Marc Maron gecast in 'Joker'-film met Joaquin Phoenix

Marc Maron gecast in 'Joker'-film met Joaquin Phoenix

De komiek gaat de Joker gek maken.

Marc Maron voegt zich bij Joaquin Phoenix, Robert De Niro en Frances Conroy in de nog zonder titel zijnde Joker-film die geregisseerd gaat worden door Todd Phillips. Deze Joker-film moet over de oorsprong van het personage gaan, en hoe hij de krankzinnige, uitbundige crimineel wordt die we allemaal kennen van de Batman-films, strips, cartoons en tv-series.

Marc Maron heeft al heel wat kleinere en grote bijrollen in films en series op zijn naam staan, en is momenteel te zien in de populaire serie Glow. Naast zijn acteren is hij ook bekend van zijn stand-up komedie optredens, en sinds het begin van dit decennium ook van zijn interviewpodcast WTF, één van de populairste en invloedrijkste podcasts.

Volgens de bronnen van Variety gaat Marc Maron een impresario spelen die werkt voor Robert De Niro's talk show, een rol speelt in het boeken van de Joker als gast van de talk show (voordat hij de Joker is), en de oorzaak (of één van de oorzaken) is dat de Joker gek wordt en de Clown Prince of Crime wordt. Diezelfde bronnen benadrukken dat er ook nog een andere Joker-film komt met Jared Leto in de hoofdrol, die zich in tegenstelling tot deze film wél in de al bestaande DC-filmwereld afspeelt.  De Joker-film met Joaquin Phoenix als de Joker en nu dus met Marc Maron als de man die hem gek maakt, staat in de agenda om op 4 oktober 2019 in de bios te verschijnen.

NieuwsFilm

meest populair