Algemeen

Aandeelhouders Fox proberen stokje voor overname door Disney te steken

Ze lanceren een rechtszaak.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jim Pedd om 08:33 in Algemeen
Een aandeelhouder van Fox heeft besloten een wanhoopspoging te wagen om een stokje voor de poging van Disney om de filmstudio over te nemen te steken. Robert Weiss spande de zaak aan en doet dat namens tal van andere aandeelhouders. De vraag is of dat wel zin heeft.

In de aanklacht van Weiss valt onder meer te lezen dat de projecties die Disney doet ten aanzien van Hulu en Sky niet kloppen. Ook zou er sprake zijn van belangenverstrengeling voor Goldman Sachs en Centerview Partners, die de ramingen maakten die bij deze overname hoorden. Mocht een rechter het daarmee eens zijn, dan zou het kunnen dat er inderdaad besloten wordt dat de overname niet zomaar door mag gaan.

In dat geval lijkt het zeer waarschijnlijk dat er nieuwe ramingen gemaakt moeten worden, alvorens aandeelhouders van Fox over de overname mogen stemmen. Momenteel staan die stemmingen gepland voor 27 juli, maar het kan dus dat ze alsnog uitgesteld worden. Wat het bestuur van Fox is dat niet nodig: dat wil gewoon overgenomen worden door Disney.

Als dat doorgaat, en de aandeelhouders stemmen uiteindelijk voor Disney (en niet voor rivaal Comcast), houdt dat in dat de mededingingsautoriteiten wereldwijd zich hierover moeten buigen. Als die akkoord gaan, is de overname een feit. Dan wordt Hollywood drastisch anders en krijgt Disney in totaal een kwart van de wereldwijde filmmarkt in handen.

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Rich Art

Avatar

Tis tof dat Marvel het MCU verder kan uitbreiden met die overname, maar heel gezond is het niet voor het filmlandschap natuurlijk als Disney een kwart in handen krijgt..

Master Of Films

Avatar

Maar Fox is ook niet in goede handen als het bij Comcast terecht komt.

Omdat Comcast niet alleen NBC Universal in zijn/haar bezit hebt, maar Comcast Corporation is ook een telecom bedrijf. En laat AT&T nou net Warner Bros (WarnerMedia) in hun portfolio hebben.

Potentiele concurrenten voor Netflix dus, want juist VOD is echt hot in techland. Heb je eigen media bedrijf in handen, dan is het vooral voor telecom bedrijven dan echt ideaal.

Disney is nog net geen telecom bedrijf, want dat is niet hun core business zoals Comcast en AT&T. Al heeft Disney wel aandelen in Hulu, maar dat is nog steeds media.

Sunspot

Avatar

Als het doorgaat heeft is een kwart van de wereldwijde filmmarkt dus in handen van Disney.

Een kwart van de content, allemaal met hetzelfde sausje haha.

justmikemovies

Avatar

MoF snapt het. Een overname door Comcast zou een nóg slechter scenario zijn. Een provider die twee van de grootste filmstudio's, twee Big Four zenders, én een meerderheidsaandeel in Hulu in handen heeft.... Het is de natte droom van de republikeinen nu net neutraliteit is afgeschaft... "Kijk nu NBC en FOX helemaal gratis! Wilt u CBS en ABC? Voor 50 dollar krijgt u deze twee zenders er zomaar bij!" En dan nog internet van Comcast "Sorry, Netflix is niet beschikbaar met uw abonnement. We verwijzen u graag door naar Hulu en Universal Screw You"

benjamin

Avatar

Sunspot "allemaal met hetzelfde sausje"
Jij vond Gangs Of New York en Frozen hetzelfde sausje hebben?

nieuwslaatste nieuws

meest populair