Celebrity

Henry Cavill durft niet meer op vrouwen af te stappen door #MeToo

... maar die uitspraak gaat hem niet bepaald helpen...

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jeffrey Kouters om 11:15 in Celebrity
De Britse acteur Henry Cavill (Mission: Impossible - Fallout, Justice League) durft niet meer te flirten met vrouwen als gevolg van de hele #MeToo-discussie, zo vertelt hij in een interview met het Australische blad GQ. Cavill is naar eigen zeggen bang om een 'verkrachter' genoemd te worden bij een ongewenste versierpoging. Zijn uitspraken worden hem online echter niet bepaald in dank afgenomen.

"Er is gewoon iets moois aan mannen die vrouwen achternazitten. Daar is een traditionele aanpak voor, wat leuk is", vertelt Cavill over zijn visie op flirten. "Ik denk dat een vrouw versierd moet worden, maar misschien ben ik ouderwets door dat te denken". In het afgelopen jaar zijn veel bekende mannen uit de filmindustrie door vrouwen beschuldigd van seksuele intimidatie. Die onthullingen resulteerden uiteindelijk in de #MeToo-beweging.

Bang om beschuldigd te worden van verkrachting
"Het is ontzettend moeilijk om dat te doen als er bepaalde regels gelden", zegt de 35-jarige Brit over de spanning die daardoor is ontstaan voor mannen. Cavill: "Dan is de gedachte al snel om een vrouw maar niet te benaderen, want voor je het weet word je een verkrachter genoemd of zoiets dergelijks". Volgens Cavill is het dus tegenwoordig riskant om een beetje te flirten met iemand van het andere geslacht. Een beschuldiging zou namelijk zomaar eens je carrière kunnen kosten.


Dan maar terug naar je ex
Volgens Cavill gaan mannen daardoor sneller terug naar hun ex-vriendin of een vaste relatie. "Dat is geen ideale situatie, maar het is nog altijd stukken veiliger dan dat ik mijzelf in de helse vuren werp", legt Cavill uit. Zeker vanwege zijn bekendheid is het lastiger voor hem om vandaag de dag nog een beetje verder te gaan met flirten als een vrouw al 'nee' heeft gezegd. "Ik wil niet in de gevangenis eindigen", zegt de populaire Superman-vertolker.

Diep door het stof
Cavills uitspraken in het Australische blad GQ worden hem niet bepaald in dank afgenomen. Op social media reageren lezers furieus. "Probeer #MeToo niet te kapen door te beweren dat mannen niet meer met vrouwen mogen praten", schrijft iemand. "Je hebt een serieus probleem als je het verschil niet weet tussen onschuldig flirten en seksuele intimidatie", reageert een ander. De reacties op het artikel zijn dus niet bepaald mals.

Vanochtend kwam Cavill met een statement naar buiten waarin hij zijn excuses aanbiedt voor het onbegrip en de verwarring die door zijn uitspraken zijn ontstaan. Volgens de acteur was het niet zijn bedoeling om 'bot' over te komen. "Ik zou nooit moedwillig iemand zonder respect behandelen. Ik heb vrouwen hoog zitten en zal dit belangrijke onderwerp met heel mijn hart blijven steunen", zegt hij in zijn verklaring.

35 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

nooffencetaken

Avatar

Hahahahahahah blaaskaak. Deze man heeft een van de grootste vrouwen fan base in de wereld. Hij hoeft maar in zijn vingers te knippen en hij kan er 100 tegelijk doen. Ik snap echt wel dat je op wil passen met bepaalde uitspraken maar ga je alsjeblieft niet drukmaken of je terug moet gaan naar je ex.
Beetje perspectief graag

benjamin

Avatar

Lijkt mij eerlijk gezegd vooral een gevolg van de overdreven reacties op en foutieve voorstellingen van #metoo door een aantal mensen (we kennen allemaal wel het voorbeeld dat zo meteen z'n opwachting zal maken - hou die popcorn klaar jongens).

