Celebrity

Jean-Claude Van Damme volop aan de cocaïne tijdens productie 'Street Fighter'

Regisseur Steven E. de Souza en anderen onthullen het divagedrag van de Belg.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Rik Timmer om 07:21 in Celebrity
Videospelverfilming Street Fighter (1994) is een speciaal geval. De actiefilm, geschreven en geregisseerd door Steven E. de Souza, wist goed geld te verdienen, maar wat betreft recensies hoefden de cast en crewleden niets positiefs te verwachten. Luidruchtig, onintelligente dialogen, zwak gemonteerde vechtscènes - dit hoorden we vaak terug. Het maken van de film had ook zijn pieken en dalen. Eén daarvan was hoofdrolspeler Jean-Claude Van Damme, die lastig was om mee te werken. Niet alleen zijn ego was een hinderpaal, ook zijn royale cocaïneverslaving, waar de acteur zo'n 10.000 dollar per dag aan spendeerde.

Tegenover The Guardian onthulde de Amerikaanse de Souza het volgende: "Destijds kon ik er niet over praten, maar nu wel: Jean-Claude stond continue stijf van de coke. De studio had een persoon ingehuurd die hem moest helpen, maar helaas had die man zelf een slechte invloed. Jean-Claude meldde zich zo vaak ziek dat ik in het script naar andere dingen moest zoeken om te filmen. Ik kon niet urenlang op hem wachten. Bij twee gelegenheden stonden de producenten hem een uitstapje naar Hong Kong toe en beide keren kwam hij te laat terug. Op maandagen was hij er al helemaal niet."


Eerste regieassistent Keith Heygate kan ook vervelende herinneringen oproepen. "Hij was een interessante man, maar erg moeilijk om mee te werken. Er zijn veel verhalen die ik niet mag delen. Er was een keer dat hij in zijn trailer zat en behoorlijk dronken was. Mijn assistent kreeg hem er niet uit. Ik ook niet, dus belde ik producent Chad Rosen op. Daarna kwam hij zijn trailer uit met een champagnefles. Ik vertelde hem dat het tegen de veiligheid en gezondheid was om dat op de set te hebben. Vanaf dat ogenblik haatte hij me."

De in Inda geboren acteur Roshan Seth, die de rol van Dhalsim op zich nam, vertelde gefrustreerd: "Hij kreeg de presidentiële suite in het hotel, met een fitnessruimte in zijn kamer. Soms verscheen hij niet op de set. We kregen dan van hem het bericht: 'Ik moet mijn spieren oppompen!' En dat was dat." De Italiaans-Oostenrijkse Robert Mammone trad op als Carlos "Charlie" Blanka, de beste vriend van Van Damme's Colonel Guile. Ook hij zag hetzelfde als de bovenstaande heren. "Hij liet iedereen weten wie de ster was. Hij bleef in zijn trailer totdat hij klaar was om eruit te komen. Hij nam zoveel tijd in beslag voor een opname. Scènes die maar één uur vereisten namen een halve dag in."

15 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

MikeyMo

Avatar

Hij heeft zelf al vaak genoeg toegegeven dat hij in de jaren 90 volop aan de coke zat. Dus echt nieuws is dit niet.

Chris23

Avatar

10.000 dollar per dag?
Versneden met diamant?

John Wayne

Avatar

Was een bijzonder slechte film. Helaas de laatste film met de te vroeg overleden Raoul Julia.

ThomasOMalley

Avatar

Dat verklaart waarom hij zoveel goede films maakte in de jaren 90.

Master Of Films

Avatar

John Wayne "Helaas de laatste film met de te vroeg overleden Raoul Julia."
Raoul wist dat hij in een slechte film speelde, vandaar zijn over de top performance. Zat wel in lijn met de M. Bison karakter. Dus hij was dan ook de enige die een karakter van Street Fighter II had begrepen.
Vond het wel jammer dat Ryu & Ken in de film als derde rangs karakters in een bijrol werden geplaatst.

Omdat ik vroegâh veel Street Fighter II speelde, vond ik JCVD's Street Fighter een leuke film. Uiteindelijk ga je als SF fan zien dat er meer is. Zo vind Street Fighter II: The Animated Movie de beste verfilming van Street Fighter. Zelfs Street Fighter: Assassin's Fist & Street Fighter: Resurrection schat ik hoger dan JCVD's Street Fighter.

Frietgezicht

Avatar

Idd een slechte film maar toen ik rond de 11/12 en wat ouder was erg van genoten.

ridjieddo

Avatar

Kylie Minogue [kwijlemoji]

centr1no

Avatar

@Rik Timmer
'Pissed' is in het Engels slang voor drunk, m.a.w. bezopen.

Chris23 " 10.000 dollar per dag?
Versneden met diamant? "

Misschien is die 10.000 wat overdreven door de verteller maar bekende mensen betalen wel meer voor hun drugs.
Ten eerste omdat ze betere kwaliteit (denken te) krijgen en ten tweede omdat ze een bepaalde mate van discretie (denken te) kopen.

Angelater

Avatar

@ centr1no,

Heygate komt uit Australië - hield ik geen rekening mee. Bedankt, zal het aanpassen!

Sunspot

Avatar

WTF, 10.000 dollar per dag haha, tering.

Boutfilm overigens, keek er als jonkie vet naar uit, maar wat een teleurstelling was dat zeg, zelfs op die leeftijd.

Enige leuke was die Kylie Minogue

Sunspot

Avatar

@Rik timmer

Nu je het zegt, denk het ook en zullen ook wel van een bepaald netwerk gebruik maken, mannetjes die speciaal langskomen op een bepaalde manier en zo.

Daanminator

Avatar

Zwaar overdreven verhaal alleen om de aandacht te trekken.
Maar was wel oud nieuws want hij gaf toe dat hij verslaafd was en dat dit zijn meest duistere tijd was.

GreenHornet

Avatar

er ging toch ook een verhaal rond dat hij Kylie daar uit elkaar had getrokken.

Civilian Supreme

Avatar

Als hij 10.000 euro per dag uitgaf aan de coke had hij een week geleefd. 1000,- is al veel maar zou nog kunnen. Tijd voor een biografie.

Sharky13

Avatar

Beetje mijn guilty pleasure deze film, ik weet dat het een slechte film is, maar als jochie spaarde ik ook al die plaatjes van deze film. Stiekem vind ik deze toch best wel heel leuk (niet doorvertellen hoor)

nieuwslaatste nieuws