Scary Movie 5 (2013)

Evil is coming. Bring protection.

Irritante en dodelijk saaie zoveelste horrorparodie.
play

2,7 details

  • 86 Min
  • Komedie
  • Verenigde Staten
86 Min Verenigde Staten

In 'Scary Movie 5', waarin een boel bekendheden een rol spelen, draait het om de Franse dansregisseur Pierre (J.P. Manoux) en zijn dansgezelschap. Hij heeft besloten dansdiva Heather Daltry (Molly Shannon) uit zijn nieuwe productie te schrappen en als gevolg daarvan woedt er strijd tussen de leden van zijn gezelschap om wie de hoofdrol op zich mag nemen. De belangrijkste twee danseressen die de rol willen zijn Jody (Ashley Tisdale) en haar vriendin Kendra (Erica Ash). Dat heeft natuurlijk de gebruikelijke bizarre taferelen als gevolg.

Alt titel
Scary Movie 5
Regie
Malcolm D. Lee
David Zucker
Cast
Lindsay Lohan, Charlie Sheen, Terry Crews, Ashley Tisdale, Snoop Dogg, Tyler Posey, Molly Shannon, Simon Rex, Jerry O'Connell, Katt Williams, Erica Ash, J.P. Manoux, Darrell Hammond, Lidia Porto, Ava Kolker, Josh Robert Thompson, Marisa Saks, Gracie Whitton, Mac Miller, Ryan Morris, Dylan Morris.
Budget
$ 20.000.000
Opbrengst
$ 78.378.744
Release
12.04.2013
Release NL
02.05.2013
Release DVD
03.09.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Malcolm D. Lee | Cast: Lindsay Lohan (zichzelf), Charlie Sheen (zichzelf), Simon Rex (Dan), Ashley Tisdale (Jody), Lidia Porto (Maria), e.a. | Speelduur: 86 minuten | Jaar: 2013

Wanneer Dan en Jody telefoon krijgen dat de drie kinderen van Dans broer zijn gevonden in een huisje in het bos, besluiten de twee voor de kinderen te zorgen. Al gauw blijkt dat Jody niet echt over een moederinstinct bezit en dat aaponderzoeker Dan twee linker handen heeft. Maar ook de drie kinderen vertonen vreemde trekjes en de binding tussen de nieuwe ouders en hun kroost verloopt nog niet zoals gewenst. Jody besluit auditie te doen voor het zwanenmeer. Een van de drie kinderen is dol op ballet en Jody hoopt zo dichter naar de kinderen toe te kunnen groeien. Huishoudster Maria is ervan overtuigd dat er duistere krachten aanwezig zijn. Zulke onzin wuiven Jody en Dan in eerste instantie snel weg, tot ze eindelijk realiseren dat Maria al die tijd gelijk heeft gehad.

De Scary Movie-films hebben wereldwijd meer dan achthonderd miljoen dollar opgebracht. Het begon allemaal met het eerste deel dat in 2000 werd uitgebracht. Hoewel we dankzij parodiekoning Leslie Nielsen al bekend waren met het genre, bracht Scary Movie toch weer een andere insteek. Meerdere bekende horrorfilms tegelijk werden op de hak genomen door, naarmate de delen vorderden, steeds bekendere namen. Het vijfde deel is voornamelijk gebaseerd op de film Mama. Maar ook referenties aan films als Sinister, Evil Dead, Paranormal Activity, Inception, Black Swan, Planet of the Apes en Cabin in the Woods komen voorbij. Er wordt zelfs even verwezen naar het boek Fifty Shades of Grey dat nog verfilmd gaat worden.

videotrailers & clips

alle artikelen (18)

Scary Movie 5 Nieuwsberichten

Laatste reacties

Tarkus

"...Het gebeurt niet veel, maar ik vond dat er in deze film wel enkele geslaagde grappen zaten. Maar be......"

Oboema

"...Het gaat al jaren berg afwaarts met het parodie 'genre'. Ik blijf maar proberen, in de hoop op verbe......"