Kunstmatige intelligentie geeft films straks groen licht

Kunstmatige intelligentie geeft films straks groen licht

Er is al software die redelijk succesvol kan voorspellen of een film flopt.

Box office flops zouden in de toekomst wel eens tot het verleden kunnen behoren. Althans, als het aan de Belgische firma ScriptBook ligt. De firma heeft een tool ontwikkeld, waar een scenario in geplaatst kan worden. Vervolgens wordt een complete analyse van de film opgesteld. En die gaat nog best diep ook.

De software is er volgens de makers toe in staat om een flop te herkennen. Daarnaast kan de software personages analyseren, de doelgroep van een script identificeren, het verschil zien tussen de protagonist en antagonist in een script en voorspellen welke rating er komt. Nu probeert ontwikkelaar Nadira Azermai de software te verkopen aan enkele grote studio's.

Volgens Variety is het succespercentage van ScriptBook hoog. Er werden 32 flops geanalyseerd en in 22 van de gevallen zat men ook nog goed ook. Dat zou kunnen doordat de software getraind is met een dataset van 6.500 scenario's, waaraan gegevens gekoppeld zijn. Als een script groen licht krijgt, heeft ScriptBook volgens de ontwikkelaars een succespercentage van 84 procent.

Momenteel vraagt het bedrijf 5.000 dollar om een scenario te analyseren.



NieuwsFilm

meest populair