Zes(!) films over Thaise reddingsactie in de maak

Eerst was er nog sprake van twee mogelijke films over de redding van de Thaise voetballertjes, maar nu zijn er meer kapers op de kust.

Het lijkt erop dat we meer dan de twee eerder aangekondigde filmprojecten kunnen verwachten over de recente redding van de Thaise voetballertjes uit de grot waar ze door overstroming gevangenzaten. Volgens Variety zal het Ministerie van Cultuur volgende week laten weten of ze zullen meewerken aan de projecten. Minister Vira Rojpojchanarat liet weten dat vijf internationale productiemaatschappijen voorstellen hebben gedaan voor films en documentaires over de reddingsactie, alsmede een Thaise filmstudio. Rojpojchanarat zei het volgende in een verklaring:

"Het comité maakt zich zorgen over de accuraatheid van het verhaal, de rechten van het reddingsteam en andere medewerkers, alsmede het imago van Thailand. Ook zijn er zorgen over de impact die de filmproducties zullen hebben op de locaties. We zijn echter bereid mee te werken aan Thaise en internationale filmproducties over de redding wanneer deze volgens Thaise wetgeving worden gemaakt."

Eerder werd al bekend dat de religieuze productiemaatschappij Pure Flix en regisseur Jon M. Chu (Step Up, Crazy Rich Asians plannen hebben voor films over de gebeurtenis

Wat vinden jullie ervan dat er zoveel films worden gemaakt over de voetballertjes en hun redding? Interessant of uitbuiting?



NieuwsFilm

meest populair