Master Of Films

Avatar

Cavill, jongen, jij loopt met je pornosnor rond. Dat zijn dat al foute hints. Neem een voorbeeld aan je collega Tom Cruise, want hij heeft Rebecca Ferguson om zijn vinger. Zij kwam mooi weer opdraven voor de nieuwe MI.

Als laatste advies voor Cavill wil ik het volgende geven. Luister naar nooffencetaken.

Mijn bakkie zoute popcorn staat al gereed. Laat die overdreven domme reacties en foutieve voorstellingen van #metoo maar komen. :) Er mag weer gelachen worden. Hopelijk is Friet wel op tijd.

ridjieddo

Avatar

+1 nooffencetaken

Ereptile

Avatar

Je hebt een serieus probleem als je het verschil niet weet tussen onschuldig flirten en seksuele intimidatie"


Wat voor de één een onschuldige flirt is, is voor de andere al seksuele intimidatie. Daar ligt het probleem juist wat Cavill aan kaart....

"Probeer #MeToo niet te kapen door te beweren dat mannen niet meer met vrouwen mogen praten"


Maar dat gebeurt er wel. Als een hele knappe man op een vrouw af stapt dan is er geen geklaag, maar als ik dat bijvoorbeeld zou doen...

benjamin

Avatar

Ereptile "Wat voor de één een onschuldige flirt is, is voor de andere al seksuele intimidatie. Daar ligt het probleem juist wat Cavill aan kaart.... "
Maar is dat wel een bestaand probleem? En aan welke kant zit de inschatting in zo'n geval verkeerd?

Frietgezicht

Avatar

Popcorn staat klaar!

En +1 nooffencediekloteliamneesonfilm

ThomasOMalley

Avatar

benjamin "Maar is dat wel een bestaand probleem?"
Ja, en dat vertaalt zich helaas in de huidige vorm van MeToo. Het probleem is volgens mij niet alleen dat sommige mannen niet weten wat wel en niet kan, maar dat vrouwen de bedoelingen van deze mannen niet meewegen in hun oordeel over dat gedrag.
Oftewel: wanneer een man avances maakt waar de vrouw niet van gediend is, kan dit door haar kenbaar gemaakt worden op een schappelijke manier, aangezien flirtgedrag niet per definitie slecht of respectloos hoeft te zijn (zoals wij dit in een beschaafde samenleving gewend zijn). Als zijn bedoelingen alleen waren om haar te versieren is er geen reden om zo iemand af te vallen, publiekelijk of niet (en dit gebeurt dan ook 999 van de 1000 keer niet).
Helaas heeft MeToo er inmiddels aan bijgedragen dat deze situaties ook zijn ontstaan en daardoor zijn mannen wat voorzichtiger.

Dit geldt uiteraard niet voor de gevallen waar MeToo door is ontstaan (echte gevallen van seksuele intimidatie of zelfs aanranding) en deze worden nu overschaduwd door pietluttigheid van een negatieve beweging die zich vooral in Amerika manifesteert en ik verwacht ook voornamelijk in gezelschap van bekendheden.

benjamin

Avatar

ThomasOMalley "maar dat vrouwen de bedoelingen van deze mannen niet meewegen in hun oordeel over dat gedrag."
Maar over welke bedoelingen gaat het hier dan en zijn die zo relevant?

ThomasOMalley "Helaas heeft MeToo er inmiddels aan bijgedragen dat deze situaties ook zijn ontstaan"
Ik ga niet pretenderen alles te weten en ik sta altijd open voor artikels die het tegendeel aantonen, maar voorlopig hoor ik toch weinig van die gevallen. Zijn die echt zo veel voorkomend dat dit een noemenswaardig probleem aan het worden is? En is het niet harder een kwestie ook van op te letten tot misbruik daarvan?

ThomasOMalley

Avatar

@Benjamin
Ik denk niet dat je hier heel veel aan zal hebben, want het wordt lastig aantonen of iemand onschuldig bevonden is als de processen nog lopen. Maar andersom geldt dat ook en ik ga jou niet vragen om alle schuldige mensen aan te wijzen. We zijn het allebei eens dat beschuldigingen serieus moeten worden genomen en individueel worden onderzocht.

