Algemeen

Joss Whedon had geen idee wat hij met Thanos moest doen

Een totaal enigma.

door Jim Pedd om 09:53 in Algemeen
Joss Whedon is de man die ons met The Avengers in 2012 voorstelde aan de grootste Marvel-schurk: Thanos (Josh Brolin). Maar in een interview met IGN, laat hij weten dat hij geen idee had wat hij met het personage aan moest. En dus liet hij hem ook zoveel mogelijk links liggen.

"Ik hou van Thanos. Ik hou van zijn apocalyptische visie, zijn liefdesaffaire met de dood. Ik hou van zijn macht, maar ik begrijp het niet echt. Hij had veel macht, en was erg cool in de comics. En voor mijn gevoel is Thanos de ultieme Marvel-schurk" begon Whedon. Maar:

"Ik wist niet echt wat ik ermee aan moest. Dus ik hou heel erg van wat de Russo-broers met hem gedaan hebben, en vind dat Josh Brolin het geweldig heeft gedaan. En ze hebben echt geweldig werk verricht om het heel echt te houden. Ik heb dus ook echt geen richting gegeven. In plaats daarvan maakte ik Ultron en had ik daarna zoiets van: ik ga me er vier jaar niet mee bemoeien en kom dan wel naar de première. Precies dat heb ik ook gedaan en dat vond ik heel cool!"

Thanos is nog eenmaal te zien in het MCU: In Avengers 4, dat vanaf begin mei 2019 in de bioscoop draait.

29 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Marklar

Avatar

dus eigenlijk werd hem dat van boven opgelegd met die endcredit scene uit de eerste avengers.

Frietgezicht

Avatar

^ vast wel want ‘boven’ keken ze vooruit maar dat is toch ok? Een badguy opdringen(zoals Venom in Spidey 3) is vervelend want dan moet je echt veel doen met zo’n karakter maar ff 1 scene in een aftiteling moet geen probleem zijn.

Frietgezicht

Avatar

Begrijp trouwens best dat Whedon er geen raad mee wist en godzijdank dat hij niks met Avengers 4 te maken had.
B-regisseur.

Ereptile

Avatar

Mjah ze hebben Thanos misschien wel opgedrongen, maar ook niet teveel gebruikt in The Avengers. Aan het einde is inderdaad een prima opzet geweest. Maar Thanos kreeg pas echt diepte in Infinity War. Dat hele verhaal rondom Death is ook geschrapt (lijkt het), wat eigenlijk ook wel beter was.

Robbepost

Avatar

B-regisseur friet?
Na Avengers dan, want dat is toch een uiterst genietbare hit?

Master Of Films

Avatar

Joss Whedon "Ik wist niet echt wat ik ermee aan moest."

Wat dacht je van om te overlaten naar Christopher Markus & Stephen McFeely ipv zelfs je eigen screenplay te maken. Age of Ultron was niet de beste schrijfwerk van Joss geweest. Matig op zijn best eigenlijk voor Joss begrippen.

Frietgezicht

Avatar

@ Robbepost,klopt maar het helpt natuurlijk dat je voor de eerste keer zoveel helden bij elkaar ziet. Dat gaf al een kick. Thor VS Hulk,hoe kun je dat verpesten? Dat is bij voorbaat al mooi om te zien en zo ‘bruut’ was het gevecht niet. Een beetje emotie en diepgang ontbreekt ook totaal. De film leunt op het effect van de helden die samenkomen,humor en wat lekkere actie. Met deel 2 en Justice League liet die al zien het niet onder de knie te hebben.

benjamin

Avatar

Frietgezicht "Met deel 2 en Justice League liet die al zien het niet onder de knie te hebben."
Dat zijn nu niet direct de twee films waar je alles wat je ziet aan Whedon kunt toeschrijven, zeker die tweede niet.

Frietgezicht

Avatar

^ hoezo niet? Als die er niks moois meer van kan maken moet die er niet aan beginnen. Waren het toppers geweest had die de lof ook ontvangen.Maar goed,buiten de namen die hier vallen heeft die nog wat van die Buffy en Angel rotzooi gemaakt. Het is allemaal niet zo bijzonder. Komt dr op neer dat als die vandaag ermee stopt ik er vrede mee heb.

Sunspot

Avatar

Misschien wel goed, zware opbouw, echt uitkijken naar Thanos.

En was het wel waard wat mij betreft, had meer van de film verwacht, maar Thanos deed zeker aan mijn verwachtingen, dat is het belangrijkste.

