Netflix maakt veel meer films dan grootste studio's

Netflix maakt veel meer films dan grootste studio's

Gek hè, als je 12 tot 13 miljard dollar in content steekt.

Naar schatting zal Netflix in 2018 tussen de twaalf en dertien miljard dollar uitgeven aan content. Dat is meer dan welke filmstudio dan ook dit jaar. Het is ook meer dan de acht miljard dollar waar eerder over gesproken werd. Waarom Netflix dat bedrag zoveel hoger gezet heeft is niet helemaal zeker, maar de streamingdienst gelooft heilig in originele en eigen content.

De bedoeling is dat er dit jaar minstens duizend originele producties op de dienst staan en daarvoor moeten er nog heel wat gemaakt worden. Dit jaar maakt Netflix om precies te zijn 82 films. Ook koopt het bedrijf, of produceert het, 700 nieuwe of gelicenseerde televisieseries. Daaronder vallen dramaseries, komedies, kinderseries en meer. Al die content wordt in 21 landen geproduceerd, waaronder ook Nederland, want in ons land wordt bijvoorbeeld gewerkt aan een serie die zich deels in de Gouden Eeuw afspeelt.

Ter vergelijking: de filmstudio met de meeste films op de planning dit jaar is Warner Bros. Dat stuurt dit jaar in totaal 23 films op naar bioscopen. Disney, de meest winstgevende studio, brengt dit jaar maar tien films uit. Aantallen die verbleken bij de 82 producties van Netflix dit jaar.



NieuwsFilm

meest populair