James Mangold: Fans moeten rustig aan doen

Wat hem betreft is er soms iets teveel commentaar.

James Mangold kennen we als de regisseur van films als Logan en Walk the Line. Nu laat hij weten dat sociale media, en dan vooral extreem uitgesproken fans die daar gebruik van maken, wat hem betreft een bedreiging vormen voor talent. Grote franchises hebben volgens Mangold steeds meer te maken met "giftige fans", die hun haat direct richten op de makers van bepaalde content.

Mangold stelt dat dergelijke fans ervoor zorgen dat echt talent zich steeds minder bezig wil houden met grote franchises. Daarvoor is het teveel alsof je met de bijbel werkt, schrijft de regisseur. Kortom: te grote woede, zoals zich bijvoorbeeld leek te richten op Rian Johnson, de regisseur van Star Wars: The Last Jedi, kan ervoor zorgen dat talent juist niet meer dat soort projecten op zich neemt. En dat is niet zo fijn volgens Mangold.



Eerder al sprak ook James Gunn zich uit tegen wat hij omschreef als giftige fans. Mensen zouden volgens hem rustiger aan moeten doen, vooral toen Gunn op het internet las dat Ahmed Best zelfmoord overwoog vanwege alle kritiek op zijn rol als Jar Jar Binks.

NieuwsFilm

meest populair