Mijn punt is dat MeToo geen onderscheidt lijkt te maken tussen werkelijke aanranding en "ongewilde avances" en als je daar voorbeelden van wilt lezen verwijs ik alsnog graag naar dit artikel.
Hier vind je meer dan 200 mensen die beschuldigd zijn en de aantijgingen variëren van verkrachting tot sekspraat en worden niet dusdanig gecategoriseerd. Het moge niet verbazen dat dit veelal celebrities, politici en CEO's zijn.

benjamin "Maar over welke bedoelingen gaat het hier dan en zijn die zo relevant?"
Bedoelingen zijn altijd relevant. Als ik iemand neersteek met de bedoeling diegene te verwonden, of iemand loopt in mijn mes wanneer ik komkommer sta te snijden kunnen de gevolgen hetzelfde zijn, maar mijn bedoelingen liggen mijlenver uit elkaar.
Ik kan seksueel getinte opmerkingen maken om iemand te versieren (ik heb zelf bijvoorbeeld nooit geschroomd in te schatten of ik iemand mocht complimenteren over haar billen of borsten), maar ik kan dat ook doen om iemand zich ongemakkelijk te laten voelen of zelfs inferieur.
Het gebied wordt steeds grijzer en dat vind ik voor echte slachtoffers zeer triest.

Ereptile

Avatar

benjamin "Maar is dat wel een bestaand probleem? En aan welke kant zit de inschatting in zo'n geval verkeerd? "


Ik denk vooral dat het #MeToo gebeuren het vuur heeft aangestookt. Maar de grens van zo'n flirt is bij iedere vrouw anders. Als je een vrouw met een diepe decolleté complimenteert op haar jurk, is dat dan seksuele intimidatie of niet? De een vind van wel, de ander van niet. En dan weegt er ook nog mee wie dat zegt en waar de blik op gericht is natuurlijk. Ook de intentie is belangrijk, en hoe deze door de ander wordt opgevat.

Als er fysiek of verbaal schade wordt aangericht, dan is het natuurlijk geen flirt meer maar gewoon belediging. Iemand die niet reageert op een flirt en vervolgens voor hoer wordt uitgescholden bijvoorbeeld. Of iemand die betast wordt zonder te vragen. Dan ja, #MeToo.

@Friet, mag ik ook wat popcorn? Laatste keer ging ik er voor zitten en bleef het vuurwerk uit.

Goov25

Avatar

Goed bezig mensen, evenwichtige reacties hier :D

En uiteraard, +1 nooffencetaken.

Master Of Films

Avatar

ThomasOMalley "Oftewel: wanneer een man avances maakt waar de vrouw niet van gediend is, kan dit door haar kenbaar gemaakt worden op een schappelijke manier, aangezien flirtgedrag niet per definitie slecht of respectloos hoeft te zijn (zoals wij dit in een beschaafde samenleving gewend zijn)."
Nu ik dit zo lees, zie ik die video weer voor me. Welke video vraag je dan af.
Nou deze video:

ThomasOMalley

Avatar

^Gaaf haha wat een bikkel zij.
Ik wil niet onbenoemd laten dat er ook situaties zijn waarin je overmeesterd wordt (het laatste wat ik wil doen is alle verantwoordelijkheid bij de vrouwen te leggen), maar dit is een goed filmpje.

benjamin

Avatar

ThomasOMalley "Bedoelingen zijn altijd relevant. Als ik iemand neersteek met de bedoeling diegene te verwonden, of iemand loopt in mijn mes wanneer ik komkommer sta te snijden kunnen de gevolgen hetzelfde zijn, maar mijn bedoelingen liggen mijlenver uit elkaar. "
Dat is natuurlijk niet fout, maar ik vermoed dat voor (de familieleden van) je slachtoffer het niet direct bijzonder relevant is. Zij gaan vooral bezig zijn met de gevolgen ervan en dat is op zich begrijpelijk en niet direct helemaal verkeerd. Of om een ander extremer voorbeeld te geven: als iemand wordt doodgereden door een dronken chauffeur had die persoon ook niet de bedoeling iemand zelfs maar te verwonden maar dat neemt niet weg dat de chauffeur wel degelijk verantwoordelijk mag gehouden worden, de consequenties van z'n acties moet ondervinden en dat hem of haar ook kwalijk kan genomen worden onvoldoende die consequenties op voorhand in te zien. En ik zou in zo'n geval ook zeker niet bij de vrienden en familie van het slachtoffer gaan afkomen met hoe ze vooral moeten meewegen dat hij dat dat niet zo bedoeld was.

