Algemeen

Thaise reddingsoperatie wordt verfilmd

Pure Flix Entertainement laat er geen gras over groeien...

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Wouter Drummen om 13:03 in Algemeen
Als je een beetje het nieuws volgt heb je ongetwijfeld ook gehoord van het voetbalteam van jongens dat vast kwam te zitten in een grot in het noorden van Thailand. Hun coach had hen de grot mee ingenomen, voordat de vreselijke regens begonnen. Als gevolg hiervan kwam de groep vast te zitten toen de tunnels van de grot onder water liepen. De omstandigheden waren erg slecht maar na maar liefst 17 dagen lang vast te hebben gezeten heeft iedereen het toch gered; een paar dagen terug werden dan eindelijk de laatste jongens uit de grot bevrijd en er is nu al aangekondigd dat er een film over gemaakt zal worden.

Dezelfde dag dat de laatste vier jongens en de voetbalcoach werden gered kwamen Pure Flix Entertainement en een van diens managers, Michael Scott, meteen in actie om de rechten hiervoor te bemachtigen. Zo zei Scott: ''Ik ben zo enthousiast; ik heb het hele verhaal vanaf het begin gevolgd en het betekent echt veel voor mij. Mijn vrouw is opgegroeid met de Thaise NAVY Seal duikers die eveneens hebben meegeholpen bij deze reddingsoperatie. Als je ziet hoe dapper deze jongens zijn geweest en dat de duikers iedereen hebben kunnen redden dan kan je dit niet onberoerd laten. Het is een gigantisch emotionele gebeurtenis''.

''Wij willen er graag een film van maken in de hoop hiermee miljoenen mensen te kunnen inspireren. Want dit is een heel speciaal verhaal; allerlei landen sloegen de handen ineen om deze kinderen te kunnen redden en heel de wereld keek mee. Dat is een mooi verhaal voor het grote scherm''.

20 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Blockbuster

Avatar

Er komt nog een film, mensen, van de regisseur van de Step Up vervolgen. Dat lijkt me meer wat te worden dan iets van Pure Flix Entertainment die zich bezig houdt me Christelijke films. Dan krijg je denk ik zo'n zeik EO drama. Ik zie een soort van Daylight (die Stallone film) voor me, zoiets moet het worden.

afbeelding

Artificialis

Avatar

Ik heb er doelbewust geen seconde van gevolgd, wat een opgeblazen toestand zeg. Dit is helemaal geen interessante basis voor een verhaal. Straks gaan ze nog aankondigen dat ze de echte hoofdpersonen willen gebruiken.

Rutherford

Avatar

Heldhaftig verhaal. Ongelooflijk wat kinderen maar ook hun familie hebben moeten doorstaan. Of die duiker die het leven liet. Of die coach die van hero naar zero is gegaan zonder het te willen, wat speelde er door die man zijn hoofd? Anyway. Er is een basis voor een sterke meeslepende film, maar dan hoop ik dat het verhaal op een zo getrouwheidsmogelijke manier wordt neergezet, zonder weer wat te verbloemen.

benjamin

Avatar

Als je ziet dat één van de redenen waarom de kinderen er zo kalm bij bleven de boeddhistische meditatietechnieken van hun coach die ook ex-monnik was waren, vraag je je toch af hoe ze dat element bij PureFlix gaan verfilmen.

Goku32

Avatar

Vet overdreven eindelijk dan kan je van elk helden actie een film van maken. Het is niet dat ik dit geen geweldige actie vond van die duikers. Maar om nou een hele film te gaan maken is overdreven.

Frietgezicht

Avatar

De hele wereld had (dankzij de media vooral) weer een verhaal om met zijn allen mee te leven terwijl er elke dag duizenden kinderen honger lijden en sterven. Maar deze paar kids zijn gered(gelukkig maar voor een film een saai einde) dus iedereen kan weer overgaan tot de orde van de dag.

Sunspot

Avatar

Lijkt me niks aan, ze zitten dan hele tijd op dezelfde plek.

Ang3l

Avatar

Man man man. Die kids zijn zich nogg aan t afdrogen en de filmrechten zijn al weer verkocht.... wat een wereld :D

Master Of Films

Avatar

Las vanmorgen nog dat de Thaise regering een museum van deze grot wil gaan maken. Goed voor de toerisme. Maar over de film gesproken.


Akke Moeka Hara

Avatar

Ik hoop wel dat Michael van der plas een rol als Thais jongetje krijgt, die is er voor geknipt.

benjamin

Avatar

Sunspot "Lijkt me niks aan, ze zitten dan hele tijd op dezelfde plek."
Ik kan nochtans prima films bedenken waarin het aantal locaties beperkt is (Locke om er maar eentje te noemen). En ik verwacht ook dat ze ook wel zullen de focus leggen op de reddingspogingen.

Frietgezicht

Avatar

^ Benji, met Tarantino dialogen bijv? Of een gespannen sfeer met dreiging en/of moord?

Nu heb je het over een paar kids die waarschijnlijk buiten de grot verlaten vooral dachten aan een WK voetbal die ze missen.Als ze het erg dramatiseren en die beesten uit The Descent-films erin pleuren kan het wel leuk worden.

Master Of Films

Avatar

Tja als het over Tarantino hebt en voornamelijk 1 locatie. Reservoir Dogs.

Sunspot

Avatar

Jawel, maar bij dit verhaal heb ik niet het idee dat het echt een coole film gaat worden.

Ja, als ze het dik overdrijven, wat wel zal moeten hier.

Maar goed het kan, 127 hours of zo vond ik ook goed, leuk om te zien.

Edit: ook omdat het om 12 kinderen gaat en 1 volwassene, de coach. Dat bedoel ik meer eigenlijk, had eerder moeten vermelden :)(.

benjamin

Avatar

Frietgezicht "met Tarantino dialogen bijv? Of een gespannen sfeer met dreiging en/of moord?"
Hoeft niet, ik verwijs nogmaals naar Locke. Volgens mij hoeft het gebrek aan locaties hier geen beperking te zijn.

chefry1983

Avatar

Nu al de filmrechten gekocht? De jongens en coach zijn nog aan het herstellen van de hele ervaring. Mensen doe ff normaal en geef die mensen de rust om te herstellen. Volgende week is iedereen het weer vergeten en zie je het bij het jaaroverzicht van het journaal

Frietgezicht

Avatar

@ Benji, ik help je zelfs, Burried is er ook eentje. Maar dit gaat om wat jonge knullen in een grot.
Maar goed,ik wens je veel plezier in de bios als die uitkomt :P

benjamin

Avatar

Frietgezicht "Maar goed,ik wens je veel plezier in de bios als die uitkomt"
Nu ook niet overdrijven he, het is nog steeds PureFlix.

nieuwslaatste nieuws

meest populair