Celebrity

Lindsay Lohan: "#MeToo-vrouwen zijn zwak en aandachtszoekers"

De actrice heeft het nodige te zeggen over de vrouwenbeweging.

door Jeffrey Kouters om 10:22 in Celebrity
De afgelopen maanden hebben tientallen Hollywoodvrouwen zich uitsproken over hun ervaringen met seksuele intimidatie door machtige mannen uit de filmindustrie. Actrice Lindsay Lohan (Scary Movie 5, Mean Girls) heeft nu in een recent interview geen goed woord over voor deze vrouwen, die zich veelal hebben uitgesproken in het kader van de #MeToo-beweging. Volgens Lohan lijken deze vrouwen juist zwak.

In een interview met het Britse blad The Times heeft actrice Lindsay Lohan verteld niets met de hele #MeToo-beweging te hebben. Volgens Lohan is zij nooit het slachtoffer geweest van seksuele intimidatie op de werkvloer. De Hollywoodster heeft naar eigen zeggen weinig te vertellen over de vorig jaar begonnen vrouwenbeweging, maar dat weerhoudt haar er niet van om hard uit te halen naar de vrouwen die wél naar buiten zijn gekomen met hun verhalen.

Lohan is van mening dat de vrouwen die in het verleden te maken hebben gehad met seksuele intimidatie destijds al actie hadden moeten ondernemen. "Wanneer zoiets gebeurt, bespreek je dat op dat moment en onderneem je direct actie door aangifte te doen bij de politie", zegt Lohan. De 32-jarige actrice vindt de vrouwen die nu pas naar buiten komen met hun verhaal maar zwak. "Ik ga mezelf echt haten door dit nu te zeggen, maar ik vind deze vrouwen echt zwak lijken, terwijl het eigenlijk hele sterke vrouwen zijn".

Aandachtszoekers
Volgens Lohan heeft de #MeToo-beweging ook te kampen met de nodige aandachtszoekers. "Er zijn ook vrouwen die nu naar buiten komen met hun verhalen, die geeneens zelf weten wie ze zijn, maar die het puur doen voor de aandacht", aldus Lohan. De Mean Girls-actrice keurt het gedrag van deze groep vrouwen dan ook niet goed. "Deze aandachtszoekers zorgen ervoor dat er minder aandacht wordt besteed aan het feit dat het wel degelijk is voorgevallen bij sommige vrouwen".

27 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

benjamin

Avatar

Lindsay Lohan "when they are very strong women"
FT "LINDSAY LOHAN: "#METOO-VROUWEN ZIJN ZWAK"

Master Of Films

Avatar

Applaus Jeffrey voor je clickbait koptitel. Je had het niet beter kunnen verwoorden. :P

pete928s

Avatar

Als je er objectief naar probeert te kijken lijkt de hele metoo

periode tot nog toe zich te hebben ontwikkeld richting een

ordinaire heksenjacht .

je ziet een veelvuldig terugkerend patroon van over the hill actrices die vage beschuldigingen uiten die al 10 tallen jaren over datum zijn .
kom maar met je reactie benjamin .

Marklar

Avatar

ze kreeg al weinig werk meer maar nu kan ze beter wat anders zoeken, zulke praat vinden ze in Hollywood niet leuk.

Prince John

Avatar

+1 Benji
Maar, moet wel bij gezegd worden, dat ze wel ook zegt 'they look weak', al is dat natuurlijk wel wat anders dan 'zijn'.
Hoe dan ook, denk dat Arti dit wel een interessant artikel vindt!

Artificialis

Avatar

Een aantal vrouwen zijn fysiek en mentaal inderdaad een stelletje zwakkelingen. Niet ingrijpen op het moment van ''misbruik'', niets ondernemen na afloop van ''misbruik'', wel publiekelijk de stervende zwaan uithangen. Als ik zou zijn misbruikt zou ik mij kapot schamen. Ik zou naar de politie stappen, ik zou mijn naasten inlichten, maar niet op fucking twitter zo'n traumatische ervaring #hashtaggen. Maar ja, het gaat in veel van de gevallen ook niet om echt misbruik hè?

