'Mean Girls'-sterren mochten niet uit de kast komen van hun management

'Mean Girls'-sterren mochten niet uit de kast komen van hun management

Hollywood was (of is?) niet bepaald gay-vriendelijk.

De twee acteurs die de mannelijke hoofdrollen speelden in het populaire meidendrama Mean Girls (2004), hebben onlangs in een podcast meer verteld over de positie van homoseksuele mannen in Hollywood. Volgens acteurs Jonathan Bennett en Daniel Franzese werden zij destijds haast gedwongen door hun omgeving om in de kast te blijven. Een moeilijke periode, zo vertellen ze beiden.

Franzese wilde eigenlijk het succes van Mean Girls aangrijpen als moment om uit de kast te komen, maar zijn management en familie brachten hem op andere gedachten. Volgens Franzese was de filmindustrie destijds absoluut niet gay-vriendelijk en kregen homoseksuele acteurs alleen stereotiepe rollen aangeboden. Nadat Franzese uitkwam voor zijn seksuele geaardheid, kreeg hij niet meer de kans om voor stoere mannenrollen te auditeren.

Het is bekend dat Hollywood - ook vandaag de dag - nogal moeite heeft met homoseksualiteit. Denk maar eens aan het feit dat LGBT-personages bijna altijd uit de grotere blockbusterfilms worden weggeknipt. Het uit de kast komen kan iemands carrière behoorlijk schaden. Bennett heeft dus een vergelijkbare situatie meegemaakt. Zijn team adviseerde hem destijds ook met klemtoon om in de kast te blijven en het slot stevig dicht te draaien. Volgens Bennett was dat dan ook een hele zware tijd.

Maar nu zijn beide heren dus trotse leden van de regenbooggekleurde eenhoornbrigade!

NieuwsFilm

meest populair