Algemeen

'Avengers 4' is een definitief einde voor het Marvel-universum

Nou ja, definitief...

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jim Pedd om 09:19 in Algemeen
We horen het wel vaker, maar zelden zo stellig. Volgens Marvel-baas Kevin Feige zal Avengers 4 op definitieve wijze dienen als einde van het Marvel Cinematic Universe. Simpel gezegd wordt het verhaal dat ingezet werd met Iron Man (2008) afgerond met de film van regisseurs Anthony en Joe Russo.

Dat vertelde Feige tegenover de Toronto Sun. "Verhaallijnen komen tot een einde. De beste verhalen kennen een eind. Return of the Jedi diende lange tijd als een einde, en als tienjarige in 1983, hield dat me dertig jaar vast tot er een vervolg kwam. Dat is nooit eerder gebeurt in het superheldengenre. Er komt een nieuwe acteur en meteen gaat de verhaallijn verder. We wilden het op deze manier doen, omdat wij denken dat de beste verhalen een definitief einde kennen. Dat is zonder meer wat je zal zien gebeuren in Avengers 4."

De woorden van Feige laten opvallend weinig ruimte voor twijfel en doet natuurlijk vraagtekens rijzen. Marvel heeft al films aangekondigd voor na de vierde Avengers-film. Zo zijn de opnames van Spider-Man: Far From Home al begonnen en is Guardians of the Galaxy Vol. 3 al aangekondigd.

Eigenlijk is daardoor de enige conclusie die we kennen trekken, dat Feige vooral bedoelt dat het einde van de Avengers zoals wij ze kennen tot een einde komt. Onder meer Iron Man (Robert Downey Jr.), Captain America (Chris Evans) en Thor (Chris Hemsworth) zwaaien definitief af. Maar het Marvel-universum met aan elkaar verbonden films, dat zal niet afzwaaien.

Vanaf 2 mei 2019 in de bioscoop.

16 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Jeroen Pasman

Avatar

Wat raar joh ! Ik geloof dit gewoon niet. Ze hebben een miljardenfranchise in handen. Daar stop je écht niet 1 2 3 mee.
Any Opinions ?

horizon

Avatar

Zoals Feige zegt verhaallijnen komen tot een einde. Dus de verhaallijnen van de originele Avengers.
Zijn voorbeeld Return of the Jedi zegt genoeg. Die Skywalker verhaallijn kwam ten einde maar Star Wars universum is wel gewoon verder gegaan.

Beau

Avatar

Het is hier wel wat knullig geschreven. Het gaat natuurlijk niet om het einde van de MCU (zoals gezegd, er komen nog films aan), maar om het einde van het grote verhaal dat met de films tot nu toe verteld werd (namelijk, de Infinity Stones & Thanos).

Ik ben wel benieuwd naar welk groot verhaal ze gaan toewerken met de volgende fases in de MCU.

Ereptile

Avatar

10 jaar lang hebben ze dit al volgehouden met enorm goede films en een aantal missers. Hopelijk komen er nog veel goede superhelden films van Marvel, maar het hele MCU door hebben ze gewerkt naar een einde. Dat is Infinity War en Avengers 4. Wat hierna komt... hopelijk beginnen ze dat op te bouwen in de komende MCU films!

Guyon2002

Avatar

Ik hoop toch echt dat Avengers 4 niet het laatste is wat we van Thor gaan zien. Zijn karakter begint nu eindelijk eens interessant te worden na Ragnarok en Infinity War

Marklar

Avatar

hij bedoelt natuurlijk dat het verhaal eindigt met de dood van Stark, Cap en wellicht Thor. De originele Avengers en dus tijd voor een nieuw tijdperk. Verhaal gaat gewoon door alleen zonder degene die het allemaal opgestart hebben.

Raki-Pure

Avatar

Zou dom zijn om een kip te slachten die gouden eieren legt.

Master Of Films

Avatar

Heerlijke reacties om te lezen dat sommige denken dat the Avengers helemaal gaan stoppen. :)

weszz

Avatar

@MoF ik ben inderdaad een beetje verbaasd over de reacties. Ik snap dat de woordkeuze wat ongelukkig gekozen is maar van een aantal films zijn allang de vervolgen aangekondigd.

Het einde van de Avengers die we kennen was misschien duidelijker geweest. Maar goed, ik kijk wel uit naar het einde van de huidige saga. Zo kan ik hopelijk ooit in de toekomst nog met veel liefde terug kijken.

Frietgezicht

Avatar

Volgens mij legt die daarmee nog wat meer lagen bij de verwachte titel ‘End Game’
Als ze een soort tijdperk ermee willen afsluiten zullen ze in ieder geval het erg willen afsluiten dus ben benieuwd.

Rickb

Avatar

Het vreemde blijft wel dat alleen the Avengers de wereld moeten verdedigen. Dikke fout als er een hoop marvel helden niet meedoen. X-men, deadpool en als je the secret wars kent zijn er nog veel meer. En blijkbaar komen er helden terug. Ik denk niet dat de superhelden achterover gaan zitten als er een bedreiging van dit soort grote impact.

Lars xxl

Avatar

Er sterft helemaal niemand.
Het is 1 grote illusie.
Heeft niemand hier de stripboeken gelezen of de tekenfilm gezien?
Ze zijn tot nu toe nog niet afgeweken van die verhaallijn.

benjamin

Avatar

Rickb "Het vreemde blijft wel dat alleen the Avengers de wereld moeten verdedigen. Dikke fout als er een hoop marvel helden niet meedoen. X-men, deadpool en als je the secret wars kent zijn er nog veel meer. En blijkbaar komen er helden terug. Ik denk niet dat de superhelden achterover gaan zitten als er een bedreiging van dit soort grote impact."
Die gaan niet achterover zitten, die bestaan gewoon niet in deze context.

kokosnoot

Avatar

Hmm Alle drie de acteurs stoppen met hun rol. Nieuwe casting over een tijdje en spinoffs, ooit weer nieuwe Avengers. Ze zullen alle drie lastig te vervangen zijn maar is wel goed mogelijk. Wolferine wordt ook opnieuw gecast. Superhelden series blijven naar alle waarschijnlijkheid altijd doorgaan.

Rickb

Avatar

Lars xxl Avatar18.07.2018 03:57
Er sterft helemaal niemand.
Het is 1 grote illusie.
Heeft niemand hier de stripboeken gelezen of de tekenfilm gezien?
Ze zijn tot nu toe nog niet afgeweken van die verhaallijn.

Dus hebben we zitten kijken naar herhaling van twilight 3. Zoals dr strange vooruit keek naar de uitkomsten. Heb lange tijd strips gevolgd maar was meer van de x-men en spiderman.

Guido96

Avatar

Helaas nog geen einde dus..

nieuwslaatste nieuws