Celebrity

Natalie Dormer's nieuwste film wordt 'sadistisch' en 'vies' genoemd

De actrice verdedigt zich.

door FilmTotaal om 17:54 in Celebrity
Actrice Natalie Dormer, voornamelijk bekend van de tv series The Tudors en Game of Thrones, heeft gereageerd op de kritiek die haar meest recente film, In Darkness, krijgt te verduren. In de film speelt Dormer een blinde muzikante die in de woning boven haar een gewelddadige moord hoort plaatsvinden. Maar de film, waar ze ook deels het scenario voor verzorgde, wordt door meerdere filmcritici ervan beschuldigd sadistisch en vies te zijn. Ook beweren sites zoals RogerEbert.com en TheHollywoodReporter dat er een overbodige seksscène in zit. Daar is de actrice het bepaald niet mee eens.

Zo verdedigt ze haar nieuwe film: ''Thrillers gaan over een machtsstrijd en daar hoort voor mij ook seksualiteit bij. We hebben tenslotte allemaal een lichaam''. De seksscène met Ed Skrein vond de actrice dan ook juist passend en zeker niet overbodig: ''Wat mij betreft hadden de personages geen seks maar bedreven ze de liefde. Het is een metafoor voor hoe mijn personage een band vormt en een connectie legt met dat van Ed''.

''Als de hoofdpersonages geen duidelijke band hebben, dan werkt het niet. En in de film wordt deze weergegeven door een fysieke relatie tussen die twee gebroken mensen. Dat was in ieder geval mijn bedoeling. In een thriller moeten de hoofdpersonages altijd op een of andere manier samenkomen en in deze film beeldt de seks dat uit. Als je trouw wilt blijven aan het genre, moet je dit tonen''.

NieuwsFilm

meest populair