Robbepost

Avatar

Wellicht is het dat wel ja Frietgelaat.
Na Avengers vind ik zijn Serenity nog wel aardig en verder is het echt wel minder ja.
Een villain van het niveau Thanos op het niveau van Infinity War had hij waarschijnlijk niet voor elkaar gekregen. En 5 Avengers of ca. 20 superhelden (in een epische climax) is ook wat anders.
Vooruit dan, wat een B-regisseur!

Frietgezicht

Avatar

Idd, Serenity is aardig,agree,en veel b-films zijn ook aardig.
Ik vond The Avengers in bios ook een enorme beleving maar had zoiets nooit eerder gezien.
Nu thuis is het al niet meer zo'n pareltje vind ik.
De humor is prima maar de dialogen die niet grappig bedoeld zijn vind ik erg zwak. Spanning ontbreekt eigenlijk de gehele film,nooit puntje van je stoel gevoel,nooit echte dreiging.
Dat Thor en Loki ff vochten aan het einde was ik zelfs vergeten,typisch zo'n Buffy-gevechtje,erg simpel.

Het is 1 grote fanboy-film en daarvoor genoot ook ik de 1ste keer maar daarna zag ik al snel hoe zwak het script is en andere dingen die ik hierboven al zei.
Ook sommige karakters zijn gewoon 3x niks. Captain America komt amper uit de verf.
Kijk naar de film die daarna kwam met Cap weer erin, The Winter Soldier, waarin hij als karakters veel beter uit de verf kwam en mensen veel meer van hem gingen houden als karakter.
Whedon's Cap paste prima in het Buffy vriendengroepje.
Ik kan wel ff doorgaan maar ik vind dat je de gebreken veel meer ziet elk jaar want de tand des tijds doorstaat die heel slecht.

Daanminator

Avatar

Dat zal hij over een paar jaar ook zeggen over Justice League maar deed het toch.

benjamin

Avatar

Frietgezicht "Als die er niks moois meer van kan maken moet die er niet aan beginnen. "
Als je wil zeggen dat het geen verstandig idee van hem was die films aan te nemen, ga ik je daar niet per se in tegenspreken. Maar dan nog zegt dat meer over zijn kwaliteiten in het kiezen van projecten dan over zijn kwaliteiten als filmmaker.

Frietgezicht

Avatar

Zijn kwaliteiten als filmmaker beoordeel je op de films waar hij de regie over heeft. Simpeler is het niet.
Had hij nou allemaal pareltjes op zijn naam staan en was Justice League de enige fail had dat idd een argument geweest.

Master Of Films

Avatar

Ik ben erachter gekomen dat Frietgezicht geen fan is van Joss Whedon. Maar het kan ook zo aan de bier liggen dat ik tot zo'n conclusie kom.

centr1no

Avatar

Frietgezicht "Had hij nou allemaal pareltjes op zijn naam staan en was Justice League de enige fail had dat idd een argument geweest."

Justice League is geregisseerd door Zack Snyder.
Als je kijkt naar de 4 films die Whedon geregisseerd heeft heb je toch 3 films die naar mijn mening zeer vermakelijk zijn.
Zijn schrijfwerk is wat meer op en neer, maar zoals hierboven ook aangegeven is het maar de vraag in hoeverre dat in bepaalde gevallen puur aan hem te wijten valt.
V.w.b. de Avenger films kan het geen lichte opgave geweest zijn om de verhaallijnen van de Marvelfilms die er al waren samen te laten komen en ook voor ieder apart karakter rekening te houden met alles wat erna nog moest volgen.
Avengers 2 was misschien qua beleving wat minder maar dat lag ook aan de gekozen bad guy die de opzet voor Civil War moest zijn.
Dat Captain America niet uit de verf kwam ben ik niet met je eens. Juist in Avengers ontwikkeld zijn karakter.

Master Of Films

Avatar

centr1no "Justice League is geregisseerd door Zack Snyder."
Ik zal centr1no (en benjamin) hier ook ondersteunen.

Joss Whedon deed enkele reshoots, ongeveer 20% van Justice League is van Joss Whedon. Hierdoor heeft Zack Snyder zijn regisseur credit kunnen behouden voor Justice League. Ondanks dat Zack niet meer zo bezig was met JL vanwege die trage familie omstandigheden.

M.a.w. Frietgezicht, op Justice League kan je regie van Joss niks op verwijten en dat is ook niet eerlijk om dat wel te doen.

ThomasOMalley

Avatar

Eens met Frietgezicht, Joss Whedon is geen goede regisseur.
Hij heeft inderdaad Justice League niet geregisseerd, maar dat is dan gewoon één miskleun minder op zijn c.v.