Prince John

Avatar

@ Arti
Waar ik het met je eens ben is dat ik mijn traumatische ervaring ook niet op het internet zou pleuren, maar ieder zo zijn ding. Ook zijn de nodige beschuldigingen en aanklachten die de laatste maanden (grotendeels) door de MeToo en TimesUp bewegingen in het openbaar zijn gekomen nog niet zijn bewezen, dus in dat geval kunnen we inderdaad nog niet zeker zeggen dat de aangeklaagde mannen schuldig zijn. Maar om het slachtoffer de schuld te geven? Ik kan een heel verhaal hier schrijven maar sites zoals deze en deze leggen het veel beter uit dan ik dat ooit zou kunnen. Hopelijk leer je er eens wat van, ipv altijd de schuld te leggen bij degene die juist het slachtoffer is, al betwijfel ik het ten zeerste gezien je kortzichtigheid...

pete928s

Avatar

heb effe op deze sites zitten kijken en het word vrij snel duidelijk dat dit vanuit de feministische hoek is geschreven .
termen als rape culture en sexual miscoduct worden gebruikt alsof we hier een rape apidemie hebben vergelijkbaar met sierra leone .

ook word er gesproken over dat maar 2% van de vrouwen een valse verklaring afgeven , dat is een regelrechte leugen .
er zijn vele gevallen bekend van valse aangifte en degene die werden betrapt werden nooit vervolgd wegens meineed ed .

feit is dat je als vrouw zonder enige gevolgen wie dan ook kan beschuldigen en zelfs anoniem .

Artificialis

Avatar

@Prince John
Bill Cosby heeft meer dan 60 vrouwen gedrogeerd en verkracht. Hij is dader, zij zijn slachtoffer, daar is geen discussie over. Deze vrouwen is niets kwalijk te nemen. Er is hier sprake van een ernstig delict waar zij niets aan konden doen.

In de #MeToo en #TimesUp discussie worden we voortdurend geconfronteerd met gedrag waarbij het in mijn ogen helemaal niet om seksueel misbruik gaat. (vandaar dat ik het over ''misbruik'' heb). De meeste beschuldigingen gaan over lichte aanrakingen en ongewenste verleidingen. Het probleem is haptefobie en het onvermogen van vrouwen om grenzen aan te geven. Dat we het hebben over ''daders'' en ''slachtoffers'' is het verkeerde uitgangspunt. Er moet eerst een serieus misdrijf zijn, dat is iets wat binnen #MeToo voortdurend lijkt te ontbreken.

Prince John

Avatar

@Pete
Feministisch of niet, het moet afgelopen zijn de schuld te leggen bij het slachtoffer, wat nog maar al te vaak gebeurt. De 'blaming-the-victim' is toch een vorm van morele ontkoppeling waarmee vooral slachtoffers van aanranding en verkrachting te maken krijgen. Juist hierdoor durven veel van deze (voornamelijk) vrouwen zich er niet over uit te laten vanwege schaamte gevoelens, ontkenning, lage zelfwaarde, bang voor wat volgt, en ga zo maar door. Ik geef je cijfers, jij zegt dat het een regelrecht leugen is; waar haal jij dan die info vandaan? En noem mij dan maar eens een paar van je bekende en vele gevallen op van valse aangiftes. Afin, laten we dan eens andere bronnen checken, waar ze keer op keer op keer opnieuw zeggen dat 2 tot maximaal 10 procent van de vrouwen een valse verklaring doet. Zelfs als je het hoogste percentage neemt (wat maar op een enkele site voorkomt), dan vertellen nog 9 op de 10 vrouwen de waarheid en ik geloof er heilig in dat er nog héél veel meer zijn, in de filmindustrie en al helemaal daarbuiten, die zich er nog steeds niet over durven uit te laten. Wat sowieso een feit is is dat veel slachtoffers niet serieus genomen worden en niet de hulp krijgen die ze nodig hebben; ipv daarvan gaan sommige mensen liever op zoek naar wat het slachtoffer fout zou hebben gedaan, en dat moet eens afgelopen zijn.

@Arti
Je noemt Bill Cosby op, en daar ben ik het met eens, maar hoe lang denk je dat het heeft geduurd voordat hij eindelijk schuldig werd verklaard? Jaren en jaren. Cosby's slachtoffers zijn net zoals de vrouwen van de MeToo/TimesUp bewegingen begonnen met een aanklacht, maar voor deze laatste categorie vrouwen heb jij geen goed woordje... Oké, de MeToo en TimesUp bewegingen brengen niet alleen maar goede dingen met zich mee en ik geef toe, sommige mensen kunnen inderdaad wat doordraven en de lichte aanrakingen en ongewenste verleidingen waar jij het over hebt (wat wel ook al niet hoort) hoeven van mij niet perse onderzocht te worden, al hangt het eraf in welke mate het is gebeurt. Hoe dan ook, zo'n soort acties horen niet plaats te nemen op het werk en wanneer dit toch gebeurt, mag er best over gesproken worden wanneer een persoon de fout is ingegaan. Maar ik heb het meer over de serieuze misbruiken (waar in mijn ogen MeToo zich ook meer op moet richten) die volgens jou lijken te ontbreken, maar net zoals de Cobsy rechtszaak, kan het jaren duren voordat mensen zoals Harvey Weinstein, Kevin Spacey en Louis C.K. schuldig worden bevonden. We zeggen dat iedereen onschuldig gehouden moet worden totdat zijn schuld volgens de wet bewezen is, maar geloof jij nu echt dat na al deze aanklachten, waarvan sommige bekendheden tientallen keren zijn beschuldigd, geen serieuze misdrijven hebben gepleegd? En ik denk eerlijk gezegd ook niet dat vrouwen een ''onvermogen hebben om grenzen aan te geven''...

