Algemeen

Joaquin Phoenix is The Joker, en eerste details!

Eindelijk is er een officiële ontwikkeling!

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jim Pedd om 22:06 in Algemeen
Goed nieuws voor fans van het DCEU. Lange tijd waren er geruchten, maar nu is het officieel zo: Joaquin Phoenix heeft getekend om de rol van de Joker te spelen - de grootste schurk van DC Comics. Daarnaast zijn er wat nieuwe details naar buiten gebracht over de film van regisseur Todd Phillips.

De Joker-film staat los van andere films in het DCEU en moet een op zichzelf staand verhaal vertellen. Zodoende is de Joker van Phoenix dan ook niet verbonden aan die van Jared Leto. Deze film wordt omschreven als een "verkenning van een man die door de samenleving genegeerd wordt. Niet alleen is het een duistere karakterstudie, maar ook breder verhaal dat als waarschuwing kan dienen."

Er zijn verder nog heel wat geruchten rond de Joker-film; zo zou deze mogelijk verbonden zijn aan The Batman van Matt Reeves, dat om een jongere Batman schijnt te draaien. Zeker is dat niet, maar aangezien Warner druk bezig is met zoveel mogelijk DC-projecten te ontwikkelen, kan het zomaar.

De opnames van de nieuwe Joker-film zouden snel van start gaan. De release moet naar verluidt in 2019 al plaatsvinden.

35 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

In het begin staat niet verbonden en dan weer wel met Batman.
Snap er zelf niet veel meer van.

ThomasOMalley

Avatar

FT "Deze film wordt omschreven als een "verkenning van een man die door de samenleving genegeerd wordt. Niet alleen is het een duistere karakterstudie, maar ook breder verhaal dat als waarschuwing kan dienen.""
En wie is hier dan een betere kandidaat voor dan Todd Phillips, de man die ons o.a. Roadtrip, The Hangover trilogie en Due Date bracht!!

Ereptile

Avatar

Klinkt eigenlijk een beetje zoals Venom; een film over een bekende bad-guy van een hoofdpersonage dat niet gelinkt is aan het filmuniversum waar dat hoofdpersonage in speelt.

Ben nu wel benieuwd naar hoe Phoenix er als The Joker uit ziet. En of hij wel het standaard van Heath Ledger kan evenaren.

Master Of Films

Avatar

ThomasOMalley "En wie is hier dan een betere kandidaat voor dan Todd Phillips, de man die ons o.a. Roadtrip, The Hangover trilogie en Due Date bracht!!"

De grootste uitzondering van Phillips oeuvre is War Dogs. De misleidende trailer moet je meteen denken aan de zoveelste Hangover, maar dat is totaal niet. Een totaal andere film dan wat je van Todd Phillips zou gaan verwachten.

De Joker-film staat los van andere films in het DCEU en moet een op zichzelf staand verhaal vertellen.

Hierdoor zit Joaquin Phoenix niet vast aan een contract waar hij in 10.000 films moet gaan opdraven als The Joker. Dat moet hem overstag zijn gegaan om die rol te gaan spelen.

Frietgezicht

Avatar

@ ereptile,evenaren is amper te doen. Ik heb vertrouwen in Phoenix dat het een geslaagde Joker zal worden maar niet zo goed als Ledger. Dan heb je het over top 3 badguys of all time.

Sharky13

Avatar

Ik zou denken, als iemand het kan dan is het wel Joaquin Phoenix. Geweldige acteur. Ben benieuwd

ThomasOMalley

Avatar

MoF "De grootste uitzondering van Phillips oeuvre is War Dogs. De misleidende trailer moet je meteen denken aan de zoveelste Hangover, maar dat is totaal niet. Een totaal andere film dan wat je van Todd Phillips zou gaan verwachten."
Dat geloof ik best, maar War Dogs was ook geen hoogstandje en ik vind DC nu niet in de positie om rare risico's te nemen.
Enfin, ik heb vertrouwen in Phoenix en ik zie Phillips liever slagen dan falen, maar het zou niet mijn eerste keuze zijn geweest voor dit project.

