Algemeen

Hoe Sony zijn Spider-Man universum een succes wil maken

De k van kwaliteit.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jim Pedd om 10:23 in Algemeen
Sony heeft grote plannen met zijn filmuniversum rond Spider-Man spin-offs. Het geheel wordt gelanceerd met Venom deze oktober, maar krijgt ook al films als Silver & Black en Morbius the Living Vampire. De site Vulture kreeg wat mensen hierover te spreken en schreef een uitgebreide special over het te lanceren filmuniversum.

Duidelijk is dat Sony zich realiseert dat er een zeker cynisme heerst rond filmuniversa. Er zijn veel pogingen gedaan om die te lanceren, sommige pogingen erg lui en anderen zeker niet. Maar niemand is nog zo erg geslaagd in deze opzet als Marvel. En dat begrijpt Sony, en dus probeert de studio alles zo goed mogelijk op te zetten.

Producent Avi Arad over Venom: "Dit is een oorsprongsverhaal en we moeten proberen dit het begin van een lange reis te maken. Kinderen houden van Venom. Er zit iets aan deze antiheld wat hem zo aantrekkelijk maakt. Dus we kijken hier heel erg naar uit," vertelde Arad over de uitdagingen waarmee men te maken heeft.

Die zit ook in het vinden van de perfecte personages en de juiste invalshoek voor het universum. Zo stelt Emily Carmichael, die bezig is met Silver & Black, dat ze "een blik kreeg op een telefoonboekachtig werk met alle personages waar Sony de rechten op heeft; alle personages die op de een of andere manier verbonden zijn aan Spider-Man. Dat is een filmuniversum, absoluut."

En Brian Michael Bendis, die meewerkt als scenarioschrijver en bedenker van verhalen in de schrijversruimte, stelt dat hij "heel gave plannen gehoord" heeft die nog niet bekend gemaakt zijn. De sleutel van het succes zou in elk geval liggen in kwaliteit en het op zichzelf laten staan van elk project.

Sony zal dus proberen niet teveel onderlinge connecties te leggen die er dik bovenop liggen in elke film. In plaats daarvan benadert men elk project als een standalone-film, die toevallig gesitueerd is in hetzelfde universum als andere films. Zo kan de studio het geheel dus wel opbouwen en uitwerken, zonder het er te dik bovenop te leggen.

22 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Goov25

Avatar

Dus Sony verkoopt Spider-man aan de MCU, en gaat vervolgens zijn eigen universum bouwen rond de personages uit de Spider-man strips?
Als het goede films oplevert klaag ik nergens over, maar de logica ontgaat mij even..

JIGSAW8

Avatar

Uhm kinderen houden van venom? Als ze hem in de trailer zien schrikken ze zich eerder dood denk ik........

Sunspot

Avatar

Ze zijn echt wel van plan om Spiderman te gebruiken te zijner tijd, ze wachten gewoon af hoe Venom en en zo films het gaan doen.

Vraag me alleen af of ze dan Tom Holland gaan gebruiken of er een 2e Spiderman in zetten.

Ang3l

Avatar

De vraag is of ze spiderman nog wel MOGEN gebruiken met de nieuwe afspraken rondom dat karakter.

benjamin

Avatar

Ging Venom niet R-rated worden? Want als dat zo is, heb je weinig aan de liefde van kinderen voor dit personage.

Marklar

Avatar

Sony heeft verder vrij weinig succesvols meer dus dan moeten ze die rechten natuurlijk uitbuiten.

En eerlijk is eerlijk, er zijn wel heel veel coole personages verbonden met Spider-Man.

John Wayne

Avatar

Gezien het feit dat getalenteerde mensen van Marvel (Bendis vind ik één van hun beste schrijvers en Arad heeft Spider-Man destijds als producent met succes gelanceerd) blijf ik toch nieuwsgierig.

Beau

Avatar

@Goov25 en andere:
Sony heeft Spider-Man helemaal niet verkocht aan de MCU. Sony heeft nog steeds de rechten op het personage en de solo-films in het MCU, zijn Sony films.

De deal tussen Marvel en Sony hield in dat het personage voor een beperkt aantal films zou mogen gebruikt worden in de MCU, en deze deal is bijna ten einde (de laatste film in de deal tussen Sony & Marvel is 'Far from home').

Het is dus eigenlijk slim gezien van Sony: Spider-Man nog populairder maken met de deelname aan de MCU en daarna uw eigen universum starten.

-----------------
Off-topic: Over de situatie van John Schnepp: blijkbaar zou hij een beroerte gehad hebben en ligt hij aan de life support.

Goov25

Avatar

Goed punt Beau.

GreenHornet

Avatar

Wat er gaat gebeuren is als Venom zou floppen dan gaan ze smeken bij Disney of ze toch in Disney's Marvel Universum mogen komen.

Goku32

Avatar

Hahahahah kinderen houden van Venom wtf. Iedereen houd van Venom vette personage in de strips en anime. Nu nog effe carnage in de film stoppen en Sony krijgt mijn geld

Beau

Avatar

@GreenHornet: dat is ook mijn inschatting:
- Als Venom flopt --> deal tussen Marvel en Sony zal verlengd worden
- Venom succes --> geen nieuwe deal en binnen een aantal jaar wordt Spider-Man in de Sony Spider Verse gelanceerd.

Ik vraag me vooral af of Sony gaat blijven beroep doen op Tom Holland als Spider-Man na afloop van de deal met Marvel, of gaan ze opnieuw hercasten.

ajleppink

Avatar

Ze kunnen zo voor een ander dimentie gaan met bijvoorbeeld Miles Morales als de nieuwe Spider-Man.

