Algemeen

Luke Evans gaat voor Roland Emmerich oorlogvoeren in WO2-film 'Midway'

Dat gaat hij samen met Woody Harrelson en Mandy Moore doen.

door Rik Timmer om 09:16 in Algemeen
The Hollywood Reporter is te weten gekomen dat Furious 6-acteur Luke Evans aan de cast is toegevoegd van Roland Emmerich's nieuwste project. Dat is de Tweede Wereldoorlogfilm Midway. Deze draait om de zeeslag bij het atol Midway dat begon op 4 juni 1942 en vier dagen duurde. Volgens velen is het een belangrijke gebeurtenis - een keerpunt in de oorlog om de Grote Oceaan tussen de Verenigde Staten en Japan.

Evans is niet het eerste gezicht dat een rol bemachtigd heeft. Eerder is aangekondigd dat Mandy Moore en Woody Harrelson ook zullen optreden. Midway wordt een grote onderneming. Er hangt namelijk een prijskaartje aan de film van 100 miljoen dollar. Aan het gevecht namen o.a. slagschepen, vliegdekschepen en onderzeeërs deel.

De website rapporteert dat Evans in de huid van Commandant Wade McClusky kruipt, die voor zijn rol in de slag bij Midway een Navy Cross kreeg - de op één na hoogste militaire onderscheiding voor soldaten die bij de vloot in dienst zijn. Harrelson wordt admiraal Chester Nimitz. Eén van drie belangrijkste, Amerikaanse leiders.

Midway is een productie van Bona Film Group, Centropolis Entertainment en The Mark Gordon Company. De financiën zijn ook al geregeld. Het is de bedoeling dat de opnames in Montreal, Canada starten. Het scenario is verzorgd door Wes Tooke (tv-serie Colony).

1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Xenolicker

Avatar

Ik ben alleen geinteresseerd wanneer er ook haaien meedoen, anders hoeft het niet voor mij.

NieuwsFilm

meest populair