en Greased Lightnin hoor je ook nog steeds in menig karaokebar. Grease betekende ook de grote doorbraak voor hoofdrolspelers John Travolta en Olivia Newton-John. En wat blijkt? De twee zijn veertig jaar na het verschijnen van de film nog altijd bevriend met elkaar, zo vertellen ze aan People.

"Deze film heeft ons leven compleet veranderd", vertelt Newton-John. "Destijds bij de première voelde je al een soort energie dat er wat zou gaan gebeuren. De film werd ongelooflijk goed ontvangen". Newton-John, die de onschuldige scholiere Sandy vertolkte in de film, is nog altijd dankbaar voor de kans die ze heeft gekregen. "Ik ben blij dat ik onderdeel mocht uitmaken van deze film en dat ik met John heb mogen werken", zegt ze. "We zijn sindsdien altijd vrienden gebleven".

Travolta (64) en Newton-John (69) hebben gezamenlijk dan ook veel meegemaakt als vrienden. Zo was Newton-John een steun voor Travolta toen zijn oudste zoon Jett in 2009 onverwachts kwam te overlijden na een beroerte. Vorig jaar onthulde Newton-John dat ze opnieuw het gevecht is moeten aangaan tegen borstkanker. Die diagnose kreeg ze voor het eerste keer in 1992. "In zware tijden is hij er altijd voor me", zegt Newton-John. Travolta beaamt dat dit andersom ook zo geldt.

"Wanneer je zo'n enorm succes, wat eigenlijk nog nooit geëvenaard is, met elkaar deelt, dan heb je een automatisch band", vertelt Travolta, die de stoere knaap Danny speelde in Grease. De twee Hollywoodsterren kennen elkaar dus al sinds jonge leeftijd. "Ik stond aan haar zij toen ze een kind kreeg, ging scheiden, haar zus verloor. Zij was er bij toen ik trouwde, kinderen kreeg", vervolgt hij. "Het is prachtig en we hebben zoveel gedeelde herinneringen".


Ook trekken de twee regelmatig gezamenlijk op voor hun liefdadigheidswerk en ondanks dat Newton-John nu in Australië woont, proberen ze hun contact zo goed mogelijk te onderhouden. "Olivia is een geweldig mens", zegt Travolta nog. "Ze is deze goede vriendschap meer dan waard".

NieuwsFilm

meest populair