Algemeen

Hayao Miyazaki's nieuwe animatiefilm laat nog een paar jaar op zich wachten

Hoewel hij al twee keer eerder aankondigde met pensioen te gaan, kan de 80-jarige Hayao Miyazaki de filmwereld niet achter zich laten.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Zilko Tarici om 11:24 in Algemeen
Hoewel hij in de laatste jaren al twee keer aankondigde met pensioen te willen gaan, kan de 80-jarige legendarische filmmaker Hayao Miyazaki het niet laten nog een film te maken. Gezien zijn leeftijd, neemt hij echter wel de tijd met zijn nieuwe film Kimitachi wa dô ikiru ka (ofwel: How Do You Live?).

Miyazaki en co. werken al ruim twee jaar aan de animatiefilm, maar Anime News Network laat vandaag weten dat dit vooral te wijten is aan het feit dat Miyazaki niet eerder gebruikte technieken wil toepassen bij het maken van de film. Hieronder valt waarschijnlijk ook het gebruik van 3D-elementen, iets wat de Japanse grootheid voorheen alleen bij enkele minuten van Princess Mononoke en zijn recente korte animatiefilm Boro the Caterpiller gebruikte.

How Do You Live? is gebaseerd op het gelijknamige boek van Genzaburo Yoshino uit 1937 en wordt een avontuurlijke avonturenfilm over een 15-jarige jongen genaamd Koperu, die intrekt bij zijn oom na het overlijden van zijn vader. Gedurende deze periode raajt Koperu ook meer in contact met zijn spirituele kant, een thema waar Miyazaki zich vaker op richt in zijn producties.

4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

The Collector

Avatar

Alle tijd nemen die ze nodig hebben zou ik zeggen. Voor mij nog steeds de mooiste animatiefilms ter wereld. Jammer dat ze zo zijn onderbelicht in Nederland (nooit in de bioscoop, niet op blu ray).

ThEnd

Avatar

Nooit in de bioscoop is wat overdreven. Vanaf Spirited Away heb ik ze allemaal in Nederland in de bioscoop gezien en er zijn meerdere Ghibli’s in Nederland op blu-ray verschenen bij Lumière en Paradiso.

Tycho Nestoris

Avatar

The Wind Rises was een geslaagd afscheid naar mijn mening, maar ik ben toch blij dat Miyazaki doorgaat met films maken. Nog altijd mijn favoriete regisseur als het gaat om animatie.

nieuwslaatste nieuws