Jim Carrey over zijn politieke, kritiek uitende schilderijen

Jim Carrey over zijn politieke, kritiek uitende schilderijen

Waarom maakt hij dikwijls Donald Trump belachelijk en zet hij dat online?

Hij doet het al jaren, maar zal voorlopig echt niet stoppen: een schilderende Jim Carrey. De komiek vindt het bijwijlen belangrijk om zijn mening over politieke veranderingen en verschijnselen te uiten. Dat doet hij middels zijn schilderen, die hij vervolgens via sociale media deelt. Vanwege de aard van de kunstwerken krijgt de 56-jarige Canadees ook vaak op zijn kop. Zijn frustratie met de Amerikaanse president Donald Trump wordt namelijk vaak in de schilderijen verwerkt. Maar dat boeit Carrey niet.

Dat vertelde hij eergisteren in een interview. Wat betreft het uitgeven van de schilderijen: "Ik plan niets. Het is geen keus, het gebeurt gewoon. Het is een reflex, gebaseerd op dingen die ik zie en niet leuk vind. Het is dus gewoon een beschaafde manier om ergens mee om te gaan. Denk ik. Mijn mening te uiten en me samen te voegen bij zoveel mogelijk andere stemmen die het van de daken schreeuwen."

Bekijk de afbeeldingSierlijk kunnen we de doeken niet noemen: Donald Trump als een heks, of als een onderdaan van Vladimir Poetin die het achterwerk van de Russische leider kust. Ook heeft Carrey een keer het beeld vastgelegd van een olifant die twee jagende zoons van Trump doodt. Het zijn vooral zulk soort, onsmakelijke taferelen die men boos maakt. Er zijn daarentegen ook mensen die de komiek steunen.

"Ik heb veel reacties gekregen van veel mensen. Ik weet geen specifieke organisaties of zoiets - gewoon een constante stroom mensen die zegt: 'Ik waardeer het.' Op deze manier maak ik iets openbaar. Je kan zoveel twitteren als je wil, maar er is iets speciaals aan een plaatje. Iets dat gecreëerd is. Dat brengt het naar een heel ander niveau."

Bekijk de afbeeldingOp een vermakelijke manier vermoedt de Mask-acteur zelfs dat de Amerikaanse president in het geheim de schilderijen geweldig vindt. "Ze zijn ongetwijfeld beledigend en maken hem kwaad. Maar tegelijkertijd hebben we te maken met een narcist, dus het is niet altijd een rechte weg. Je kan hem iets aandoen dat ontzettend afschuwelijk is, maar omdat hij dan veel aandacht krijgt vindt hij dat afschuwelijke oké."

Als laatst meldde de acteur waarom hij precies schildert en waarom het eruit ziet zoals het is. "Ik werk met cartoons omdat ik niet gewoon kan toekijken hoe deze nachtmerrie zich ontwikkelt. Ik moet het in iets veranderen dat op z'n minst creatief en fatsoenlijk is. Zelfs als het soms grof is. Anderen willen hun mening graag uiten, maar kunnen dat niet noodzakelijk in hun eigen levens. Dus wanneer ik een vlag in Trump's achterwerk steek, dan doe ik dat omdat iedereen dat ziet. Ze zien hem als bezit. En dat moet ik uitdrukken. Ik doe dat vaak op een grove manier, omdat ik er klaar mee ben. Ik heb het gehad met leugenaars."



NieuwsFilm

meest populair