Waarom Thanos niet eerder de Infinity Stones ging zoeken

Waarom Thanos niet eerder de Infinity Stones ging zoeken

Het heeft allemaal te maken met Gamora.

Het is een beetje een ding in het Marvel Cinematic Universe. Aangezien Thanos (Josh Brolin) zo graag de Infinity Stones wil hebben, en iedereen die hij erop uitstuurt om er een voor hem te halen daar niet in slaagt, vragen mensen zich af waarom hij daar niet eerder zelf mee begon. Regisseurs Anthony en Joe Russo vertellen op het audiocommentaar van Avengers: Infinity War waarom dat zo is.

"De hele reden voor deze film, is dat Thanos erachter kwam waar de Soul Stone was, toen hij Nebula wist te vangen en erachter kwam dat Gamora wist waar de Soul Stone zich bevindt," aldus Anthony. Waarop Joe aanvulde: "De reden waarom hij niet eerder achter de stenen aan is gegaan, is omdat hij wist dat, zodra hij dat zou doen, alle krachten in het universum het tegen hem op zouden nemen. Als hij dan niet weet waar de Soul Stone ligt, waarom zou hij er dan al achter aan gaan?"

Daarom gebruikte Thanos al die tijd dus anderen om achter de Infinity Stones aan te gaan. De bedoeling was altijd al, om ze zelf op te halen zodra hij de locatie van alle stenen wist. Precies daar begint Infinity War. Natuurlijk wint Thanos in die film uiteindelijk en is het de bedoeling dat in mei 2019 in Avengers 4 duidelijk wordt hoe hij uiteindelijk alsnog verslagen wordt.



NieuwsFilm

meest populair