Steven Seagal aangesteld om relatie tussen Rusland en Amerika te verbeteren

Steven Seagal aangesteld om relatie tussen Rusland en Amerika te verbeteren

Is de van seksueel misbruik beschuldigde man daar wel geschikt voor?

De Russische overheid heeft een opvallende beslissing genomen. Actiester Steven Seagal - die twee jaar geleden een Russische staatsburger werd - zal voor hen de relatie met Amerika verbeteren. Dat maakte de Russische ambassade bekend via Facebook.

De minister van Buitenlandse Zaken hoopt dat de 66-jarige Amerikaan uit films als Executive Decision en Exit Wounds veel kan betekenen voor de humanitaire banden tussen de Russen en de Amerikanen. Het is de bedoeling dat Seagal zich gaat inzetten op het gebied van cultuur, kunst en uitwisselingsprogramma's. Seagal's rol wordt door de minister ook wel vergeleken met die van een goodwillambassadeur.

Vermoedelijk wachtte de acteur niet lang met het accepteren van zijn nieuwe functie. Al een lange tijd steunt hij de Russische president Vladimir Poetin. Meerdere keren heeft Seagal het voor hem opgenomen toen de Amerikaanse overheid beweerde dat Poetin een vinger in de pap had tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen.

"Iedereen die denkt dat Vladimir Putin iets te maken gehad heeft met de verkiezingen, of dat de Russen zulk soort technologie bezitten, is dom," onthulde Seagal in 2017 tegenover Good Morning Britain en noemde de Russische president een geweldige wereldleider en briljant strateeg. "Deze soort propaganda is werkelijk een afleidingsmanoeuvre. Zodat de mensen in de Verenigde Staten van Amerika niet echt zien wat er gebeurt."



NieuwsFilm

meest populair