Artificialis

Avatar

Er zat 19 jaar tussen de versies van Jack Nicholson en Heath Ledger. Er zat 8 jaar tussen de versies van Heath Ledger en Jared Leto. Volgens mij zaten mensen toen nog totaal niet op een nieuwe Joker te wachten. En nu zijn we 2 jaar verder en komt er weer een nieuwe Joker?

Wat een idioot idee. Ik vraag mij echt af naar wat voor filmindustrie we toewerken. We hebben nu praktisch al elke paar maanden één of meerdere superheldenfilms. Maar nu gaan we dus naar een situatie waarin personages uit die superheldenfilms zodanig snel worden gerecast dat de vorige versies ook nog blijven bestaan?

Interprequels, reboots, prequels, recasts, sequels. Meer, meer, meer.. Echt, in dit tempo hebben we over 10 jaar spin-off films van de T-Rex en Raptors uit Jurassic Park.

ThomasOMalley

Avatar

^Het grote publiek heeft geen behoefte aan diversiteit en originaliteit. Natuurlijk komen er jaarlijks talloze prequels, sequels, remakes, reboots en spin-offs uit en dit gaat niet veranderen zolang iedereen de bioscoopzalen blijft vullen. Hetzelfde geldt voor superheldenfilms; het is een simpele kwestie van vraag en aanbod.

Eind 2017 moest ik zoeken naar een bioscoop in mijn regio die The Killing of a Sacred Deer (één van de beste films van vorig jaar) draaide en eenmaal daar zat ik in de openingsweek alleen in de zaal. Zelfs Blade Runner 2049 draaide verlies.

Stop met het geld uitgeven aan rommel.

Khalidmocro

Avatar

Goede acteur.. ben alleen bang dat k em ga vergelijken met the joker van heath ledger.. dat deed k namelijk ook bij suicide squad al is dat mijn fout natuurlijk

Prince John

Avatar

Ik vind Phoenix een geweldige acteur, ik denk dat als iemand wel een goede Joker kan neerzetten hij een van de beste keuzes is. Maar DC maakt er de laatste tijd een potje van en Philips is niet de beste regisseur voor dit project... En dit wordt dan een Joker origin story als ik het goed begrijp? Eerlijk is eerlijk, is eens wat anders maar weet niet of ik hier echt op zit te wachten. Bestaat er überhaupt een comic die draait om Joker's begin?

Mas7

Avatar

DC is de draad kwijt.

Deze origin Story is in mijn ogen een klap in het gezicht van Jared Leto.

“Laten we maar een Origin-film maken en deze buiten het DCEU laten afspelen”

Ben positief over de casting, maar de strategie is kut.

Hendrik de Kijzer

Avatar

ThomasOMalley,

Ik had ongeveer hetzelfde bij The Killing of a Sacred Deer. Er zat niemand in de rij waar ik zat. Jongeren ontbraken, het was natuurlijk 16+, maar toch had ik er wel een paar verwacht. Er zat bijvoorbeeld een seniorenstel achter mij waar ik gewoon een gezellig kletspraatje mee heb gehad. Bij een Blockbuster zit ik vooral bij jongeren in de zaal, die trappen dan weer tegen je stoel of gillen door de zaal. Bij The Killing of a Sacred Deer was het gewoon rustig en hing er een gezellige sfeer in de zaal.

Novarellum

Avatar

"Goed nieuws voor fans van het DCEU."

"De Joker-film staat los van andere films in het DCEU en moet een op zichzelf staand verhaal vertellen. Zodoende is de Joker van Phoenix dan ook niet verbonden aan die van Jared Leto"

Dus geen DCEU film.

Master Of Films

Avatar

Prince John "Bestaat er überhaupt een comic die draait om Joker's begin?"
Ja mijne Hoogheid.
Batman: The Killing Joke geschreven door Alan Moore. Deels geinspireerd op Batman Detective comics nummer 168 (uit de jaren 40). The Killing Joke is een comic die je in leven moet hebben gelezen.

ThomasOMalley

Avatar

@Hendrik
Goed te horen dat iemand dezelfde ervaring heeft gehad. Was toch zeker de moeite waard om op het grote scherm te hebben gezien.

