Ontmoet de nieuwe monsters uit 'Godzilla: King of the Monsters'

Ontmoet de nieuwe monsters uit 'Godzilla: King of the Monsters'

Wat weten we al van Rodan, King Ghidorah en Mothra?

Vorige week debuteerden drie klassieke monsters van Toho in de trailer van Godzilla: King of the Monsters, waarin de drie het op gaan nemen tegen de monsterlijke Godzilla. Vandaag vertellen we je alles wat we al weten over de nieuwe versies van de monsters.


Rodan

Rodan is een gigantisch monster, dat een lichaamshoogte van maar liefst 47 meter heeft, en een spanwijdte van 265 meter. Ter vergelijking: Godzilla is 108 meter hoog. Rodan wordt door Monarch gevonden in de actieve vulkaan op Isla de Mona, waar hij in een soort pyrostasis ligt in het magma. Hij wordt in legenden de Fire Demon, of The One Born of Fire genoemd. Maar de naam Rodan komt uit oeroude tempels in de omgeving. In vergane tijden was Rodan de koning van de lucht (waar King Kong bijvoorbeeld de koning van de apen is).

Bekijk de afbeelding

King Ghidorah

Een oeroud monster van maar liefst 160 meter hoog. Hij is een driekoppige draak die al millennia genoemd wordt in legenden en eigenlijk een levende uitsterfgolf is. Als hij wakker is, dan sterven er diersoorten uit. Monarch heeft hem gevonden in Antarctica, waar hij in een ijstombe slaapt. Hij is de grootste van alle supersoorten, met die hoofden die allemaal een eigen cognitieve functie hebben. Interessant is ook dat op het lichaam van Ghidorah allerlei verwondingen gevonden zijn. Zijn spieren op de vleugels zijn verder zo groot dat als hij vliegt, ze voor orkanen zorgen. Mocht hij vliegen, kan het zomaar zijn dat de stratosfeer opengescheurd wordt en de mensheid het niet overleeft.

Bekijk de afbeelding

Mothra

Lijkt onschuldig, maar met zijn 16 meter hoogte en spanwijdte van 245 meter, is Mothra in elk geval gigantisch. In legenden wordt over hem geschreven als een oogverblindende bron van licht. Mothra heet ook wel de Queen of the Monsters en lijkt door meerdere stadia van evolutie te gaan. Een daarvan is vermoedelijk het stadium waarin we haar zien, waarbij zij een dodelijk natuurlijk fenomeen zal blijken.

Bekijk de afbeelding
Lees hier al ons aan de SDCC2018 gerelateerde nieuws.

NieuwsFilm

meest populair