Guy Pearce: Kevin Spacey was handtastelijk tijdens maken 'L.A. Confidential'

Guy Pearce: Kevin Spacey was handtastelijk tijdens maken 'L.A. Confidential'

De verhalen stapelen zich op.

De van seksueel wangedrag beschuldigde Kevin Spacey krijgt er nu ook van langs door zijn collega's. De 58-jarige Amerikaan was 21 jaar geleden samen met Guy Pearce voor het eerst te zien in misdaadfilm L.A. Confidential. Tijdens het Australische tv-programma Interview onthulde Pearce hoe het was om met Spacey te werken. De acteur sprak er verdeeld over.

"Ja, dat is een lastig onderwerp om nu over te praten. Een geweldige acteur, fantastische acteur. Het was lichtelijk een zware periode met Kevin, ja. Hij is een handtastelijke man. Gelukkig was ik 29 jaar en niet 14."

Bekijk de afbeeldingMet het laatstgenoemde verwijst de 50-jarige Australiër naar Star Trek: Discovery-acteur Anthony Rapp die vorig jaar eind augustus bekendmaakte dat een 26-jarige Spacey hem had aangerand toen hij 14 was. Volgens Rapp werd hij door Spacey na een feestje op een bed gesmeten en klom de acteur bovenop hem. Rapp wist zichzelf te bevrijden.

Bekijk de afbeeldingSindsdien zijn zo'n vijftien andere mannen naar voren gekomen met een soortgelijk verhaal omtrent mishandeling en aanranding. Kort daarvoor trachtte Spacey het verhaal van Rapp te verlichten door uit de kast te komen met het volgende:

"Ik heb veel respect en waardering voor Anthony Rapp als acteur. Ik vind het afschuwelijk om zijn verhaal te horen. Eerlijk gezegd kan ik me de ontmoeting niet meer herinneren. Dat zou nu dertig jaar geleden zijn. Maar als ik me echt zo heb gedragen als hij omschrijft, dan ben ik hem mijn oprechte excuus verschuldigd voor mijn zeer ongepaste, dronken gedrag."



NieuwsFilm

meest populair