Blu-ray review 'Tomb Raider' - Alicia Vikander in de huid van Lara Croft

Blu-ray review 'Tomb Raider' - Alicia Vikander in de huid van Lara Croft

Van de maker van The Wave.

Regie: Roar Uthaug | Cast: Alicia Vikander (Lara Croft), Dominic West (Richard Croft), Walton Goggins (Mathias Vogel), Daniel Wu (Lu Ren), Kristin Scott Thomas (Ana Miller), Derek Jacobi (Yafle), e.a. | Speelduur: 118 minuten | Bioscooprelease: 15.03.2018 | FilmTotaal recensie: 2,5 ster

Met de Noorse rampenfilm The Wave (2015) achter zijn naam mocht Roar Uthaug aan de slag met Tomb Raider, een reboot van de filmfranchise die de game-reboot als basis nam. Het is Alicia Vikander die te zien is als de jonge grafrover en ze kreeg hulp van namen als Dominic West, Walton Goggins en Daniel Wu. Met een verhoudingsgewijs beperkter budget - nog onder de $100 miljoen - was er een erg wisselend ontvangst en een redelijke box office-score. Toch is een vervolg nagenoeg kansloos.

In het $94 miljoen kostende Tomb Raider werkt Lara Croft, de fel onafhankelijke dochter van een vermiste avonturier, als fietskoerier en is met allerlei vage projecten bezig. Ze besluit haar vader te gaan zoeken waarbij ze zichzelf buiten haar grenzen duwt. Wanneer ze zichzelf bevindt op het eiland waar haar vader verdween, trekt ze onbedoeld de aandacht van de vijand van haar vader.

Warner Bros Home Entertainment bracht Tomb Raider - goed voor bijna $275 miljoen wereldwijd - onlangs uit op Blu-ray schijf. Hieronder een blik op de uitgave, incl. de extra's.

Bekijk de afbeelding
Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: juli 2018 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.4 : 1) | Geluid: o.a. Engels Dolby Atmos | Ondertitels: oa. Nederlands | EAN: 5051889621942 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | 3D Blu-ray | 4K Blu-ray | Met dank aan: Warner Bros Home Entertainment

De schijf van deze Blu-ray uitgave van Tomb Raider zit verpakt in een standaard Blu-ray keepcase, met daaromheen een vergelijkbare sleeve. De hoes laat veel van hoofdrolspeler Alicia Vikander zien en een beschrijving van de vier extra's op de schijf. De leeftijd: 12 jaar.

Beeld

Visueel ziet deze Tomb Raider er prima uit, met hier en daar wel wat opzichtige visuele effecten. De High Def-weergave doet het verder uitstekend, met een prima filmische uitstraling en een mooie weergave van de donkere scènes in de tombe. Al met al dus een uitgave waarover niet geklaagd mag worden.

Geluid

De muziek in de film kwam je mogelijk al bekend voor. Deze is namelijk afkomstig van Junkie XL, de Nederlandse componist die de afgelopen jaren al de muziek van films als Deadpool, Brimstone en Batman v Superman: Dawn of Justice (met Hans Zimmer) componeerde. Zijn muzikale creativiteit komt door de speakers via een prima Dolby Atmos (Dobly Digital Plus 7.1) geluidstrack. De vele stevige muzikaal ondersteunde scènes zijn vol van geluid. Een prima avondje vermaak dus!

Bonusmateriaal

Warner Bros Home Entertainment plaatste een aantal featurettes op de schijf. Hieronder een beschrijving:

Tomb Raider: Uncovered: Dit is een featurette, van zo'n 7 minuten, die inzoomt op de film en waarbij het nodige voorbijkomt, maar nooit echt diepgaand wordt.

Croft Training: Voor acteurs en actrices die een actieheld moeten gaan spelen, moeten een flinke fysieke training afleggen om in 'shape' te komen voor de film. Zo ook Vikander.

Breaking Down the Rapids: Dit is een blik op één van de grootste actiescènes, bij de rivier en het oorlogsvliegtuig die langzaamaan uit elkaar valt. Erg leuk in beeld gebracht met interviews, beelden vanaf de set en de eindshots. Ook de visuele effecten komen soms in beeld.

Lara Croft: Evolution of an Icon: Deze tien minuten zijn vooral voor de fans van de games. Er wordt namelijk gekeken naar de games die zijn verschenen rond Lara Croft.

Puur vermaak!

Tomb Raider is eigenlijk helemaal niet zo'n slechte film, maar verrassen doet de avonturenfilm simpelweg niet. Daarvoor is het verhaal iets te mager en wordt er zoals vaker erg geleund op groots bedoelde visuele effecten. Alicia Vikander is een prima Lara Croft en op zich zou een tweede deel nog best leuk kunnen uitpakken. De ware fan kijkt waarschijnlijk meer uit naar 'Shadow of the Tomb Raider', het derde deel in de game-rebootreeks.



NieuwsFilm

meest populair