Thaise reddingsoperatie wordt verfilmd

Pure Flix Entertainement laat er geen gras over groeien...

Als je een beetje het nieuws volgt heb je ongetwijfeld ook gehoord van het voetbalteam van jongens dat vast kwam te zitten in een grot in het noorden van Thailand. Hun coach had hen de grot mee ingenomen, voordat de vreselijke regens begonnen. Als gevolg hiervan kwam de groep vast te zitten toen de tunnels van de grot onder water liepen. De omstandigheden waren erg slecht maar na maar liefst 17 dagen lang vast te hebben gezeten heeft iedereen het toch gered; een paar dagen terug werden dan eindelijk de laatste jongens uit de grot bevrijd en er is nu al aangekondigd dat er een film over gemaakt zal worden.

Dezelfde dag dat de laatste vier jongens en de voetbalcoach werden gered kwamen Pure Flix Entertainement en een van diens managers, Michael Scott, meteen in actie om de rechten hiervoor te bemachtigen. Zo zei Scott: ''Ik ben zo enthousiast; ik heb het hele verhaal vanaf het begin gevolgd en het betekent echt veel voor mij. Mijn vrouw is opgegroeid met de Thaise NAVY Seal duikers die eveneens hebben meegeholpen bij deze reddingsoperatie. Als je ziet hoe dapper deze jongens zijn geweest en dat de duikers iedereen hebben kunnen redden dan kan je dit niet onberoerd laten. Het is een gigantisch emotionele gebeurtenis''.

''Wij willen er graag een film van maken in de hoop hiermee miljoenen mensen te kunnen inspireren. Want dit is een heel speciaal verhaal; allerlei landen sloegen de handen ineen om deze kinderen te kunnen redden en heel de wereld keek mee. Dat is een mooi verhaal voor het grote scherm''.



NieuwsFilm

meest populair