Keiharde trailer historische thriller 'Black 47'

Keiharde trailer historische thriller 'Black 47'

De hongersnood in Ierland leidt tot reddeloosheid en wetteloosheid, wat met harde hand de kop in geslagen wordt door de Britten.

Bekijk hieronder de trailer voor Black 47, een keiharde thriller die zich afspeelt tijdens de Ierse hongersnood van 1845 tot 1850. Veteranen als Hugo Weaving, Stephen Rea en Jim Broadbent staan James Frencheville bij in de hoofdrol als een harde Ierse Ranger die vecht voor het Britse leger in Ierland, totdat hij erachter komt wat de hongersnood met zijn land heeft gedaan.

De Ierse hongersnood werd veroorzaakt door een falende aardappeloogst, waar de Ieren grotendeels van afhankelijk waren. Drie jaar achter elkaar faalde de oogst, en braken er ziektes uit. Vele Ieren sterven, of vluchtten naar andere landen. De bevolking wordt min of meer gehalveerd. In die tijd was Ierland nog onderdeel van Groot-Britannië, maar de reactie van de Britse overheid zorgt voor het begin van nieuwe nationalistische bewegingen en sentimenten die uiteindelijk tot de afscheiding van het grootste deel van het eiland zou leidden.

De Ranger komt daarbij voor een keuze te staan, als hij merkt hoe weinig de Britse overheid doet om mensen aan voedsel te helpen, terwijl de export van voedsel uit Ierland door Britten gestaag doorgaat. Protest van Ieren daartegen wordt met harde hand de kop ingeslagen, door hetzelfde leger waar hij aan toebehoort.



NieuwsFilm

meest populair