Heel wat nieuwe 'Avengers: Infinity War'-feiten

Heel wat nieuwe 'Avengers: Infinity War'-feiten

Dankzij de dvd-uitgave weten we meer over de Marvel-film!

Nu Avengers: Infinity War in de Verenigde Staten beschikbaar is, horen we veel informatie over de MCU-film van regisseurs Anthony en Joe Russo. Vandaag zetten we de belangrijkste zaken op een rij.


Captain America kwam pas aan het eind
Infinity War opent een paar jaar na de gebeurtenissen in Civil War, met Tony Stark (Robert Downey Jr.) aan het hoofd van zijn eigen groepje superhelden. Steve Rogers (Chris Evans) doet ondertussen zijn eigen ding. Nu blijkt uit de extra's op de thuisversie van Infinity War, dat hij eigenlijk pas helemaal op het laatst te zien had moeten zijn. Eigenlijk had Steve pas moeten verschijnen in Wakanda, als hij Corvus Glaive tackelt. Dat is in de uiteindelijke versie pas tegen het einde van de film en bijna was het dus zo dat de film Cap pas echt op dat moment had gebruikt.


De Secret Avengers waren te zien
Volgens Joe Russo was de Secret Avengers-groep te zien. "Natuurlijk is de Black Order heel krachtig. Ze zitten Vision op de hielen, geven de indruk dat Wanda zwak is... Maar wat we willen laten zien, is dat deze kerngroep van Avengers, de Secret Avengers, met Falcon, Widow en Cap, heel hard, zijn, en heel goed als team samenwerken en de Black Order zodoende konden verrassen en de overhand krijgen."


Waarom de Black Order zo zwak was
Natuurlijk is de aanwezigheid van de Secret Avengers niet de enige reden waarom de Black Order zo zwak overkwam. De groep werd immers makkelijk verslagen. Volgens Joe lag het vooral in het feit dat de Order zo sterk leek in de comics. Dat was niet zo handig; de subschurken zouden niet sterker moeten zijn dan de hoofdschurk. "En dus pasten we de krachten van de schurken aan op manieren die beter pasten bij onze helden. Daarom is Paw bijvoorbeeld een tovenaar... en kan hij dingen op moleculair niveau beheren."


Geen No shit Sherlock-grap
Het was heel makkelijk geweest om een Sherlock-grap te maken met Downey Jr. en Benedict Cumberbatch in de film. Maar schrijver Stephen McFeely en regisseur Joe Russo vertelden dat het te overduidelijk was. "Niet dat we nooit makkelijke grappen maken. Maar het is onze film en dus konden we kiezen welke overduidelijke grappen we erin wilden plaatsen."


Niemand kent het meesterplan
Jon Favreau sprak ook op de extra's en vertelde dat niemand weet wat het meesterplan is, behalve Kevin Feige. "In Iron Man 2 staat er een kaart op een muur achter Tony Stark en Nick Fury, met daar Wakanda op. Ik dacht altijd dat het gewoon easter eggs waren, maar [Kevin Feige] hield waarschijnlijk een boekje bij met alle belangrijke zaken die nog gedaan moesten worden."


Hoe onthuld werd wie er dood zouden gaan
Uitvoerend producent Trinh Tran vertelt dat de cast verzameld werd rond de regisseurs en "in de ochtend op de set te horen kreeg wat er ging gebeuren en daar te horen kreeg wie van hen zou... nou ja, verdwijnen."


Hoe de sterfgevallen gerechtvaardigd werden
Anthony Russo legt uit waarom bepaalde Avengers dood gingen op de manier waarop ze dat deden. "De keuze wie dood zouden gaan door de vingerknip van Thanos, werd echt gebaseerd op het verhaal. We wilden echt uitzoeken hoe we de verhaallijn van elk personage het meest recht aan zouden doen. Dus de eerste persoon die gaat is Bucky, wat we zien vanuit het perspectief van Captain America. We zien Okoye, wiens voornaamste missie in het leven is om de koning te beschermen. Waarop ze ziet hoe haar koning verdwijnt. Die personages reageren op bepaalde manieren, die heel krachtig zijn en je ook bij blijven."


Spider-Man zou sneller doodgaan
Waar sommige personages vrij vlot verdwijnen nadat Thanos in zijn vingers knipt, is dat bij Spider-Man (Tom Holland) niet het geval. "Peter Parker gebruikt alle kracht die hij heeft om te vechten tegen zijn verdwijning. Het staat hem toe langer te blijven dan anderen." En dat volgens Joe Russo allemaal om het krachtiger te maken.


Plan van Thanos ging niet om het redden van het universum
Waarom zou Thanos (Josh Brolin) niet gewoon zijn krachten gebruiken om de hulpbronnen in het universum te verdubbelen? Volgens Joe Russo om te bewijzen dat hij gelijk heeft. "Mensen vragen ons waarom Thanos dat niet deed... Nou, hij kreeg te horen dat wat hij als enige oplossing aandroeg, niet zou werken. Vervolgens bewees hij gelijk te hebben toen die oplossing niet werd toegepast. Dus zijn Messias-complex... dat is het probleem."


Thanos en Infinity Gauntlet zijn permanent beschadigd
In Avengers 4 zal de Infinity Gauntlet helemaal stuk zijn. Thanos gebruikt die om weg te teleporteren van de Aarde, nadat hij zijn uiteindelijke doel gerealiseerd heeft. "De Gauntlet en de arm, de kracht die het kost om alle zes de stenen tegelijk te gebruiken, is significant en heeft de Gauntlet en Thanos allebei permanent beschadigd."


Hulk is niet bang voor Thanos
Gespeculeerd wordt dat de Hulk (Mark Ruffalo) bovenal bang is voor Thanos en daarom niet tevoorschijn wil komen. Dat is volgens Joe Russo niet het geval. "We zochten naar een manier om de reis van Banner beter vorm te geven. Want Banner gebruikt de Hulk gewoonlijk om situaties op te lossen, maar wat nou als de Hulk daar geen zin meer in heeft? Hun relatie wordt steeds zwaarder. Mensen vroegen zich dus af of de Hulk bang zou zijn voor Thanos, maar hij heeft gewoon geen zin meer om de held van Bruce Banner te spelen."

NieuwsFilm

meest populair