Daanminator

Avatar

Lekker wijf hoor de Lohan, snap niet dat zei nooit gruwelijk gen...kt is op de set

benjamin

Avatar

Prince John "En ik denk eerlijk gezegd ook niet dat vrouwen een ''onvermogen hebben om grenzen aan te geven''..."
En als vrouwen al moeite hebben om grenzen aan te geven, lijkt het mij dan weer handig om eerst na te gaan waarom dat zo zou zijn natuurlijk. Maar dat zal ook weer te moeilijk zijn voor de vaste "anti-metoo-clan" op deze site...

ridjieddo

Avatar

Pete is weer terug!!! Hoi Pete, alles goed? Luv youu

pete928s

Avatar

prince :
bekijk deze video over rape statistics maar eens dan krijg je ook eens een andere kant van het verhaal te horen .
https://www.youtube.com/watch?v=lNsJ1DhqQ-s&list=PLytTJqkSQqtr2se5wbDlvFhUt0K4ewRt8&t=0s&index=4
over false alligations namen als Jonathan montgomery ,Ben guerin, en Luke hardwood ,caleb warner ,johnny o neil , brian banks .
dat is een kleine greep uit veel meer bekende bewezen vals beschuldigden .
google ze en je zult er nog veel meer vinden .

pete928s

Avatar

master of film "100% gegarandeerd top pete kwaliteit die we krijgen van pete."

Ja dat is ook iets wat we van jou niet hoeven te verwachten .
ook gelijk de laatste keer dat ik op jouw kinderlijke commentaar reageer .

Master Of Films

Avatar

pete928s "Ja dat is ook iets wat we van jou niet hoeven te verwachten ."
ooooh heb ik een gevoelige snaar geraakt ach gut

pete928s "ook gelijk de laatste keer dat ik op jouw kinderlijke commentaar reageer ."
Yes, een 100% gegarandeerd top reactie van pete. Nou weet ik dat je moeite hebt met begrijpen, dus ik zal het voor jou zo eenvoudig makkelijk voor je maken. Ik was schijnbaar de vorige keer nog niet duidelijk genoeg, dus het nivo wordt nog lager.

Er valt niks met jou te discussiëren, zeker niet als een volwassen.
Daar ben gewoon niet in staat toe, dus waarom zou je toch reageren om mijn euh..."kinderlijke" commentaar.
Oh en over "kinderlijke" commentaar gesproken, dat is uiteraard een persoonlijke aanval. Wat zei je ook alweer over een persoonlijke aanval.

pete928s "een ander persoonlijk aanvallen is alleen maar een teken van zwakte"
nou nou onze pete is hypocriet geworden :)

Sterkte met je betoog over zaken waar je totaal geen verstand van zaken hebt. Hoezeer je ook je best doet met je non argumenten. Ook met het vrouwenvolk te gaan generaliseren, je leugens en geen meningen over films geven. Gelukkig zijn er mensen die daar doorheen prikken.

Toedels schat. Nu ik weet dat je niet meer op mij reageert, kan ik gerust slapen. :)

ridjieddo

Avatar

Ik heb me kostelijk vermaakt, MoF!! Goeie tips. Ik doe zelf geen moeite meer. Dat heb ik met Arti een paar keer geprobeerd door neutrale vragen te stellen, maar die negeert me helaas. Nu haal ik vreugde uit hun 'objectieve' reacties. Ik mis alleen Judge nog. Die is ook zo simpel.

Mav Damian

Avatar

De argumenten worden beter en beter met de dag hier op FILMTOTAAL . Morgen een nieuwe dag ik kijk er al naar uit :)

Prince John

Avatar

@Pete
Wat die video betreft, ik vind het lastig een oordeel te geven over al die cijfers zonder er echt veel vanaf te weten, maar als ik het goed begrijp beweren sommige vrouwen verkracht te zijn terwijl hier dan geen sprake van is en de video dus beweert dat er minder verkrachtingen plaatsvinden dan we denken, maar laten we ook niet vergeten dat héél veel vrouwen zich er niet over durven uit te laten. Zoals ik al eerder zei, vaak krijgen zij juist de schuld, dat is een feit.