ThomasOMalley "Hier vind je meer dan 200 mensen die beschuldigd zijn en de aantijgingen variëren van verkrachting tot sekspraat en worden niet dusdanig gecategoriseerd. Het moge niet verbazen dat dit veelal celebrities, politici en CEO's zijn."
Nu geldt natuurlijk ook wel bij een dergelijke groep dat gezien de context en hun positie bepaalde zaken anders gaan beoordeeld worden en dan zit je weer bij het element macht en hoe dat precies ge- of misbruikt wordt. Een CEO moet zich tegenover werknemers anders gedragen dan pakweg een doorsnee man tegenover een doorsnee vrouw op café. Los daarvan heb ik toch wel vaak de indruk dat ondanks de verschillen in beschuldigingen er wel meestal (al heb ik wegens tijdgebrek niet alle zaken gelezen) ietsje meer aan de hand is dan het meest onschuldige flirtgedrag.

ThomasOMalley "We zijn het allebei eens dat beschuldigingen serieus moeten worden genomen en individueel worden onderzocht. "
Dat staat vast.

Novarellum

Avatar

Ik snap heel goed wat hij bedoeld.
Ikzelf ben ook zeer aantrekkelijk en ondervind meer problemen vrouwen aan te spreken door het hele #metoo gebeuren.

Dus ik ben maar getrouwd.

Artificialis

Avatar

De zorgen die Henry Cavill uitspreekt zijn MEER dan terecht. Een seksueel getinte opmerking, aanraking of toenadering kan door vrouwen volstrekt verkeerd worden opgevat. Als deze flirts immers ongewenst blijken te zijn (waar je vaak achteraf pas achterkomt) zijn er genoeg vrouwen die direct de #MeToo kaart erbij zullen pakken. Het is dan haar woord tegen het zijne. En in dit #TimesUp tijdperk sta je als beroemde man meteen met 1-0 achter.

''Je hebt een serieus probleem als je het verschil niet weet tussen onschuldig flirten en seksuele intimidatie'' - GQ

Een uitspraak die is gericht tegen Henry Cavill, maar wat in feite de perfecte omschrijving is van hoe vrouwen momenteel in het leven staan. Zij hebben inderdaad een serieus probleem, want het verschil tussen onschuldig flirten en seksuele intimidatie is bij hen volstrekt onduidelijk geworden. Ik wil daar nog wel even aan toevoegen dat het verschil tussen seksuele intimidatie, aanranding en verkrachting bij hen ook niet helder is.

Matt Damon probeerde dat nog uit te leggen, maar werd meteen afgeblaft.

GreenHornet

Avatar

ik durf een vrouw ook niet zomaar aan te raken. Vraag nu altijd om toestemming. Sinds Metoo weten we totaal niet meer hoe hier mee om te gaan.

benjamin

Avatar

GreenHornet "Sinds Metoo weten we totaal niet meer hoe hier mee om te gaan."
Niet wij, maar jij. Klein verschil.

Artificialis "Een uitspraak die is gericht tegen Henry Cavill, maar wat in feite de perfecte omschrijving is van hoe vrouwen momenteel in het leven staan. Zij hebben inderdaad een serieus probleem, want het verschil tussen onschuldig flirten en seksuele intimidatie is bij hen volstrekt onduidelijk geworden. Ik wil daar nog wel even aan toevoegen dat het verschil tussen seksuele intimidatie, aanranding en verkrachting bij hen ook niet helder is. "
Het zal wel allemaal weer aan de anderen liggen...
Bij dit soort posts vraag je je toch af of die nu wat extra moeite doet omdat de popcorn bij sommigen al zo lang klaarstond of die echt serieus dergelijke onzin gelooft?

