Lindsay Lohan: "#MeToo-vrouwen zijn zwak en aandachtszoekers"

Lindsay Lohan: "#MeToo-vrouwen zijn zwak en aandachtszoekers"

De actrice heeft het nodige te zeggen over de vrouwenbeweging.

De afgelopen maanden hebben tientallen Hollywoodvrouwen zich uitsproken over hun ervaringen met seksuele intimidatie door machtige mannen uit de filmindustrie. Actrice Lindsay Lohan (Scary Movie 5, Mean Girls) heeft nu in een recent interview geen goed woord over voor deze vrouwen, die zich veelal hebben uitgesproken in het kader van de #MeToo-beweging. Volgens Lohan lijken deze vrouwen juist zwak.

In een interview met het Britse blad The Times heeft actrice Lindsay Lohan verteld niets met de hele #MeToo-beweging te hebben. Volgens Lohan is zij nooit het slachtoffer geweest van seksuele intimidatie op de werkvloer. De Hollywoodster heeft naar eigen zeggen weinig te vertellen over de vorig jaar begonnen vrouwenbeweging, maar dat weerhoudt haar er niet van om hard uit te halen naar de vrouwen die wél naar buiten zijn gekomen met hun verhalen.

Lohan is van mening dat de vrouwen die in het verleden te maken hebben gehad met seksuele intimidatie destijds al actie hadden moeten ondernemen. "Wanneer zoiets gebeurt, bespreek je dat op dat moment en onderneem je direct actie door aangifte te doen bij de politie", zegt Lohan. De 32-jarige actrice vindt de vrouwen die nu pas naar buiten komen met hun verhaal maar zwak. "Ik ga mezelf echt haten door dit nu te zeggen, maar ik vind deze vrouwen echt zwak lijken, terwijl het eigenlijk hele sterke vrouwen zijn".

Aandachtszoekers
Volgens Lohan heeft de #MeToo-beweging ook te kampen met de nodige aandachtszoekers. "Er zijn ook vrouwen die nu naar buiten komen met hun verhalen, die geeneens zelf weten wie ze zijn, maar die het puur doen voor de aandacht", aldus Lohan. De Mean Girls-actrice keurt het gedrag van deze groep vrouwen dan ook niet goed. "Deze aandachtszoekers zorgen ervoor dat er minder aandacht wordt besteed aan het feit dat het wel degelijk is voorgevallen bij sommige vrouwen".

NieuwsFilm

meest populair