Nog geen plannen voor X-Men in MCU

Nog geen plannen voor X-Men in MCU

Voorlopig is Marvel enkel bezig met de personages waar het absoluut de rechten op heeft.

Kevin Feige, de baas van Marvel Studios, heeft nog geen directe plannen om de X-Men en Fantastic Four in het Marvel Cinematic Universe te brengen. Tijdens een interview liet hij weten dat er voorlopig nog niet naar gekeken wordt. In plaats daarvan ligt de focus op de films die al aangekondigd zijn en het nog aan te kondigen Phase 4 in de plannen van de studio.

"Nee, niet tot we zekerheid hebben," aldus Feige. "Ik heb vage dromen en vage ideeën. Maar op dit moment zijn we er vooral mee bezig om de meer dan 10.000 personages waar Marvel de rechten volledig op in handen heeft tot leven te brengen."

Later deze maand mogen aandeelhouders van Fox stemmen over het bod van Disney en Comcast voor de overname. Het bestuur van Fox koos al voor de 71,3 miljard dollar die Disney bood, waar Comcast 65 miljard dollar bood. Mocht je denken dat het daarmee een gedane zaak is, moeten we het beeld enigszins nuanceren. Disney biedt een gedeeld pakket van aandelen en cash. Comcast biedt honderd procent cash, waarmee dat laatste bod interessanter is voor aandeelhouders in Fox. Die krijgen immers direct geld voor hun aandelen.

Mocht Disney winnen, dan kunnen personages die nu in handen van Fox verkeren - waaronder de X-Men en Fantastic Four - naar het MCU gebracht worden. Dat zoiets zal gebeuren als de overname gewoon doorgang vindt - waar wel op gerekend wordt - is al bevestigd door Disney-CEO Bob Iger.



NieuwsFilm

meest populair