Sunspot

Avatar

Groot gelijk, gaat veel te ver allemaal, is goed dat de discussie op gang is gekomen en gasten als Weinstein worden aangepakt.

Maar serieus, al die andere zaken erbij, keer op bil geklapt, sexy noemen en vaak nog tig jaren geleden.

Mag je als man nog een beetje alpha zijn, gewoon op een meid afstappen, complimentjes geven en ja, daar hoort sexy ook gewoon bij, maar dat is ook gewoon aanvoelen.

Zou ook oppassen als ik hem was, je carrière kan zo voorbij zijn, of in ieder geval veel gezeik, en dat zonder enig bewijs.

Artificialis

Avatar

@benjamin
Ach, jij hebt geen moreel kompas, dus wie ben jij om anderen te corrigeren? Het is duidelijk waar jij staat, namelijk nergens. Je spreekt anderen per definitie tegen, ongeacht hun standpunt. Mannen zitten fout, vrouwen zijn nergens verantwoordelijk voor. Dat is ongeveer je favoriete invalshoek. Opmerkingen en aanrakingen worden op één hoop gegooid met aanranding en verkrachting en dat vind jij doodnormaal. De consequenties voor mannen zal jou een rotzorg zijn.

benjamin

Avatar

Artificialis "Het is duidelijk waar jij staat"
Zo duidelijk toch niet, aangezien je voorstelling ervan niet direct accuraat en eerder volstrekt foutief is. Laat mij dus even wat misverstanden uit de wereld helpen om te voorkomen dat die nog langer zinvolle conversaties in de weg staan:
Artificialis "Je spreekt anderen per definitie tegen, ongeacht hun standpunt."
Dit is gewoon simpelweg niet waar, er zijn talloze posts op deze site te vinden als je even zoekt waar ik helemaal niet tegenspreek en ik denk (al sta ik altijd open voor voorbeelden van het tegendeel) dat er geen bijzondere contradicties in mijn posts zitten daarbij. Over contradicties gesproken, ik moet wel opmerken dat ik het wat bizar vind overkomen dat je zowel lijkt te denken dat ik reageer om te reageren ongeacht het standpunt maar dan verder gaat met een (verder foutieve) denkwijze van mij te omschrijven van waaruit ik zou reageren.
Artificialis "Mannen zitten fout, vrouwen zijn nergens verantwoordelijk voor. Dat is ongeveer je favoriete invalshoek."
Ook dat heb je niet helemaal goed begrepen. Ik vind dat daders fout zitten en dat ongeacht hun geslacht. Hierboven heb ik zo bijvoorbeeld bij m'n voorbeeld over de dronken chauffeur duidelijk "hem of haar" aangehaald aangezien het geslacht hier niks uitmaakt. Misschien heb jij die verkeerde indruk gegeven doordat in heel wat discussies bij deze mannen effectief daders zijn, maar ik kan je dus geruststellen dat dit niet het geval is. Als een vrouw fouten zal begaan, zal ik die eveneens veroordelen - ik verwijs bijvoorbeeld naar Roseanne Barr.
Artificialis "Opmerkingen en aanrakingen worden op één hoop gegooid met aanranding en verkrachting en dat vind jij doodnormaal."
Ik weet niet goed wat je hier per se bedoelt met het "op één hoop gooien" wat bezig is, maar het lijkt mij niet abnormaal dat meerdere symptomen onder eenzelfde noemer kunnen gebracht worden. Eveneens lijkt mij dat de verschillen in dergelijke zaken onvoldoende zijn om bepaalde problemen te verwaarlozen.
Artificialis "De consequenties voor mannen zal jou een rotzorg zijn."
Dat personen consequenties van hun gedrag ondervinden, lijkt mij een normaal gegeven.

Zo, ik hoop dat ik op deze manier wat knagende misverstanden de wereld heb kunnen uithelpen zodat we nu terug graag inhoudelijk verder kunnen.

Meer on-topic heeft Cavill ondertussen zelf nogmaals gereageerd.

