Algemeen

Voltallige 'Guardians of the Galaxy'-cast wil James Gunn terug als regisseur

Hij heeft geleerd van lessen uit het verleden.

door Jim Pedd om 22:30 in Algemeen
Pakweg tien dagen geleden was er nieuws dat vermoedelijk zo'n beetje iedereen verraste: Disney ontsloeg James Gunn als schrijver en regisseur van Guardians of the Galaxy Vol.3. Diverse castleden spraken zich daarop al uit en riepen Disney op om Gunn weer in te huren. Nu is er een gezamenlijke brief van de cast, waarin ze dat nog eens vragen.

De brief is getekend door alle hoofdrolspelers van de films: Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista, Karen Gillan, Michael Rooker, Pom Klementieff, Vin Diesel, Sean Gunn en Bradley Cooper. Wat hen betreft, heeft Gunn zich goed geëxcuseerd voor de uitspraken die hij in het verleden heeft gedaan. Die zijn niet goed te praten, maar Gunn meende zijn excuses volgens hen wel.

"Wij steunen James Gunn volledig. We waren allemaal geschokt door zijn abrupte ontslag vorige week, en hebben bewust de afgelopen tien dagen gewacht voordat we zouden reageren, om na te denken, te bidden, te luisteren en te discussiëren. In die tijd voelden we ons aangemoedigd door de steun van de fans en de media, die willen zien dat James alsnog regisseur van Volume 3 is, maar tegelijk voelden we ons ontmoedigd door diegenen die zo gemakkelijk de ongelofelijke samenzweringstheorieën rond hem geloofden."

Lees hier de volledige brief:

Toen Gunn werd ontslagen, wegens opmerkingen die hij een decennium geleden op Twitter plaatste, nam hij dat zoals het hoort: grootmoedig en zonder te klagen. Hij accepteerde de beslissing van Disney en bood andermaal zijn excuses aan. Daarnaast benadrukte Disney-baas Alan Horn dat het niet te excuseren viel: "De opmerkingen die we aantroffen op de Twitter-feed van James zijn niet te verdedigen en niet te verenigen met de waarden waar wij als studio voor staan." Om die reden werden de "zakelijke banden doorgesneden".

De bedoeling was om Guardians of the Galaxy Vol. 3 dit najaar op te nemen en de film in 2020 uit te brengen. Of dat nu gehaald wordt is niet bekend. De bedoeling was om het verhaal van de oorspronkelijke cast tot een einde te brengen en toekomstige ruimtefilms van Marvel op te zetten.

24 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

dondeestagb

Avatar

Ik wil ook een handtekening als Pom Klementieff

Master Of Films

Avatar

Benieuwd wat de cast van Guardians gaan doen als Gunn niet terug gaat keren voor de regie van Vol.3. Vraag mij ook af wat er gaat gebeuren met de Gunn's scenario voor Vol.3 mocht Gunn niet op de regiestoel zitten. Gunn heeft afgelopen jaren zijn stempel in de MCU gezet. Ook opvallend we officieel niks van Feige horen, maar wel zijn baas Alan Horn.

ThomasOMalley

Avatar

Erg gaaf als collega's zo achter je staan! Dat zullen zijn verdiensten zijn.

Scheerzeep

Avatar

Eerlijk? Ik ben een beetje bang aan het worden dat ze misschien heel de boel gaan cancellen (ook aangezien ze nu de Fox-personages in handen hebben; dus genoeg alternatieven). Dit is nu sowieso al een pr-nachtmerrie; ook als Gunn terug zou komen. Begrijp me niet verkeerd; ik hoop echt dat Gunn terugkomt - groot fan en zo, MAAR al met al is dit gebeuren niet goed voor het merk 'Disney', dus ze gaan misschien nog wat gekke sprongen maken...

Frietgezicht

Avatar

Ach Guardians 2 was al een stuk minder dan deeltje 1. Nieuwe regisseur kan maybe geen kwaad.

Heeft die regisseur van Jurassic World : Fallen Kingdom geen vieze oude tweets? Verschrikkelijk dat hij deel 3 ook mag maken.

Artificialis

Avatar

10 dagen gewacht, dat had de Disney-top ook moeten doen voordat er zo'n overhaaste beslissing werd genomen. Laat ze maar even goed merken dat er een ongelofelijke domme beslissing genomen is. Hetzelfde met Roseanne, iets meer tolerantie voor privé-aangelegenheden zou niet verkeerd zijn. En ja, een eigen twitter-account noem ik een privé-aangelegenheid. Disney heeft zich daar helemaal niet mee te bemoeien.

benjamin

Avatar

Frietgezicht "Heeft die regisseur van Jurassic World : Fallen Kingdom geen vieze oude tweets? Verschrikkelijk dat hij deel 3 ook mag maken."
Ik dacht dat Trevorrow juist ging terugkeren voor deel 3.

benjamin

Avatar

Artificialis "10 dagen gewacht, dat had de Disney-top ook moeten doen voordat er zo'n overhaaste beslissing werd genomen"
Dat is nog steeds niet wat 'verantwoordelijkheid' inhoudt.

