POLL: Vrouwelijke helden en slechteriken in superheldenfilms

Welke vind jij de beste?

Over een paar fagen verschijnt Ant-Man and the Wasp in de Nederlandse bioscoopzalen. Het is de eerste film in het twintigdelige Marvel-filmuniversum met een vrouwelijke superheld in de titel. Een mooi moment om terug te kijken naar de vrouwelijke personages die we al in superheldenfilms op het witte doek hebben gezien. Uiteraard met een POLL, met de vraag: welk personage vind jij de beste?[/b]

We kijken met deze poll dus niet alleen naar de heldinnen. Er zijn namelijk ook heel wat ant-heldinnen en slechteriken voorbijgekomen. De bekendste zijn Black Widow (Scarlett Johannssen) en Wonder Woman (Gal Gadot), maar de kans is groot dat ook Gamora (Zoe Saldana), Harley Quinn (Margot Robbie), Hit Girl (Chloe Grace Moretz), een van de Mystique-en en mogelijk zelfs X-23 (Dafne Keen) de nodige stemmen gaan verzamelen.

Hieronder een reeks vrouwelijke personages uit vooral films na 2000, al zitten er ook personages tussen van voor de huidige superhelden-dominantie. Mis je jouw favoriete vrouwelijke personage - er zijn er namelijk nog flink wat meer - dan kun je die kwijt op de gebruikelijke plaats!

Succes met stemmen!



NieuwsFilm

meest populair