Ereptile

Avatar

Hij zou geen verontschuldiging moeten maken... Mensen raken veeeeels te snel getriggered als iets ze niet aan staat. Dat zijn volgens mij van die mensen die ook moeilijk de realiteit kunnen aanvaarden. Vind het een beetje zwak eigenlijk, want Cavill's statement had ook niet de (komt tie weer) "intentie" om te beledigen. Maar net als flirten wordt dit ook weer verkeerd ontvangen door mensen die zich beledigd WILLEN voelen. Want dat is het ook vooral lijkt me.

centr1no

Avatar

Ik vind het helemaal niet raar dat een man als Cavill bang is om vals beschuldigd te worden door één of ander gestoord vrouwmens of genaaid te worden door een journalist die het nodig vindt al zijn vriendinnen tot 10 jaar terug te gaan ondervragen en alles wat ook maar enigszins verkeerd opgevat kan worden in een smeuïg artikel te publiceren?
Zelfs al zijn beschuldigingen of roddels compleet verzonnen, je wordt in de pers en door het internet eerst volledig opgevreten en weer uitgekotst voor je überhaupt kunt zeggen dat het onzin is.

nooffencetaken " Hahahahahahah blaaskaak.
Beetje perspectief graag "

Blaaskaak? Want?
En hoezo perspectief graag? Jij weet hoe het is om in zijn schoenen te staan?

centr1no

Avatar

ThomasOMalley " ^Gaaf haha wat een bikkel zij.

Ik wil niet onbenoemd laten dat er ook situaties zijn waarin je overmeesterd wordt (het laatste wat ik wil doen is alle verantwoordelijkheid bij de vrouwen te leggen), maar dit is een goed filmpje. "


Alleen jammer dat ze op het eind "never do this to a woman" zegt.

Dat ze er zelf niet van gediend is, prima. En dat maakt ze ook netjes duidelijk. Maar dat geeft haar niet het recht om voor de gehele vrouwelijke wereldbevolking te bepalen dat dit onacceptabel is.

ThomasOMalley

Avatar

centr1no "Maar dat geeft haar niet het recht om voor de gehele vrouwelijke wereldbevolking te bepalen dat dit onacceptabel is."
Mwa vind ik muggenziften. Alsof ze hiermee het recht ontneemt van andere vrouwen om door een vreemde man gekust te worden. Wat een gemis. Nee, hij zat fout en zij heeft hem op de juiste wijze gecorrigeerd.

Goku32

Avatar

Hahahaha wtf super man heb je te veel kriptonight gesnoven of zo man jij hoefd alleen je geld laten ruiken man. Dan komen ze vanzelf wel jij flirten laat me niet lachen man

centr1no

Avatar

@ThomasOMalley
Zat hij fout ja?
Dit gedrag is op de grens en deze dame is er duidelijk niet van gediend, maar het barst op o.a. Youtube ook van de filmpes waar presentatoren en presentatrices er duidelijk minder moeite mee hebben. Dit 'zoen de verslaggever' spelletje is een beetje een dingetje. En nu is dit wel een heel specifiek voorbeeld maar iets zegt mij dat deze vrouw in het algemeen niet zo blij geweest zou zijn met wat voor afleiding dan ook.

Als je het originele interview met Cavill leest vertelt hij ergens dat als hij een vrouw aanspreekt en ze niet meteen positief reageert op zijn avances hij er meteen mee stopt. En als dan gevraagd wordt waarom hij het er zo vlug bij laat zitten is zijn reactie dat hij niet de gevangenis in wil. Overdreven beeldvorming en gezien de rest van de tekst is dat hoe hij zich uitdrukt, maat het punt is dat er juist geen duidelijke regels zijn. Mensen en situaties kunnen verschillen en dus moet opgezocht of aangegeven worden waar de grens ligt voor die personen en in die situatie. Flirten en versieren is juist grenzen opzoeken
Ik weet uit eigen ervaring dat in een situatie waarin een incident is geweest mensen veel terughoudender worden.
En als er mensen bij zijn die wat minder toegankelijk zijn, om het zo maar even te zeggen, die dan de grens bepalen wat wel en niet acceptabel is, dan denk ik dat de bedrijfsborrel een stuk minder gezellig wordt. Dat is ie trouwens nu al.
En je kunt het muggenziften noemen maar ik vind dat de verantwoordelijkheid met al dit gezever wel heel hard bij mannen neergelegd wordt en als er iets in dit verhaal van het begin af aan ontbreekt dan is het wel verantwoordelijkheid en duidelijkheid vanuit de vrouwelijke kant.


