Seth Rogen geschrokken door blackface op set van komedie 'Good Boys'

Seth Rogen geschrokken door blackface op set van komedie 'Good Boys'

Volgens hem mag dit nooit meer gebeuren.

Een crewlid van de komedie Good Boys heeft wat stof doen opwaaien rond een geschminkte invaller. De film, die geproduceerd wordt door Seth Rogen en zijn maat Evan Goldberg, draait om een aantal kinderen die van school spijbelen om een kapot stuk speelgoed te repareren. In één van de hoofdrollen zien we o.a. Jacob Tremblay en de 11-jarige Keith L. Williams. De laatstgenoemde - een Afro-Amerikaans jongetje - was bij één scène niet aanwezig en daarom moest men een invaller toepassen. Deze was echter niet donker genoeg en daarom kreeg hij extra zwarte schmink. Volgens Rogen had dit nooit mogen gebeuren.

Dat vertelde hij in een verklaring. "En het spijt me ontzettend dat het gebeurd is. Ik zal geen smoesjes geven. Ik zal enkel zeggen dat zodra ik op de hoogte gebracht was, ik ervoor zorgde dat er een eind aan gemaakt werd. Ik geef jullie m'n woord dat iets soortgelijks nooit meer bij een project zal gebeuren waarbij ik en mijn team betrokken zijn. Ik voer momenteel gesprekken om de beste manier daarvoor te vinden. Initiatief nemen is mijn verantwoordelijkheid. Alleen reageren is niet genoeg."

Het gaat om dit beeld. Volgens ingewijden is het helemaal niet vreemd wat er gebeurd is. Zelfs het schminken van donker gekleurde mensen komt vaker voor, vanwege verlichtingsdoeleinden en om ervoor te zorgen dat de huidskleuren overeen komen. Er zou dus helemaal geen sprake zijn van blackface. De vader van de jonge invaller - die zelf werkzaam is als stuntman - is dikwijls op de set aanwezig en voelt zich gekwetst dat zijn zoon hiermee in verband gebracht wordt.



NieuwsFilm

meest populair