Algemeen

Kunstmatige intelligentie geeft films straks groen licht

Er is al software die redelijk succesvol kan voorspellen of een film flopt.

door Jim Pedd om 11:13 in Algemeen
Box office flops zouden in de toekomst wel eens tot het verleden kunnen behoren. Althans, als het aan de Belgische firma ScriptBook ligt. De firma heeft een tool ontwikkeld, waar een scenario in geplaatst kan worden. Vervolgens wordt een complete analyse van de film opgesteld. En die gaat nog best diep ook.

De software is er volgens de makers toe in staat om een flop te herkennen. Daarnaast kan de software personages analyseren, de doelgroep van een script identificeren, het verschil zien tussen de protagonist en antagonist in een script en voorspellen welke rating er komt. Nu probeert ontwikkelaar Nadira Azermai de software te verkopen aan enkele grote studio's.

Volgens Variety is het succespercentage van ScriptBook hoog. Er werden 32 flops geanalyseerd en in 22 van de gevallen zat men ook nog goed ook. Dat zou kunnen doordat de software getraind is met een dataset van 6.500 scenario's, waaraan gegevens gekoppeld zijn. Als een script groen licht krijgt, heeft ScriptBook volgens de ontwikkelaars een succespercentage van 84 procent.

Momenteel vraagt het bedrijf 5.000 dollar om een scenario te analyseren.

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

benjamin

Avatar

Volgens Variety is het succespercentage van ScriptBook hoog. Er werden 32 flops geanalyseerd en in 22 van de gevallen zat men ook nog goed ook.
Ben ik nu de enige die dit geen overdreven spectaculaire cijfers vindt? Verder ook hoe dan ook maar een matig gevoel bij deze software.

Ereptile

Avatar

Awesome-O van South Park is het eerste wat in me op komt...

Da Villain

Avatar

^Maar die is geen computer Smiley face

Mav Damian

Avatar

Blade Runner 2049 en The Nice Guys hebben beiden een goede script, maar zijn uiteindelijk flops geworden. Zoiets moet je niet creëren want het kan even goed sterk geschreven werken waar veel potentie heeft totaal negeren en kunnen we dat nooit zien.
Nee hier ben ik tegen. Dit heeft meer te maken met het budget van een film (kijk naar Han Solo), de marketing van een film en het hangt ook van het publiek zelf af.

NieuwsFilm

meest populair