benjamin

Avatar

centr1no "Dit gedrag is op de grens"
Op de grens? Ik zou het gerust er redelijk over durven noemen.

centr1no "Als je het originele interview met Cavill leest vertelt hij ergens dat als hij een vrouw aanspreekt en ze niet meteen positief reageert op zijn avances hij er meteen mee stopt. En als dan gevraagd wordt waarom hij het er zo vlug bij laat zitten is zijn reactie dat hij niet de gevangenis in wil. "
Dat is inderdaad maar een zwakke reactie van hem. Er zouden andere redenen op dat moment mogen meespelen om "op te geven" zoals bijvoorbeeld het feit dat iemand er niet positief op reageert.

centr1no "Mensen en situaties kunnen verschillen en dus moet opgezocht of aangegeven worden waar de grens ligt voor die personen en in die situatie."
En iets opzoeken mag dus ook met de nodige voorzichtigheid gebeuren.

centr1no "En als er mensen bij zijn die wat minder toegankelijk zijn, om het zo maar even te zeggen, die dan de grens bepalen wat wel en niet acceptabel is, dan denk ik dat de bedrijfsborrel een stuk minder gezellig wordt. "
Wie moet dan wel de grenzen bepalen? Jij? Is het dan voor die anderen wel zo gezellig als ze jouw ongewenste gedrag moeten verdragen?

centr1no "En je kunt het muggenziften noemen maar ik vind dat de verantwoordelijkheid met al dit gezever wel heel hard bij mannen neergelegd wordt en als er iets in dit verhaal van het begin af aan ontbreekt dan is het wel verantwoordelijkheid en duidelijkheid vanuit de vrouwelijke kant."
Ik zou zoiets geen muggenziften noemen, maar gewoon complete onzin.

ThomasOMalley

Avatar

centr1no "Zat hij fout ja?"
Hij gaat over haar grens heen en daar wijst zij hem op. Opgelost puur door communicatie en beter kan zo’n situatie niet worden opgelost.
Dat er talloze YouTube video’s zijn waar dit in voorkomt is een rampzalig argument. Dat is wat ze in mooi Latijns noemen beschrijven als argumentum ad populum en daar sla je de plank flink mee mis.

centr1no "En je kunt het muggenziften noemen maar ik vind dat de verantwoordelijkheid met al dit gezever wel heel hard bij mannen neergelegd wordt en als er iets in dit verhaal van het begin af aan ontbreekt dan is het wel verantwoordelijkheid en duidelijkheid vanuit de vrouwelijke kant."
Je draait de wereld om. Hij kwam in haar comfort zone en zocht de confrontatie op, niet andersom. Hij koos bewust voor een gevalletje oorzaak en gevolg. Als hij haar een tik had gegeven had zij ook geen verantwoordelijkheid gedragen toch? Zijn dit de mannen die we willen zijn? Grenzen opzoeken maar vingertje wijzen als de uitkomst je niet aanstaat? Wat slap zeg.

centr1no

Avatar

ThomasOMalley " Dat er talloze YouTube video’s zijn waar dit in voorkomt is een rampzalig argument. Dat is wat ze in mooi Latijns noemen beschrijven als argumentum ad populum en daar sla je de plank flink mee mis."

Heeft niks met argumentum ad populum te maken.
De verscheidenheid aan reacties in die video's toont aan dat dit gedrag (hoewel ver gaand) niet per definitie fout of ongewenst hoeft te zijn.
ThomasOMalley " Je draait de wereld om. Zijn dit de mannen die we willen zijn? Grenzen opzoeken maar vingertje wijzen als de uitkomst je niet aanstaat? Wat slap zeg."

