Algemeen

'Hamilton'-maker en ster gaat film maken

Lin-Manuel Miranda gaat een film regisseren over de maker van 'Rent'.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Kaj van Zoelen om 12:14 in Algemeen
Lin-Manuel Miranda, de maker en ster van de Hamilton, de grootste Broadway-sensatie van de afgelopen jaren, en ster van de komende film Mary Poppins Returns. gaat zijn eerste film regisseren: Tick, Tick...Boom!

Tick, Tick...Boom! is gebaseerd op het gelijknamige toneelstuk, een musical over het leven van de wijlen Jonathan Larson, de maker van de beroemde musical Rent. Zal Lin-Manuel Miranda hiermee de filmwereld even succesvol kunnen veroveren als de toneelwereld?

Tick, Tick...Boom! speelt zich af in 1990 en vertelt het verhaal van Jon, een componist voor het toneel met grote ambities, die als ober werkt in New York terwijl hij Superbia schrijft - wat hij hoopt dat de volgende grote Amerikaanse musical zal worden en hem eindelijk zijn grote doorbraak zal bezorgen.

Jon voelt ook druk van zijn vriendin Susan, die het zat begint te worden om haar eigen aspiraties in het leven telkens maar in de wacht te zetten ten faveure van die van Jon. Ondertussen heeft zijn beste vriend en huisgenoot Michael zijn creatieve dromen opgegeven om een zeer goed betaalde reclamebaan te nemen, en staat op het punt om te verhuizen. Als Jons 30ste verjaardag nadert, begint hij zich ernstig af te vragen of zijn droom wel de moeite waard is.

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

nieuwslaatste nieuws