Akke Moeka Hara

Avatar

Boyd Holbrook met halflang haar zou een goede Joker kunnen zijn, sterk, vlot, droog, hard en de potentie Ledger te evenaren of iig in het rijtje van Jack en Heath en Romero te komen.

benjamin

Avatar

En ik maar op de tweede rij gaan zitten omdat er zo veel volk was voor The Killing Of A Sacred Deer...

Prince John

Avatar

@ Moffie
Ah, inderdaad vaak van gehoord maar had er geen idee van dat het een origin story was over de Joker! Ben namelijk niet echt zo'n comic lezer, heb teveel koninklijke taken te vervullen die me druk bezig houden...

ThomasOMalley

Avatar

@benjamin
Nou, dan zou België wellicht (in mijn optiek) een betere filmsmaak kunnen hebben, maar dat was natuurlijk niet de kern van mijn reactie.

Ang3l

Avatar

Goed nieuws voor fans van het DCEU..... zijn die er dan? En zo ja, rennen die dan nu inmiddels niet weg bij het toebrengen van NOG meer chaos bij DC/WB? :D

Nature

Avatar

Ik ben zeker benieuwd hoe die de joker gaat spelen.

Steve-O

Avatar

Ik ben hier echt enorm benieuwd naar. Phoenix is niet alleen een van de allerbeste acteurs, hij heeft ook goede smaak met welke projecten hij uitkiest. Wellicht een eerste blik op Phoenix als de Joker tijdens Comic-Con? Ze gaan al over twee maanden filmen.

Frietgezicht

Avatar

@ Thomas, zit Ed nog steeds vast dan? Tja,moet die maar niet met een blote snikkel op een schoolplein rondlopen.

Master Of Films

Avatar

Prince John "Ah, inderdaad vaak van gehoord maar had er geen idee van dat het een origin story was over de Joker!"
Het is een zeer goed verhaal van Alan Moore waarin ook de origin story van The Joker is verwerkt.

Nou is The Killing Joke al verfilmd. Helaas wel met een extra backstory van Batgirl erbij, om de film op te vullen. Dat had wel een backslash gekregen van de Batfans, aangezien Batgirl al te graag met Bats wou...eh biljarten om het zo netjes te zeggen. Niet haar karakter.Prince John "Ben namelijk niet echt zo'n comic lezer, heb teveel koninklijke taken te vervullen die me druk bezig houden..."
I hear ya. Als ik koning van Nederland zou zijn geweest, dan was ik de hele bezig met Maxima. Beste koninklijke taak ever. Waarschijnlijk zou ik meer dan 3 dochters hebben gekregen ;-)

justmikemovies

Avatar

Dus naast het DCEU hebben we dalijk ook de continuïteit van The Joker en The Batman... Kunnen ze dan echt helemaal niets bij DC?

ThomasOMalley

Avatar

@friet
Ja die zit nog vast. Schijnbaar had ‘ie ook schoolkinderen gevraagd om donuts om zijn erectie te werpen, dat heeft hem niet geholpen in de rechtszaal.

Robbepost

Avatar

^haha!

Ik dacht Ed zal wel verwijdert zijn vanwege zijn onderonsjes met MOF

Master Of Films

Avatar

^hé wat krijgen we nou. Word ik in verband gebracht met de "verdwijning" van mijn ex.

Tijd voor mijn super vette disclaimer die ik sinds de jaren 70 al gebruik. Watch and weep.

Frietgezicht

Avatar

@MOF,die verfilming van de comic is echt pure bagger.

Master Of Films

Avatar

^ik ben ook niet blij mee wat ze gedaan hadden met deze verfilming. Het enige postieve was dat Kevin en Mark de stemmen deden. De comic komt helaas niet tot leven in die animatie verfilming.

Tycho Nestoris

Avatar

Ik dacht dat dit een grap was in het begin, maar nu...

jedikiller

Avatar

Ik zou wel eens willen weten waarom men steeds weer op de Joker terug valt. Er zijn nog zoveel andere badguys. Of heeft Warner alleen de comics met de Joker gelezen?

nieuwslaatste nieuws