Voltallige 'Guardians of the Galaxy'-cast wil James Gunn terug als regisseur

Voltallige 'Guardians of the Galaxy'-cast wil James Gunn terug als regisseur

Hij heeft geleerd van lessen uit het verleden.

Pakweg tien dagen geleden was er nieuws dat vermoedelijk zo'n beetje iedereen verraste: Disney ontsloeg James Gunn als schrijver en regisseur van Guardians of the Galaxy Vol.3. Diverse castleden spraken zich daarop al uit en riepen Disney op om Gunn weer in te huren. Nu is er een gezamenlijke brief van de cast, waarin ze dat nog eens vragen.

De brief is getekend door alle hoofdrolspelers van de films: Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista, Karen Gillan, Michael Rooker, Pom Klementieff, Vin Diesel, Sean Gunn en Bradley Cooper. Wat hen betreft, heeft Gunn zich goed geëxcuseerd voor de uitspraken die hij in het verleden heeft gedaan. Die zijn niet goed te praten, maar Gunn meende zijn excuses volgens hen wel.

"Wij steunen James Gunn volledig. We waren allemaal geschokt door zijn abrupte ontslag vorige week, en hebben bewust de afgelopen tien dagen gewacht voordat we zouden reageren, om na te denken, te bidden, te luisteren en te discussiëren. In die tijd voelden we ons aangemoedigd door de steun van de fans en de media, die willen zien dat James alsnog regisseur van Volume 3 is, maar tegelijk voelden we ons ontmoedigd door diegenen die zo gemakkelijk de ongelofelijke samenzweringstheorieën rond hem geloofden."

Lees hier de volledige brief:


Toen Gunn werd ontslagen, wegens opmerkingen die hij een decennium geleden op Twitter plaatste, nam hij dat zoals het hoort: grootmoedig en zonder te klagen. Hij accepteerde de beslissing van Disney en bood andermaal zijn excuses aan. Daarnaast benadrukte Disney-baas Alan Horn dat het niet te excuseren viel: "De opmerkingen die we aantroffen op de Twitter-feed van James zijn niet te verdedigen en niet te verenigen met de waarden waar wij als studio voor staan." Om die reden werden de "zakelijke banden doorgesneden".

De bedoeling was om Guardians of the Galaxy Vol. 3 dit najaar op te nemen en de film in 2020 uit te brengen. Of dat nu gehaald wordt is niet bekend. De bedoeling was om het verhaal van de oorspronkelijke cast tot een einde te brengen en toekomstige ruimtefilms van Marvel op te zetten.

NieuwsFilm

meest populair