Henry Cavill durft niet meer op vrouwen af te stappen door #MeToo

... maar die uitspraak gaat hem niet bepaald helpen...

De Britse acteur Henry Cavill (Mission: Impossible - Fallout, Justice League) durft niet meer te flirten met vrouwen als gevolg van de hele #MeToo-discussie, zo vertelt hij in een interview met het Australische blad GQ. Cavill is naar eigen zeggen bang om een 'verkrachter' genoemd te worden bij een ongewenste versierpoging. Zijn uitspraken worden hem online echter niet bepaald in dank afgenomen.

"Er is gewoon iets moois aan mannen die vrouwen achternazitten. Daar is een traditionele aanpak voor, wat leuk is", vertelt Cavill over zijn visie op flirten. "Ik denk dat een vrouw versierd moet worden, maar misschien ben ik ouderwets door dat te denken". In het afgelopen jaar zijn veel bekende mannen uit de filmindustrie door vrouwen beschuldigd van seksuele intimidatie. Die onthullingen resulteerden uiteindelijk in de #MeToo-beweging.

Bang om beschuldigd te worden van verkrachting
"Het is ontzettend moeilijk om dat te doen als er bepaalde regels gelden", zegt de 35-jarige Brit over de spanning die daardoor is ontstaan voor mannen. Cavill: "Dan is de gedachte al snel om een vrouw maar niet te benaderen, want voor je het weet word je een verkrachter genoemd of zoiets dergelijks". Volgens Cavill is het dus tegenwoordig riskant om een beetje te flirten met iemand van het andere geslacht. Een beschuldiging zou namelijk zomaar eens je carrière kunnen kosten.

Bekijk de afbeelding
Dan maar terug naar je ex
Volgens Cavill gaan mannen daardoor sneller terug naar hun ex-vriendin of een vaste relatie. "Dat is geen ideale situatie, maar het is nog altijd stukken veiliger dan dat ik mijzelf in de helse vuren werp", legt Cavill uit. Zeker vanwege zijn bekendheid is het lastiger voor hem om vandaag de dag nog een beetje verder te gaan met flirten als een vrouw al 'nee' heeft gezegd. "Ik wil niet in de gevangenis eindigen", zegt de populaire Superman-vertolker.

Diep door het stof
Cavills uitspraken in het Australische blad GQ worden hem niet bepaald in dank afgenomen. Op social media reageren lezers furieus. "Probeer #MeToo niet te kapen door te beweren dat mannen niet meer met vrouwen mogen praten", schrijft iemand. "Je hebt een serieus probleem als je het verschil niet weet tussen onschuldig flirten en seksuele intimidatie", reageert een ander. De reacties op het artikel zijn dus niet bepaald mals.

Vanochtend kwam Cavill met een statement naar buiten waarin hij zijn excuses aanbiedt voor het onbegrip en de verwarring die door zijn uitspraken zijn ontstaan. Volgens de acteur was het niet zijn bedoeling om 'bot' over te komen. "Ik zou nooit moedwillig iemand zonder respect behandelen. Ik heb vrouwen hoog zitten en zal dit belangrijke onderwerp met heel mijn hart blijven steunen", zegt hij in zijn verklaring.

NieuwsFilm

meest populair