Legendary maakt superheldenfilm die genre op z'n kop zet

Ditmaal een heel nieuwe invalshoek.

In niet elke superheldenfilm hoeft de superheld een goeierik te zijn. Legendary Pictures heeft de rechten gekocht op een nog titelloze overvalsfilm van de makers van Bad Day for the Cut. Filmmakers Chris Baugh en Brendan Mullin moeten een amusante twist geven aan wat we zijn gaan verwachten van een superheldenfilm.

De pitch probeert het genre op de kop te zetten, door het superheldengenre te combineren met heistfilms. De bedoeling is dat een groep carrièrecriminelen besluit de schuilplaats van een superheld te overvallen. Daarop gaat alles mis en moeten ze proberen levend te ontsnappen, iets dat niet iedereen zal lukken.

De vraag is of het publiek hier warm voor gaat lopen. Er zijn genoeg pogingen gedaan om een duistere superheldenfilm te maken, maar lang niet elke is even goed geslaagd. Denk maar aan het DCEU, dat als een duistere tegenhanger op het MCU begon, maar nu meer die kant op beweegt met lichte humor. Tegelijk zijn er X-Men films met een R-Rating die wel degelijk bevallen bij het publiek.

Een heistfilm waarin de superheld de antagonist is, zou kunnen slagen. Wat denken jullie?



NieuwsFilm

meest populair