Celebrity

Opnieuw aantijgingen seksueel misbruik jegens Luc Besson

De Franse filmregisseur weer in opspraak.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Wouter Drummen om 14:45 in Celebrity
In mei werd de beroemde Franse regisseur Luc Besson door actrice Sand van Roy aangeklaagd voor verkrachting en nu, twee maanden later, zijn er weer nieuwe aanklachten tegen de 59-jarige regisseur; wederom zijn ze afkomstig van ex-medewerkers. Zo zegt een vrouw, die niet nader genoemd wil worden, dat ze van 2000 t/m 2005 deel uitmaakte van Besson's castingteam en dat de regisseur gedurende die tijd herhaaldelijk seksuele avances gedaan zou hebben, iets waar zij niet van gediend was. Maar op een dag drong hij zich aan haar op en betastte haar.

Een andere vrouw beweert dat Besson haar een auditie had beloofd, maar hij lokte haar vervolgens naar zijn hotelkamer waar hij haar probeerde te kussen en vast te pakken. Zij zegt dat ze zich op de grond heeft moeten gooien om aan zijn greep te ontsnappen en dat ze daarna uit de kamer is gevlucht. De derde aanklacht komt van een medewerkster van Bessons productiehuis, EuropaCorp. Zij zegt dat de regisseur haar tegen haar zin in heeft gekust en aangeraakt. Toen ze nee zei werd het blijkbaar alleen maar erger; Besson zou juist nog meer hebben aangedrongen en meer avances hebben gemaakt.

Volgens Van Roy ging het bij haar ook ongeveer zo. Zo zei de actrice uit Valerian and the City of a Thousand Planets in een interview: ''Hij toonde interesse in mijn film Olga en gebruikte dat als excuus om met me af te spreken. Toen hij mijn vertrouwen had gewonnen, liet hij weten hoe hij andere meisjes had gekwetst en hoe hij hun carrière zou schaden als zij zich negatief over hem uitlieten. Ik kreeg dus de indruk dat ik nooit meer een rol zou kunnen bemachtigen als ik niet op zijn avances inging. En inderdaad, toen ik hem afwees werd ik net als de anderen gestraft en werd ik er verantwoordelijk voor gehouden''.

Besson werd blijkbaar alsmaar lastiger: ''Ik werd zijn persoonlijke Barbiepop, waar hij de totale controle over had. Onze ontmoetingen werden steeds gewelddadiger gedurende de tijd nadat het Weinstein-schandaal al aan het licht was gekomen. Hij krijgt er een kick van als hij je laat afzien, manipuleert en kwetst op momenten dat je dat het minst verwacht''. Besson heeft de verkrachting ontkend die zou hebben plaatsgevonden op 17 mei in het Bristol Hotel in Parijs maar op de nieuwe aanklachten heeft hij nog niet gereageerd.

22 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

JIGSAW8

Avatar

Harvey weinstein 2.0 is geboren

Frietgezicht

Avatar

Discussie tussen Artificilis en Benjamin in 1,2,3...

Master Of Films

Avatar

^nou Friet ik pak alvast mijn zakje popcorn voor dit spektakel.

Ereptile

Avatar

Oh dat wil ik niet missen... *pakt popcorn en strandstoel*

Zou ook het eind kunnen worden van Luc Besson zo te lezen...

ThomasOMalley

Avatar

^Nee, Lucy was het einde van Luc Besson...

Artificialis

Avatar

Eindelijk gerechtigheid, ze hadden de man na het maken van Léon: The Professional al moeten oppakken.

Rutherford

Avatar

Loopt een beetje teveel zijn extended versie na. Of is gewoon geïnteresseerd in de director’s cut.

benjamin

Avatar

Frietgezicht "Discussie tussen Artificilis en Benjamin in 1,2,3..."
Ergens vind ik het jammer om je teleur te stellen met zo'n hoge verwachtingen, maar het enige argument dat hij aanbrengt is weer dat "Leon is voor pedo's" en daar ben jij (met anderen) reeds eerder uitstekend tegen in gegaan.

benjamin

Avatar

Misschien om het goed te maken nog een trailertje?

Master Of Films

Avatar

benjamin "maar het enige argument dat hij aanbrengt is weer dat "Leon is voor pedo's""
Artificialis is net het knopje REPEAT op de remote van een Blu-ray speler. Ook zo lekker eentonig.

Frietgezicht

Avatar

Oh dat was een leuke discussie,weer ff wat ervan terug gelezen. Benjamin schud zo oude discussies uit zijn mouw haha.

Frietgezicht

Avatar

Maar goed,ik denk dat vandaag de Belgen uberhaubt ff geen mening hierover moeten hebben. De meningen over Fransen zullen na gisteren wel een beetje gekleurd zijn :p

Rutherford

Avatar

Ja Friet, wat wil je. Irritante Fransen. Zoveel kwaliteit en toch zo afbraakvoetbal, al heel het tornooi. Ik denk dat Descamps “Mourinho in disguise” is. Soit. Neemt niet weg dat ons Lucske zijn broekje misschien wel te buiten gegaan is.

Master Of Films

Avatar

Frietgezicht "Maar goed,ik denk dat vandaag de Belgen uberhaubt ff geen mening hierover moeten hebben."
Weet je wat ik ook zo sneu vind voor onze zuiderburen. Dat de Amerikanen hun McDonals patat French fries noemen. Franse frietjes. Maar wat blijkt. Amerikaanse soldaten zouden tijdens de Eerste Wereldoorlog "Franse" frieten hebben leren kennen aan het Belgische front. Omdat ze overal om zich heen Frans hoorden praten dankzij Wallonië, lanceerden ze de benaming French fries.

Toch schijnt de oorsprong van patat uit Parijs te komen, maar er is een hypothese dat Franse vluchtelingen ergens rond 1852 deze Parijse patat naar België hebben meegenomen. Uiteraard bemoeien de Spanjaarden ook mee met hun patatoorlog, want die beweren dat de aardappel al n de 16e eeuw in Spanje was. Aangezien die gasten ook een frituurtraditie hebben.

Verdomme ik lijk wel een tafelgast. Bij deze wil ik het woord doorgeven aan mijn repeat ArtificialisTotaal en mijn goede trailer vriend benjamin. Tenslotte heb ik mijn zakje zoute popcorn voor deze debat klaargezet.

Frietgezicht

Avatar

lol @ mof@ Ruth, yep maar toch was ik gisteren voor de Fransen omdat ik vernomen had de laatste tijd van verschillende Vlaamse mensen dat hoewel we in Nederland vaak juichen voor de Belgen ze elk toernooi altijd tegen ons zijn en lachen als we uitgeschakeld zijn of er niet bij zijn.


O.a. mijn favoriete Belg Herman Brusselmans zei dat.

Geinige vent dat

ThomasOMalley

Avatar

Wat een discussie was dat inderdaad.
Iedereen die Léon een goede film vindt verheerlijkt pedofilie. Dat was het argument haha.

Rutherford

Avatar

Friet, sinds ik op filmtotaal zit lach ik nooit meer met Nederlanders.

Frietgezicht

Avatar

'met' is zeker Vlaams voor 'om'? Haha. Maar goed om te horen.

Rutherford

Avatar

Nee ik was verkeerd. Bedankt voor de rechtzetting. Het is inderdaad ‘om’ en niet ‘met’. Want met Nederlanders kan ik best lachen, zoals Rene vdGijp en Bossie.

benjamin

Avatar

Nog meer trailers:

benjamin

Avatar

En nog een nieuwe trailer:

nieuwslaatste nieuws