Steve-O

Avatar

Whedon weet zo vaak niet wat hij nou echt aan het doen is. Recent blijkt dat zeer sterk aan zijn reshoots werk aan Justice League. Wat een afgang was dat.

Frietgezicht

Avatar

@ Centrno & Mof, lijkt een beetje alsof als het niet zo goed was er twijfel is of het wel aan Whedon lag maar als het goed was lag het aan hem.

Snyder heeft met Man of Steel een prima film afgeleverd en de director's cut van Batman VS Superman is ook aardig tot goed.
Ga je mij vertellen dat zijn Justice League zo ontzettend bagger was dat zelfs met het verbeteren van Whedon je een slechte film eraan over houdt?
Hij neemt toch met zijn volle verstand zo'n project aan en dan neem ik aan dat hij denkt dat er een sterke film van te maken is en niet een 'ach redden wat er te redden valt van deze bagger-film'.
Ik heb geen memorabele scene gezien in Justice League dus hij heeft niks goeds toegevoegd.

Maar goed,het gaat nu vooral om Justice League en die wil ik best wegstrepen zoals Thomas al zei,dan blijft het nog steeds een matige regisseur.

Een echte topfilm vind ik hem nog niet afgeleverd hebben.
En ook zijn series met soapachtige liefdesverhalen en dialogen erin vind ik 3x niks.

Ik denk dat hij wel een goede schrijver is wat betreft humor,daar heeft die een bepaald talent voor(want goede dingen mogen we hem wel toeschrijven toch?) maar zodra het op intense spanning, karakter ontwikkeling, emoties, de kijker laten nadenken, dubbele lagen,enz enz aankomt is het niks.
Hij geeft je hapklare koeken en zelfs die mislukken vaak.

Net als een roze koek,simpel en eet soms wel makkelijk weg maar ga je er goed naar kijken zie je dat het geen stroopwafel is. In een film als The Avengers met Whedon aan het roer hoef je geen traan of twist te verwachten, het leunde op de fanboys in ons, de Hulk los zien gaan en Cap en Iron Man interacties zien hebben enz was genoeg om ons toen geil te krijgen.
Karakters als Thor en Cap vond ik na The Avengers nog steeds flauw,weinig pit, pas in films daarna heb ik ze echt compleet zien veranderen.
Wat de Russo's met Cap en Thor deden vond ik veel knapper.

Het is trouwens niet voor niks dat velen Iron Man 1 en Cap 2 enz beter vinden dan The Avengers. Die film was gewoon ff vermaak want het was de 1ste roze koek die we ooit in de bios gegeten hebben.
Met Age of Ultron was het al minder.

Ik vind trouwens zo'n Batgirl film prima bij hem passen,met zo'n karakter mag je een roze koek maken.
Hij houdt het allemaal zo

Frietgezicht

Avatar

@ Thomas, kun jij je voorstellen wat Whedon gedaan had als hij de regie van Blade Runner 2049 zou hebben gehad?haha

@ Steve-O ,nee volgens sommigen ligt dat niet aan hem. Blijkbaar heeft hij alles goed gedaan.

chefry1983

Avatar

gelukkig is hij eerlijk over zichzelf en weten de Russo's wel wat ze met Thanos aanmoeten

Master Of Films

Avatar

Frietgezicht "@ Centrno & Mof, lijkt een beetje alsof als het niet zo goed was er twijfel is of het wel aan Whedon lag maar als het goed was lag het aan hem.
Snyder heeft met Man of Steel een prima film afgeleverd en de director's cut van Batman VS Superman is ook aardig tot goed.
Ga je mij vertellen dat zijn Justice League zo ontzettend bagger was dat zelfs met het verbeteren van Whedon je een slechte film eraan over houdt?
Hij neemt toch met zijn volle verstand zo'n project aan en dan neem ik aan dat hij denkt dat er een sterke film van te maken is en niet een 'ach redden wat er te redden valt van deze bagger-film'.
Ik heb geen memorabele scene gezien in Justice League dus hij heeft niks goeds toegevoegd. "
Daar gaat het niet om. De regiecredit heeft Joss Whedon simpelweg niet gekregen. Hij deed enkel reshoots. Dat is geen hele film regisseren, of dat de film verbetert of niet. Dus daar kan je hem dan ook niet op aanrekenen. Wees dan zo eerlijk om dat ook ze te behandelen, ongeacht wat je van zijn werk vind.

