Is 'Mission: Impossible - Fallout' de beste actiefilm ooit?

De eerste recensies zijn lovend.

Vanaf 2 augustus draait Mission: Impossible - Fallout in de Nederlandse bioscoopzalen. Net als het voorgaande deel werd deze film geregisseerd door Christopher McQuarrie (Rogue Nation) en de belangrijkste rol is uiteraard voor Tom Cruise als M:I-agent Ethan Hunt. Net als de voorgaande delen wordt de film erg goed ontvangen. Dit keer zelfs enorm goed. De samenvatting van de recensies lijkt erop zelfs op te wijzen dat we te maken hebben met één van de beste actiefilms ooit.

Opvallend is dat de opnames voor de film startten zonder script. Dit schreef BBC Radio 1 verslaggever Ali Plumb op Twitter. Hij zou dit hebben vernomen van de regisseur. Dit maakt onderstaande quotes uit recensies nog iets indrukwekkender.


De film, de zesde film in de franchise, staat na 51 recensies op een prima 96% op Rotten Tomatoes, met een 8.7/10 als gemiddelde beoordeling. Hieronder een aantal spoilervrije passages uit de recensies.


TheWrap
"Cruise is terug voor de achtervolging, een ster op een missie, en de zomer voelt opeens weer leuk aan."

Entertainment Weekly
"Deze levert. Meer dan dat, het is de zeldzame franchise geworden die bij elk deel alleen maar beter, wendiger en uitzinnig leuk wordt."

Variety
"Met alles waar hij ooit om gaf, bewijst Hunt waarom hij de meest waardevolle actieheld van de zomer is."

Empire Magazine
"Een combinatie van spannende stunts, waanzinnig actie en slim schrijven maakt deze tot een verbluffend stuk actiecinema."

Radio Times
"Meer 'Mission: Impressive'."

MovieWeb
"Missie: Impossible - Fallout blaast het publiek uit hun stoel. De actiescènes zijn verbluffend en geweldig."

Mashable
"Alle waaghalzerij wordt gechoreografeerd, geschoten en geacteerd op een manier die er als echt uitziet, en op een manier die de meeste van de andere actieavontuur-blockbusters van deze zomer doet verbleken."



NieuwsFilm

meest populair