Ik weet niet waar jij het opeens over hebt, maar ik heb het over al die vrouwen die al die tijd figuren als Weinstein hun gang hebben laten gaan zonder iets te doen. Al die vrouwen die jaren na datum opeens allemaal bij een 'journalist' wat te klagen hebben over Morgan Freeman, i.p.v. hem direct op ongewenst gedrag aan te spreken. Over die vrouwen die, nu je makkelijk je 15 minuten faam kan pakken, opeens acteurs gaan beschuldigen van wanpraktijken terwijl het onschuldig flirten was.
Het zijn altijd de mannen die aangesproken worden op gedrag, maar tegelijkertijd wordt van die zelfde mannen verwacht dat zij de vrouw aanspreken, het voortouw nemen bij versieren, die grens opzoeken.

benjamin "Wie moet dan wel de grenzen bepalen? Jij? Is het dan voor die anderen wel zo gezellig als ze jouw ongewenste gedrag moeten verdragen?"

Nee. Zoals ik probeer duidelijk te maken is die grens voor iedereen en in iedere situatie anders. Die grens wordt bepaald door diegenen die er op zitten en als er overheen gegaan wordt moet dat aangegeven worden.

benjamin "Ik zou zoiets geen muggenziften noemen, maar gewoon complete onzin."

Onzin is het zeker niet. Maar het zou kunnen dat mijn verhaal niet helemaal duidelijk was. Zie mijn antwoord aan ThomasOMalley hierboven.

ThomasOMalley

Avatar

centr1no "De verscheidenheid aan reacties in die video's toont aan dat dit gedrag (hoewel ver gaand) niet per definitie fout of ongewenst hoeft te zijn."
Dat snap ik, iedereen heeft eigen grenzen, maar hij zoekt toch een directe confrontatie op met haar? Is er geen enkel haartje op zijn hoofd dat er rekening mee houdt dat dit wel eens erg onwenselijk kan zijn?
Als het antwoord ergens te vinden is in het argument van de YouTube-filmpjes is dit erg naïef. Als je je referentiekader baseert op wat een groot deel op YouTube normaal vindt ga je inderdaad rare dingen doen.
centr1no "Het zijn altijd de mannen die aangesproken worden op gedrag, maar tegelijkertijd wordt van die zelfde mannen verwacht dat zij de vrouw aanspreken, het voortouw nemen bij versieren, die grens opzoeken."
Of die verwachting er daadwerkelijk is laat ik in het midden. Dat zou gedeeltelijk zo kunnen zijn, maar de verwachting is dan inderdaad dat er geflirt en versierd wordt. We hebben het hier over beschuldigingen die die termen niet mogen dragen.

benjamin

Avatar

centr1no "Ik weet niet waar jij het opeens over hebt, maar ik heb het over al die vrouwen die al die tijd figuren als Weinstein hun gang hebben laten gaan zonder iets te doen. Al die vrouwen die jaren na datum opeens allemaal bij een 'journalist' wat te klagen hebben over Morgan Freeman, i.p.v. hem direct op ongewenst gedrag aan te spreken."
En waarom was dat allemaal al die jaren zo volgens jou?

centr1no "Het zijn altijd de mannen die aangesproken worden op gedrag, maar tegelijkertijd wordt van die zelfde mannen verwacht dat zij de vrouw aanspreken, het voortouw nemen bij versieren, die grens opzoeken."
Ik heb niet de indruk dat de slachtoffers van Harvey Weinstein, John Lasseter e.d. echt van die mannen veel voortouw bij het versieren en opzoeken van grenzen hadden verwacht.

centr1no "Zoals ik probeer duidelijk te maken is die grens voor iedereen en in iedere situatie anders."
En zoals al gezegd is het daarom handig om met een zekere mate van tact en voorzichtigheid met anderen om te gaan zolang je geen duidelijk beeld hebt van hun grenzen. Geen idee hoe dat jouw bedrijfsborrels al kan verpesten...

nieuwslaatste nieuws

meest populair