SplashySleet20

Avatar

Het lijkt me wel vet die film. Maar de mcu films en de marvel films van fox treklem me meer aan op dit moment.

Master Of Films

Avatar

Beau "- Als Venom flopt --> deal tussen Marvel en Sony zal verlengd worden
- Venom succes --> geen nieuwe deal en binnen een aantal jaar wordt Spider-Man in de Sony Spider Verse gelanceerd."

Dit verhaal heb ik vaker gehoord van diverse bronnen. Er was tijdens de aankondingen veel nieuws hier over, met name tussen Marvel en Sony. Dit vanwege de contract die eindigt met Spider-Man: Far From Home.


Beau "Ik vraag me vooral af of Sony gaat blijven beroep doen op Tom Holland als Spider-Man na afloop van de deal met Marvel, of gaan ze opnieuw hercasten."
Tom Holland heeft een contract voor 6 films bij Sony.

In an interview with THR, Spider-Man: Homecoming star Tom Holland revealed that he’s contracted for six Marvel movies – three solo adventures as Spidey and three appearances in other films:

They give you options and those could be exercised whenever. Like a cameo in Avengers. I’m unclear as to which movies though. I do know I have three Spider-Man [appearances in other] movies and three solo movies contracted. But if you have another movie, Marvel is so good at working around it. They’re very respectful of your life, really. They understand that you have to work on other movies, and they try and fix it up so you can work around each other.

bron: Slashfilm

Beau

Avatar

@MOF: inderdaad, maar die contracten houden enkel in dat de acteur verplicht is in de film te verschijnen als de studio dat wilt, en niet anders om.

bv. Hugo Weaving had voor meerdere films getekend, maar Marvel heeft hem toch hercast in IW (ze wisten dat hij er niet echt zin in had, maar als ze het been stijf hadden gehouden, had Weaving moeten verschijnen), Terrence Howard had een deal voor 3 films maar is na IM vervangen door Don Cheadle, ...

Mas7

Avatar

Een ontbreekt 1 iets:

Spider-Man

Een held heeft een slechterik nodig en een slechterik heeft een held nodig.

Master Of Films

Avatar

@Beau ja ik wist van Hugo Weaving af.

Dit is zijn letterlijke quote.

I’m glad I did it. I did sign up for a number of pictures and I suppose, contractually, I would be obliged to, if they forced me to, but they wouldn’t want to force someone to do it, if they didn’t want to.

Maar het is toch niet zo dat Tom Holland geen zin meer er in heeft ;-)

Overgens dat verhaal met Terrence Howard (wat bij op Screenrant staat). Volgens hem bleek het RDJ die hem kwijt wilde...kwam waarschijnlijk doordat Terrence Howard meer betaalt wou gaan krijgen dan RDJ.

It turns out that the person I helped become Iron Man ... when it was time to re-up for the second one, (he) took the money that was supposed to go to me and pushed me out.

We did a three-picture deal, so that means that you did the deal ahead of time. It was going to be a certain amount for the first one, a certain amount for the second one, a certain amount for the third. They came to me with the second and said, 'Look, we will pay you one-eighth of what we contractually had for you, because we think the second one will be successful with or without you.' And I called my friend - that I helped get the first job - and he didn't call me back for three months

Ik zie niet dat Tom Holland meer geld gaat eisen dan RDJ.

Kortom Hugo Weaving (geen zin in) en Terrence Howard (extreme salarisverhoging omdat hij dacht dat hij de grote ster is) zijn niet ideale voorbeelden met hun Marvel multi contracten naar een recast situatie.

Tot nu toe wordt Tom Holland ook goed ontvangen door het publiek en zit hij nog in de twee restante MCU films. Zou je echt denken dat Sony hem gaat recasten voor het laatste solo deel van Spider-Man indien Spider-Man uit de MCU wordt gehaald. Wetend dat Tom Holland zulke stunts wat Hugo en Terrence in het verleden hebben geprobeerd niet gaan doen.

Sunspot

Avatar

"MOF

Weet niet, ze gaan eerst wat meer films maken na Venom als het goed gaat, denk dat ze gewoon afwachten.

Misschien zal Tom Holland goed passen, iets ouder ook. Maar volgens mij kan Sony ook gewoon besluiten om Tom Holland te dumpen.

Maar ligt ook aan de films die gaan komen, hoe is de stijl, zou Tom HOlland erin passen.

Of ze doen die donkere Spiderman, kan ook altijd nog en dat Tom Holland pas erin komt wanneer hij al in de twintig is.

maar ja, wie zit te wachten op die Morales of zo.

benjamin

Avatar

Sunspot "en dat Tom Holland pas erin komt wanneer hij al in de twintig is. "
Holland is van 1996.

Master Of Films

Avatar

Sunspot "maar ja, wie zit te wachten op die Morales of zo."
Wie oh wie wordt er eind december verwacht in de bioscopen ;-) Ik zie Into the Spider-Verse als een experiment/pilot voor Sony om te kijken of Morales aanslaat. Wie weet komt een live action Morales wel een stapje dichterbij.

Sunspot

Avatar

^

Ja, en misschien hopen ze op een zelfde soort effect als bij Black Panther, wat dat betreft is het wel slim misschien en dan hoeven ze zich voorlopig geen zorgen te maken over Peter Parker.

Kan ook, maar ik ken die hele Morales niet echt, altijd opgegroeid met Peter Parker.

nieuwslaatste nieuws

meest populair