Blu-ray review 'Den of Thieves' - Ouderwets knallen!

Blu-ray review 'Den of Thieves' - Ouderwets knallen!

Lekker schieten en mans doen. Prima vermaak.

Regie: Christian Gudegast | Cast: Gerard Butler ('Big Nick' O'Brien), Pablo Schreiber (Ray Merrimen), O'Shea Jackson Jr. (Donnie Wilson), Curtis '50 Cent' Jackson (Enson Levoux), Brian Van Holt (Murph Connors) e.a. | Speelduur: 140 minuten | Bioscooprelease: 22.02.2018 | FilmTotaal recensie: 2 sterren

De afgelopen periode lijken de ouderwetse actiefilms weer wat meer terrein te krijgen op het witte doek. Dit jaar was er bijvoorbeeld Den of Thieves, met Gerard Butler als de opvallendste naam. Ondanks dat het niveau niet echt hoog ligt, wist de film de zalen goed te vullen. Een vervolg is dan ook onderweg.

In het $30 miljoen kostende Den of Thieves leidt Big Nick een corrupte bende van politieagenten in Los Angeles, waar de Los Angeles Police Department nog meedogenlozer is dan de criminelen zelf. Wanneer Nick hoort dat de legendarische dief Merrimen van plan is zijn grootste overval ooit uit te voeren, benadert hij de zwakste schakel in Merrimen's team en weet hem te overtuigen om politie-informant te worden. Merrimen, die telkens een stap voorblijft op Nick, voert een reeks gedurfde overvallen uit om zich zo voor te bereiden op de meest onwaarschijnlijke overval ooit: het overvallen van de Federal Reserve Bank. Maar terwijl de explosieve plannen van de dieven zich verder ontwikkelen, vallen er steeds meer doden en blijkt er iemand aan het werk die Nick en Merrimen nooit hadden durven vermoeden.

Remain in Light bracht Den of Thieves - goed voor ruim $80 miljoen wereldwijd - onlangs uit op Blu-ray schijf. Hieronder een blik op de uitgave.

Bekijk de afbeelding
Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: juni 2018 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.39 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: oa. Nederlands | EAN: 9789461875266 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: Remain in Light

De schijf van deze Blu-ray uitgave van Den of Thieves zit verpakt in een zwarte Blu-ray keepcase. Op de voorkant de gespiegelde filmposter. De leeftijd: 12 jaar.

Beeld

Vol wapens, kogels, tatoeages en "mannelijkheid" is Den of Thieves een echte actiefilm zoals we die kennen uit de '90. De film heeft bijna logischerwijs een grauwe uitstraling, aangezet door de bruinzwarte kleurfilter. In High Definition ziet het geheel er prima uit. De scherpte is voldoende en van ruis is nagenoeg geen sprake. De kleurfilter speelt de donkere scènes gelukkig geen parten. Remain in Light heeft dus voor een zeer degelijke schijf gezorgd op dit punt.

Geluid

Ook degelijk is de standaard DTS-HD audiotrack. Met de muzikale ondersteuning verzorgd door Cliff Martinez (The Neon Demon, War Dogs) zit het ook goed. De verschillende surround speakers hebben het druk met de omgeving, aangezien er veel personages zijn die zich regelmatig bevinden in omgevingen waar veel afspeelt. Dit zorgt dus voor achtergrondgeluiden en geluidseffecten. Dit allemaal nog los van de rondvliegende kogels en accelererende auto's. Netjes.

Bonusmateriaal

In tegenstelling tot de buitenlandse uitgaven met de nodige extra's (en zelfs een verlengde versie van de film) hoef je op de Nederlandse uitgave niet te zoeken naar featurettes of iets dergelijks. Daarom hieronder de featurette 'Alpha Males':


Lekker schieten; met 140 minuten wel wat lang

Den of Thieves wil gelukkig niet heel veel meer zijn dat het daadwerkelijk is. Veel stukken uit de film zijn duidelijk een kopie van andere toppers in het genre; kijk alleen maar naar het einde. Het vervolg werd snel aangekondigd en deze zal zich naar verluidt verplaatsen naar Europa. Check hieronder de trailer voor de aftrap:



NieuwsFilm

meest populair