Artificialis "Hetzelfde met Roseanne"
Haha, die zal nu ze dit leest wel helemaal ontploffen van jaloezie.

Artificialis "En ja, een eigen twitter-account noem ik een privé-aangelegenheid"
Wat is daar nu privé aan?

Master Of Films

Avatar

benjamin "Ik dacht dat Trevorrow juist ging terugkeren voor deel 3."
Het is idd Trevorrow die weer terugkeert op de regiestoel. Ook voor het script.

Artificialis "En ja, een eigen twitter-account noem ik een privé-aangelegenheid."
Dat je niet snugger bent, was al duidelijk. Je moet niet nog dommer laten klinken. Een eigen twitter account staat standaard open. Je kan het prive afschermen en mensen toelaten om je tweets te lezen, maar dat is inhoudelijk niet de bedoeling van social media. Facebook, Instagram , Twitter e.d. is juist bedoeld om te delen!
Zowel Barr (@therealroseanne) als Gunn (@JamesGunn) zijn openbare twitter accounts en dat is hun keuze.

Het is vrij simpel. Laat die gedachten ala Barr “muslim brotherhood & planet of the apes had a baby=vj" niet uit de hersenpan. Net zoals dat jij domme opmerkingen maakt op het internet zou Barr het ook niet moeten doen. Geld ook voor de foute grappen van Gunn. Foute grappen maken tegen je vrienden is 1 ding, doe je dat op het internet dan moet je als celebrity toch niet raar opkijken hé. Google en daarmee iedereen kan het inzien, denk maar niet dat iedereen er om kan lachen.

Celebrities die met argusogen worden bekeken, zouden toch beter weten hoe ze met sociale media moeten omgaan. Zo moeilijk is het niet om je smartphone met rust te laten.

Frietgezicht

Avatar

^ oh gelukkig. Deel 1 was niet top van JW maar veel beter dan deeltje 2.

Marvelstan

Avatar

Was eerst even bang dat de cast het compleet ging negeren op social media, maar ben blij dat ze nu toch achter hem staan. Ik vind het ook echt stom dat disney hem heeft ontslagen. Het komt over als een heel impulsieve actie. Aan de andere kant snap ik ook wel waarom ze het gedaan hebben, want wat ze ook zouden doen (wel of niet ontslaan), ze hadden er kritiek op gekregen. Alleen de manier waarop en de timing is niet al te best. Wie gaat gotg 3 nu regisseren, gebruiken ze gewoon het script van james gunn en komt de cast terug na dit conflict? Ik hoop gewoon dat ze hem terughalen maar het is niet waarschijnlijk.

Artificialis

Avatar

@benjamin & Master Of Films
Wat schattig, het huwelijkskoppel spreekt al met twee handen op één buik. Wie is trouwens het mannetje en vrouwtje in jullie relatie? Of is dat een achterhaalde opmerking?

benjamin

Avatar

Artificialis "Of is dat een achterhaalde opmerking?"
Vooral een volstrekt overbodige die totaal niet gelinkt is aan James Gunn, het concept van verantwoordelijkheid opnemen als studio, het publiek karakter van Twitter of gewoon in het algemeen gezegd helemaal niks met dit artikel te maken heeft.

Gigan72

Avatar

De sfeer tusen Disney en Gunn is nu slecht de kans dat goed wordt is erg klein.
Ga er maar van uit dat hij niet terug komt.
Dus de kans dat deel 3 komt is nu klein zeker nu de cast achter Gunn staat.
Straks zeg Disney gewoon tegen de cast jullie zijn ontslagen.

Rutherford

Avatar

Disney betaalt, Disney bepaalt. Zo simpel is het. Acteurs en regisseurs zijn vervangbaar dus zo erg is het toch ook allemaal niet mocht Gunn niet terug komen. Eerste GoTG was wel een topper, maar die tweede was al een heel stuk minder. En een Marvel film moet passen in een overkoepelend geheel, dus veel van de te volgen lijntjes zijn reeds ingekleurd, wat de invloed vd regisseur een beetje beperkt me dunkt.

Decepticon

Avatar

Disney moet eens wat bedachtzamer te werk gaan in hun beslissingen.
Alles was al bekend voordat ze Gunn inhuurden voor Guardians.

