Video

Emma Stone in kostuum in trailer 'The Favourite'

Ook met Rachel Weisz, Nicholas Hoult en Olivia Colman.

door Bram de Groot om 10:21 in Video
Na de kleine, maar succesvolle titels The Lobster en [i]The Killing of a Sacred Deer waagt Yorgos Lanthimos zich aan een kostuumdrama. Met The Favourite levert de filmmaker een film af die zich afspeelt in het achttiende eeuwse Engeland. Fox Searchlight heeft de eerste trailer online gezet.

In The Favourite zijn er rollen weggelegd voor de namen Olivia Colman, Rachel Weisz, Emma Stone en Nicholas Hoult, en is Engeland in oorlog met de Fransen. Toch vieren het eenden racen en het eten van ananas hoogtij. De frêle koningin Anne (Colman) bekleedt de troon en haar goede vriendin Lady Sarah (Weisz) regeert het land in haar plaats, terwijl ze moet omgaan met Anne's slechte gezondheid en opmerkelijke gedrag. Wanneer een nieuwe dienaar Abigail (Stone) arriveert, neemt Sarah haar onder haar hoede. Hierdoor ziet Abigail een kans op terugkeer naar haar aristocratische wortels. Aangezien de oorlogspolitiek voor Sarah tijdrovend wordt, probeert Abigail de metgezel van de koningin te worden. Hun ontluikende vriendschap geeft haar een kans om haar ambities waar te maken en ze laat niemand - ook geen konijn - haar succes in de weg staan.

The Favourite moet op 3 januari in de Nederlandse bioscoopzalen verschijnen.3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

dondeestagb

Avatar

Ja, die Yorgos weet wel hoe hij iemand ongemakkelijk moet laten voelen. Ik kijk er weer naar uit.

Tycho Nestoris

Avatar

Yorgos Lanthimos heeft nu al 3 voortreffelijke films afgeleverd. Deze zal ongetwijfeld van hetzelfde niveau zijn. Goede cast ook.

Civilian Supreme

Avatar

Ik zou graag de tijd terugkrijgen die ik verspild heb met de Lobster. Heb deze wel afgekeken maar weet nog steeds niet waarom.

NieuwsFilm

meest populair