Featured

Sony's Marvel-filmuniversum bekend: Na 'Venom' nog 7 films!

Venom mogelijk niet R-rated; Silver & Black wordt opgesplitst; meer projecten aangekondigd.

door Bram de Groot om 22:30 in Featured
Over twee maanden verschijnt de Spider-Man spin-off film Venom in de bioscoop. Het lijkt erop dat Sony veel vertrouwen heeft in het eigen Marvel-filmuniversum. Er zijn namelijk heel wat films in ontwikkeling. Via Variety wordt duidelijk dat er heel wat films in ontwikkeling zijn. De reeks heet bij Sony intern 'Sony's Universe of Marvel Characters' - het SUMC.

We starten met een brute nieuwe foto uit Venom:


Silver & Black in tweeën

Uiteraard moet Venom nog een succes worden. Mocht dit zo zijn, dan zal Sony ongetwijfeld heel wat films in productie laten nemen. Oorspronkelijk stond de film Silver & Black al gepland voor februari 2019, maar deze blijkt nu te zijn geschrapt om de beide vrouwelijke helden Black Cat en Silver Sable een eigen film te geven. Over deze keuze zei Sanford Panitch, baas van Columbia Pictures: "Black Cat heeft voldoende karakter met een geweldig achtergrondverhaal, en veel materiaal om uit te putten om haar eigen film te rechtvaardigen." De eerder aangestelde regisseur Gina Prince-Bythewood zal geen van de films regisseren, maar blijft wel betrokken als producent.

Nog drie projecten in ontwikkeling

Variety meldt ook dat Sony werkt aan films rond de personages Silk, Jackpot en Nightwatch. De films zouden ook meer experimenteel moeten worden met beperktere budgetten, zoals Logan en Deadpool van Fox.

Morbius en Kraven volgen Venom op

De eerste Sony Marvel-film die waarschijnlijk na Venom in productie gaat is Morbius the Living Vampire van Safe House-regisseur Daniel Espinosa en met Jared Leto als het titelpersonage. Ook zette Sony onlangs Richard Wenk (The Equalizer 2) aan het werk om een script voor Kraven the Hunter op te leveren.

Venom trapt af (niet R-rated?)

Eerst dus Venom, vanaf 4 oktober. Deze film wordt volgens Variety niet R-rated. De studio zou de franchise graag aftrappen voor een breder publiek. De stevige beelden uit de trailer (zie onder) moet het uiterste gaan vragen van een PG-13 classificatie.


Mochten alle plannen doorgaan, dan heeft Sony maar liefst acht SUMC-films in de planning. Geheel raar is dat niet, aangezien Sony de rechten in handen heeft van zo'n 900 Marvel-personages, uit het Spider-Man subuniversum.

Minimaal verbonden: Spider-Man in het MCU
En dan is er ook nog de samenwerking met Marvel Studios. Binnen het Marvel Cinematic Universe is namelijk Sony's belangrijkste held te zien, Spider-Man. De losstaande films rond het personage van Tom Holland worden ontwikkeld door Marvel Studios, maar Sony plukt er de vruchten van. Marvel mag op zijn beurt Spider-Man gebruiken in bijvoorbeeld de Avengers-films. Sony hoopt dat meerdere van de SUMC-personages te zien zullen zijn in het MCU en dat er cameo's van MCU-personages te zien zijn in de SUMC-films. Of dit gaat gebeuren is nog niet bekend. Marvel Studios lijkt er minder welwillend tegenover te staan.

De opvolger van Spider-Man: Homecoming uit 2017 staat gepland voor volgend jaar en heet Spider-Man: Far From Home. Hieronder een fan-poster die e.e.a. combineert.


Losstaand: Spider-Man: Into the Spider-Verse

Sony Pictures werkt naast bovenstaande titels ook aan Spider-Man: Into the Spider-Verse, de animatiefilm van het duo Bob Persichetti en Peter Ramsey en het script werd opgeleverd door Phil Lord en Christopher Miller (The Lego Movie). Deze losstaan van bovenstaande films en verschijnt eind dit jaar in de bioscoop.15 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Joslyn

Avatar

Och, ik hoop zo dat deze film flopt. Venom zonder Spider-Man slaat nergens op. En dat er dan ook nog een Kraven (zonder Spidey) in ontwikkeling is is helemaal stompzinnig. Het beste verhaal "Kravens Last Hunt" wordt door dit gerotzooi al niet meer verfilmbaar. Kan Disney heel het Spider-Man Universe nu niet ruilen voor bv Aliens en Predator?

Ang3l

Avatar

Ik hoop niet dat ie flopt. Ik zie hier nu al meer in dan in t DC universe, omdat t lijkt (lijkt!) dat ze het rustiger en verstandiger aanpakken. Sowieso vond ik de trailer van Venom leuk, en de insteek van goodguy badguy grijs gebied leuk.

Die insteek is er bij Black Cat bv ook, omdat die nogal eens wisselde tussen vijand en partner van Spiderman.

Mja. Laat maar komen. Ik vond de spidey badguys niet altijd de meest interessantste, maar de geselecteerden hebben wel iets.

Akke Moeka Hara

Avatar

Ik speel weleens Playstation online tegen een persoon die zich black cat noemt en die is helemaal niet goed, dus snap niet dat ze daar een film over willen maken.

Mav Damian

Avatar

Voor maakt het niet uit of een film PG-13 of R-rated is, maar Venom vind ik wel dat het bij R-rated hoort.

Thiver

Avatar

En al deze plannen gaan direct weer de prullenbak in wanneer Venom tegenvalt.

Brein8998

Avatar

Waarom zou je hopen dat een film gaat floppen?

Ik hoop dat de film goed wordt. Zoniet, kneiter dat al die ideeën de prullenbak in.

Master Of Films

Avatar

Brein8998 "Waarom zou je hopen dat een film gaat floppen?"
Waarom lees je dan niet Joslyn eens goed door ipv deze vraag te stellen. Smiley face

Rderegt

Avatar

-1 Joslyn
Als alle rechten van Marvel characters alleen in handen van Disney zouden zijn. Gaan we lang niet zo veel films krijgen dan dat we nu krijgen. X-Men gaat waarschijnlijk jaren de ijskast in als de overname voltooid is. Ook vind ik dat Disney niet zoveel risico durft te nemen met hun films. Wat mij betreft mag de overname van Fox afgekeurd worden en mag Sony mooi zo verder gaan.

Daanminator

Avatar

13 jaar en ouder, bah. Voor mij nu alweer een domper.

McGraig

Avatar

In tegenstelling tot Deadpool en Logan heb ik uit de trailer van Venom niet kunnen opmaken dat het R Rated zou worden.

Decepticon

Avatar

Sony wil experimentele films als Logan en Deadpool maken, maar durft nu al niet eens met Venom!!?

Ik hoop dat Venom goed is, maar Eddie Brock komt in de trailers over als een goedaardige retard, die geen kwaad in zich heeft.

benjamin

Avatar

Decepticon "Sony wil experimentele films als Logan en Deadpool maken"
Experimentele films als Deadpool?

Guido96

Avatar

Als er een R rated universe zou komen zou ik dat zeker toejuichen. Anders hoeft het niet.

nieuwslaatste nieuws

meest populair