Spielberg had gruwelijk idee voor 'Jaws'-vervolg

Spielberg had gruwelijk idee voor 'Jaws'-vervolg

Hij had een waargebeurd verhaal willen verfilmen.

Jaws kwam in 1975 uit, maar geldt nog steeds als een van de beste films van regisseur Steven Spielberg. De film kreeg uiteindelijk een vervolg, maar dat was minder sterk dan het origineel. Nu blijkt dat Spielberg een sterk plan had voor een vervolg, dat helaas niet gebruikt werd.

Tijdens de Shoot This Now podcast, vertelde presentator Tim Molloy dat Spielberg oorspronkelijk een heel ander plan had voor Jaws 2. Wat Spielberg betreft had het een prequel moeten worden, die keek naar de gebeurtenissen rond de USS Indianapolis - een waargebeurd verhaal dat ook in de film verteld wordt. De studio had daar geen interesse in, waarop Spielberg het project liet varen.

"Oorspronkelijk kwamen ze naar hem met het idee om een vervolg op Jaws te maken. Hij vertelde daar wel interesse in te hebben, mits dat over de Indianapolis zou gaan, maar kreeg een nee te horen. Waarop hijzelf ook besloot de film maar niet te maken," aldus Molloy.

Toen de USS Indianapolis tijdens de Tweede Wereldoorlog zonk, dreven honderden hulpeloze bemanningsleden in het water. Zij werden, terwijl ze wachtten op redding, één voor één opgegeten door haaien. Een van de personages vertelt zelf overlever te zijn van de ramp.

NieuwsFilm

meest populair