Opnieuw aantijgingen seksueel misbruik jegens Luc Besson

Opnieuw aantijgingen seksueel misbruik jegens Luc Besson

De Franse filmregisseur weer in opspraak.

In mei werd de beroemde Franse regisseur Luc Besson door actrice Sand van Roy aangeklaagd voor verkrachting en nu, twee maanden later, zijn er weer nieuwe aanklachten tegen de 59-jarige regisseur; wederom zijn ze afkomstig van ex-medewerkers. Zo zegt een vrouw, die niet nader genoemd wil worden, dat ze van 2000 t/m 2005 deel uitmaakte van Besson's castingteam en dat de regisseur gedurende die tijd herhaaldelijk seksuele avances gedaan zou hebben, iets waar zij niet van gediend was. Maar op een dag drong hij zich aan haar op en betastte haar.

Een andere vrouw beweert dat Besson haar een auditie had beloofd, maar hij lokte haar vervolgens naar zijn hotelkamer waar hij haar probeerde te kussen en vast te pakken. Zij zegt dat ze zich op de grond heeft moeten gooien om aan zijn greep te ontsnappen en dat ze daarna uit de kamer is gevlucht. De derde aanklacht komt van een medewerkster van Bessons productiehuis, EuropaCorp. Zij zegt dat de regisseur haar tegen haar zin in heeft gekust en aangeraakt. Toen ze nee zei werd het blijkbaar alleen maar erger; Besson zou juist nog meer hebben aangedrongen en meer avances hebben gemaakt.

Volgens Van Roy ging het bij haar ook ongeveer zo. Zo zei de actrice uit Valerian and the City of a Thousand Planets in een interview: ''Hij toonde interesse in mijn film Olga en gebruikte dat als excuus om met me af te spreken. Toen hij mijn vertrouwen had gewonnen, liet hij weten hoe hij andere meisjes had gekwetst en hoe hij hun carrière zou schaden als zij zich negatief over hem uitlieten. Ik kreeg dus de indruk dat ik nooit meer een rol zou kunnen bemachtigen als ik niet op zijn avances inging. En inderdaad, toen ik hem afwees werd ik net als de anderen gestraft en werd ik er verantwoordelijk voor gehouden''.

Besson werd blijkbaar alsmaar lastiger: ''Ik werd zijn persoonlijke Barbiepop, waar hij de totale controle over had. Onze ontmoetingen werden steeds gewelddadiger gedurende de tijd nadat het Weinstein-schandaal al aan het licht was gekomen. Hij krijgt er een kick van als hij je laat afzien, manipuleert en kwetst op momenten dat je dat het minst verwacht''. Besson heeft de verkrachting ontkend die zou hebben plaatsgevonden op 17 mei in het Bristol Hotel in Parijs maar op de nieuwe aanklachten heeft hij nog niet gereageerd.



NieuwsFilm

meest populair