Let wel Joss Whedon heeft wel een schrijvers credit, aangezien hij daar wel het meeste werk heeft herschreven van JL.
Sowieso is JL een beetje complexe shitshow geworden, aangezien er meerdere kapiteinen op het WB schip waren. Het onbekende hoge legerleiding van WB heeft zo'n beetje de creatieve mensen bij de lurven gepakt en komt er mee weg ook. Want niet alleen Friet pist over Joss mbt JL, de rest van internet was ook hard.

[Zo jammer hé dat ze die pornosnor van Soeps hebben weggehaald]

Frietgezicht "Ik denk dat hij wel een goede schrijver is wat betreft humor,daar heeft die een bepaald talent voor(want goede dingen mogen we hem wel toeschrijven toch?) maar zodra het op intense spanning, karakter ontwikkeling, emoties, de kijker laten nadenken, dubbele lagen,enz enz aankomt is het niks."
Moet mij denken aan Alien: Resurrection aangezien we het toch over Whedon hebben.

Maar laten we Joss Whedon roch wel prijzen dat hij Toy Story heeft herschreven en hiermee heeft de film wel gered.

BTW: ik verdig Joss Whedon niet. Smiley face just the facts Smiley face
Nog een feitje. Zand is irritant heb ik mij laten wijsmaken op Filmtotaal Smiley face

Frietgezicht

Avatar

^ Wat hij wel en niet aan Toy Story gedaan heeft qua schrijfwerk vind ik niet zo interessant want ik heb het over hem als regisseur.
Maar of het nou de regie is of schrijfwerk,ik vind hem passen bij simpele dingen(zoals Agents of Shield) en bijv niet bij echte kwaliteit series zoals The Wire.

En ook zonder de Justice League mee te rekenen vind ik hem niks.
Ik snap niet waarom hij de man was die Justice League moest redden juist omdat ik hem toen al niks vond.


En ja zand is irritant,gaat overal inzitten enz ;)

Robbepost

Avatar

Whedon heeft Steppenwolf toegevoegd heb ik begrepen.
Dus hij kan wel degelijk een goede villain neerzetten!

benjamin

Avatar

Frietgezicht "Hij neemt toch met zijn volle verstand zo'n project aan en dan neem ik aan dat hij denkt dat er een sterke film van te maken is en niet een 'ach redden wat er te redden valt van deze bagger-film'."
Van wat ik had begrepen - maar ik durf dit niet als feit te presenteren - zou dat een soort voorwaarde geweest zijn om z'n Batgirl-film te mogen maken. Anders snap ik ook niet waarom hij z'n tijd in zo'n onmogelijke opdracht zou gestoken hebben.

Frietgezicht

Avatar

Blijkbaar ben ik dan niet de enige die niet overtuigd is van zijn kwaliteiten als hij niet gewoon een project krijgt zonder iets ervoor te moeten doen. En door de kwaliteit van JL mag die Batgirl nog niet doen lijkt het hoewel naar buiten uit ze vast wat anders verzinnen.

centr1no

Avatar

Frietgezicht "Een echte topfilm vind ik hem nog niet afgeleverd hebben.
En ook zijn series met soapachtige liefdesverhalen en dialogen erin vind ik 3x niks."

Je hebt helemaal gelijk als je zegt dat Whedon een enorme fanboy is. Dat zegt hij zelf ook over zichzelf.
Dat je zijn series niks vindt is begrijpelijk. Buffy en Angel waren ook niet mijn smaak. Maar ik vindt Firefly toch wel op het geniale af. Dollhouse had potentie maar trok geen kijkers, mede omdat Whedon er te lang over deed het verhaal wat te ontwikkelen.
Je kunt de films die hij geregisseerd heeft misschien wel geen echte topfilms noemen maar ze hebben in ieder geval wel hun doel bereikt. En Avengers was zijn 2e film. Ik vind dat geen geringe prestatie.
Wat je nu van Whedon ziet is voornamelijk opdrachtschrijven.
Het moet in een bepaalde franchise passen, bepaalde karakters hebben en bepaalde gebeurtenissen volgen.
Persoonlijk denk ik dat Whedon beter zijn eigen projecten kan doen en dat er dan af en toe iets bij zit dat de potentie heeft een cult-klassieker te worden.
Maar zoals we ondertussen zouden moeten weten is het lastig om eigen projecten van de grond te krijgen in Hollywood en daarom doet Whedon opdrachtwerk om in ruil daarvoor een eigen project gefinancieerd te krijgen.

nieuwslaatste nieuws

meest populair