Algemeen

Legendary maakt superheldenfilm die genre op z'n kop zet

Ditmaal een heel nieuwe invalshoek.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jim Pedd om 08:34 in Algemeen
In niet elke superheldenfilm hoeft de superheld een goeierik te zijn. Legendary Pictures heeft de rechten gekocht op een nog titelloze overvalsfilm van de makers van Bad Day for the Cut. Filmmakers Chris Baugh en Brendan Mullin moeten een amusante twist geven aan wat we zijn gaan verwachten van een superheldenfilm.

De pitch probeert het genre op de kop te zetten, door het superheldengenre te combineren met heistfilms. De bedoeling is dat een groep carrièrecriminelen besluit de schuilplaats van een superheld te overvallen. Daarop gaat alles mis en moeten ze proberen levend te ontsnappen, iets dat niet iedereen zal lukken.

De vraag is of het publiek hier warm voor gaat lopen. Er zijn genoeg pogingen gedaan om een duistere superheldenfilm te maken, maar lang niet elke is even goed geslaagd. Denk maar aan het DCEU, dat als een duistere tegenhanger op het MCU begon, maar nu meer die kant op beweegt met lichte humor. Tegelijk zijn er X-Men films met een R-Rating die wel degelijk bevallen bij het publiek.

Een heistfilm waarin de superheld de antagonist is, zou kunnen slagen. Wat denken jullie?

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Xenolicker

Avatar

Een amusante twist geven aan wat we zijn gaan verwachten van een superheldenfilm? Poging om een duistere superheldenfilm te maken? Wat willen ze nu eigenlijk? Ik denk het eerste want van dit idee lijkt me geen serieuze film te maken. Thriller of comedy, of een combinatie van die twee maakt ook niet uit als het maar een goeie film is. Het klinkt in ieder geval als een origineel idee, en dat is al heel wat. Nu de uitvoering nog... 'Ant-man' is trouwens ook een heistfilm, en dat soort films worden natuurlijk een stuk interessanter wanneer er ook superhelden meedoen en er wat humor ingooit wordt! Dat is wanneer je van superhelden en lachen houdt, tenminste...

JIGSAW8

Avatar

Kan mischien werken ik bedoel deadpool zette t genre ook op zn kop en was Veel anders dan andere superhelden films.

benjamin

Avatar

Doet mij meer aan Don't Breathe denken op het eerste zicht.

Akke Moeka Hara

Avatar

Ik zie die emo kopjes en ingezogen wangetjes bij die gastjes al en heb gelijk al zoiets van nee.

Sunspot

Avatar

Lijkt me wel leuk

Marklar

Avatar

@ benjamin
dat dacht ik ook meteen, zou zo het vervolg kunnen zijn.

nieuwslaatste nieuws