Hayao Miyazaki's nieuwe animatiefilm laat nog een paar jaar op zich wachten

Hayao Miyazaki's nieuwe animatiefilm laat nog een paar jaar op zich wachten

Hoewel hij al twee keer eerder aankondigde met pensioen te gaan, kan de 80-jarige Hayao Miyazaki de filmwereld niet achter zich laten.

Hoewel hij in de laatste jaren al twee keer aankondigde met pensioen te willen gaan, kan de 80-jarige legendarische filmmaker Hayao Miyazaki het niet laten nog een film te maken. Gezien zijn leeftijd, neemt hij echter wel de tijd met zijn nieuwe film Kimitachi wa dô ikiru ka (ofwel: How Do You Live?).

Miyazaki en co. werken al ruim twee jaar aan de animatiefilm, maar Anime News Network laat vandaag weten dat dit vooral te wijten is aan het feit dat Miyazaki niet eerder gebruikte technieken wil toepassen bij het maken van de film. Hieronder valt waarschijnlijk ook het gebruik van 3D-elementen, iets wat de Japanse grootheid voorheen alleen bij enkele minuten van Princess Mononoke en zijn recente korte animatiefilm Boro the Caterpiller gebruikte.

How Do You Live? is gebaseerd op het gelijknamige boek van Genzaburo Yoshino uit 1937 en wordt een avontuurlijke avonturenfilm over een 15-jarige jongen genaamd Koperu, die intrekt bij zijn oom na het overlijden van zijn vader. Gedurende deze periode raajt Koperu ook meer in contact met zijn spirituele kant, een thema waar Miyazaki zich vaker op richt in zijn producties.



NieuwsFilm

meest populair