Verder geef je me een paar namen maar daar haal je je eigen zogenaamde feit zelf mee onderuit; eerder zei je: ''feit is dat je als vrouw zonder enige gevolgen wie dan ook kan beschuldigen en zelfs anoniem''.
Hier een paar echte feiten:
1) De vrouw die Montgomery had beschuldigd ging na haar valse beschuldiging de bak in na dat zij hier zelf op terug kwam.
2) Hetzelfde geldt voor de vrouw die beweerde dat Guerin haar verkracht; als gevolg hiervan mocht ze zelf een jaar de bak in.
3) Ook Warners aanklager moet voor het gerecht komen te staan voor de valse aanklacht.
4) De vrouw van de Johnny O’Neal zaak is wel daadwerkelijk verkracht, alleen arresteerde de politie de verkeerde man; geen valse aanklacht in dit geval en niet de vrouw haar schuld dat de verkeerde man gearresteerd werd.
5) De vrouw die Gibson aanklaagde liet ook weten het hele verhaal verzonnen te hebben; Gibson kwam als gevolg hiervan vrij en de vrouw moest bijna 3 miljoen dollar betalen. Dus van de 6 namen die je me geeft zijn er toch 4 vrouwen gestraft voor de valse aanklachten (iets waarvan jij beweert dat dat niet gebeurt) en de 5de vrouw is wel verkracht alleen door een andere man dan degene die de gevangenis in ging. Het is zeer triest voor deze mannen dat ze vals beschuldigd werden en dat sommigen, als gevolg hiervan, jaren vast hebben gezeten. Dat valt niet goed te praten, wat zich vooraf ook heeft afgespeeld. Maar zoals ik al eerder zei, dat komt zo goed als nooit voor (zie vorige reactie). Google maar.

ThomasOMalley

Avatar

^Heerlijk dit. Prince John, grote speler.

Master Of Films

Avatar

Yep, laat het maar over op onze koninklijke hoogheid Prince John. :)

Prince John

Avatar

Ik had wat vrije tijd om wat research te doen, maar toch bedankt voor de lieve woordjes ;)

pete928s

Avatar

prince john "
Verder geef je me een paar namen maar daar haal je je eigen zogenaamde feit zelf mee onderuit; eerder zei je: ''feit is dat je als vrouw zonder enige gevolgen wie dan ook kan beschuldigen en zelfs anoniem''.
Hier een paar echte feiten:
1) De vrouw die Montgomery had beschuldigd ging na haar valse beschuldiging de bak in na dat zij hier zelf op terug kwam. "

2 maanden waarin ze haar straf in het weekend mocht uitzitten terwijl hij voor 7 jaar veroordeeld werd zonder enig bewijs .

In Caleb warners zaak is het zo dat zij de staat heeft verlaten
en zover ik heb gelezen is ze niet terug gevonden .
dit commentaar staat er echter nog over de aanvangkelijke zaak

As correspondent Chris Bury points out in his report airing Thursday on America Tonight, the standard of guilt was far lower than for a criminal courtroom. In Warner’s case, he says a “preponderance of evidence” was in effect. A student is found guilty not if his or her guilt is “beyond a reasonable doubt,” but simply if it’s “more likely than not.” Only slightly more than 50-percent belief in guilt is required.The lower bar isn’t just an isolated situation at North Dakota. In fact, it’s the standard for nearly all colleges. In 2011, the Department of Education advised schools that “preponderance of the evidence is the appropriate standard for investigating allegations of sexual harassment or violence.” Schools that don’t comply with the rule are at risk of losing their federal funding.

The federal standard does no favors for accused students like Warner. In February 2010, the University of North Dakota student relations committee found Warner guilty. As part of his punishment, he was banned from campus for at least three years.

Ja john het klopt sommige vrouwen worden wel degelijk bestraft als het blijkt dat ze hebben gelogen daar geef ik je gelijk in , maar dan moet de zaak wel heel duidelijk en sterk in haar nadeel staan en dat is in maar een beperkte mate het geval .
in veel gevallen zal het lastiger zijn en dan komt het meestal neer op haar woord tegen het zijne en dan verlies je het als beschuldigde meestal .

ThomasOMalley

Avatar

Goed bezig John. Wat eerst als feit werd verkondigd

Pete "feit is dat je als vrouw zonder enige gevolgen wie dan ook kan beschuldigen en zelfs anoniem ."
is nu een stuk genuanceerder
Pete ""sommige vrouwen", beperkte mate", "in veel gevallen", "meestal"."

Jouw verdiensten maestro!
En natuurlijk wat credits voor onze Pete, die zich netjes open heeft gesteld voor nieuwe informatie.

pete928s

Avatar

die bovenste bewering blijft gewoon staan hoor .
uitzonderingen bevestigen de regel .
Zelfs een kapotte klok geeft 2 maal per dag de juist tijd aan .

nieuwslaatste nieuws