De kans dat Gunn weer terug nemen is zeer klein en ik denk ook dat de hele cast niet terug keert voor Vol. 3 en Gunn blijven steunen.
En ik dat Vol.3 zelfs dan helemaal geschrapt wordt.

Waar ik, net zoals Master Of Films, het meest benieuwd naar ben, is wat Feige hier over te zeggen heeft. We horen nog helemaal niks van hem.

Lijkt me gevoelsmatig beter voor Marvel Studios, dat ze weer onder het dak van Disney weg gaan en bijvoorbeeld weer Paramount nemen als distributeur. Dan hoeft Feige zich aan niemand te verantwoorden.

benjamin

Avatar

Rutherford "Eerste GoTG was wel een topper, maar die tweede was al een heel stuk minder."
Smaken verschillen duidelijk, want ik vond de tweede juist enorm sterk en zeker één van de allerbeste titels uit dat hele MCU.

Decepticon "en ik denk ook dat de hele cast niet terug keert voor Vol. 3 en Gunn blijven steunen."
De hele cast heeft weinig keuze. Hun contracten zijn getekend en daar gaan ze niet makkelijk onderuit komen.

Sunspot

Avatar

Als hij deel 2 heeft gemaakt, doe maar niet, zo slecht was die film.

Deel 1 was echt goed, zo van genoten. Vooral Rocket ook.

benjamin

Avatar

Sunspot "Als hij deel 2 heeft gemaakt, doe maar niet, zo slecht was die film."
Nog los van mijn eerder aangehaalde mening over deel 2, vraag ik me toch af wat het nut is van dit soort opmerkingen hier. Dat heeft toch niks met de redenen van het ontslag te maken en kan bezwaarlijk belangrijker genoemd worden.

Sunspot

Avatar

Dacht zelf niet eens eraan, dat het huidig team misschien niet in een deel 3 zouden kunnen verschijnen .

Sowieso kan Disney makkelijk het '2e' team gebruiken, dat van Stallone, Michael Rosenbaum zit er ook in als soort ijsman of zo.

GEwoon dat team, en Xmen komen dus terug, genoeg te brengen.

Maar ja, gaat wel om Starlord (is ook populair toch, of valt wel mee, meer blockbusterman), Rocket/Groot.

Maar goed kan, in deel 2 met Thanos gewoon allemaal dood laten gaan, of op een manier laten verdwijnen.

Zonder dat acteurs er fysiek hoeven te zijn, kan makkelijk tegenwoordig Smiley face.

Artificialis

Avatar

Kijk toch wat voor prachtig gezelschap we hier hebben. Drie mannen, drie vrouwen, een wasbeer, een boompje. Meerdere huidskleuren, meerdere vormen, verschillende aliens en een cyborg. Wat een diversiteit! Misschien kunnen de Russo Brothers het script van James Gunn overnemen en Vol. 3 alsnog gaan maken. Zij hebben in Avengers: Infinity War in ieder geval bewezen met deze personages om te kunnen gaan.

Thiver

Avatar

Decepticon "Lijkt me gevoelsmatig beter voor Marvel Studios, dat ze weer onder het dak van Disney weg gaan en bijvoorbeeld weer Paramount nemen als distributeur. Dan hoeft Feige zich aan niemand te verantwoorden."

Leuk idee, maar onmogelijk. Marvel heeft namelijk niet een distributieovereenkomst met Disney (zoals voorheen met Paramount), maar is simpelweg in zijn geheel overgenomen. Er is meer dan vier miljard voor betaald.

Ereptile

Avatar

Artificials "Misschien kunnen de Russo Brothers het script van James Gunn overnemen en Vol. 3 alsnog gaan maken. Zij hebben in Avengers: Infinity War in ieder geval bewezen met deze personages om te kunnen gaan. "


Ik heb begrepen dat een aandeel in het script van de Guardians in Infinity War is geschreven door James Gunn... Bovendien was hij ook Executive Producer. Maar wie weet, als de Russo's dezelfde magie ook kunnen pakken. Al is Watiti wel beter qua keuze. Zijn Thor: Ragnarok was ook meer Guardians dan echt een Thor film...

Artificialis

Avatar

Ereptile "
Ik heb begrepen dat een aandeel in het script van de Guardians in Infinity War is geschreven door James Gunn... Bovendien was hij ook Executive Producer. Maar wie weet, als de Russo's dezelfde magie ook kunnen pakken. Al is Watiti wel beter qua keuze. Zijn Thor: Ragnarok was ook meer Guardians dan echt een Thor film... "

Dat is ook geen geruststelling.. Misschien is Taika Waititi inderdaad het betere alternatief dan. James Gunn blijft gewoon het creatieve brein achter The Guardians of the Galaxy, geen enkele vervanger zal goed genoeg zijn.

nieuwslaatste nieuws

meest populair