Algemeen

Marvel wil James Gunn terug en onderhandelt met Disney

Via de achterdeur probeert Marvel de regisseur terug te krijgen om 'Guardians of the Galaxy 3' te regisseren.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Kaj van Zoelen om 12:34 in Algemeen
Er is weer een nieuwe ontwikkeling in het voortdurende pingpongspel rondom het ontslag van James Gunn als regisseur van Guardians of the Galaxy 3. Nadat hij door Disney ontslagen werd vanwege tweets van tien jaar terug met zeer grove grappen, gingen er vele stemmen op dat hij weer in ere (en zijn positie) moest worden hersteld, met de cast van de Guardians of the Galaxy-films en in het bijzonder Dave Bautista voorop.

Disney zag hier echter in eerste instantie geen heil in, hoewel gisteren bleek dat de mediagigant overweegt om alsnog wel het script te gebruiken dat James Gunn al voor Guardians of the Galaxy 3 heeft geschreven.

Nu schijnt er een machtigere stem op de bres te zijn gesprongen voor Gunn: Deadline meldt dat volgens hun bronnen Marvel Studios (Kevin Feige voorop) met Disney in onderhandeling is om een compromis met elkaar te sluiten om Gunn via een achterdeur terug te laten komen om Guardians of the Galaxy 3 toch gewoon te laten regisseren.

Niet zozeer in verdediging van zijn tweets, maar vooral toch omdat de cast als één man achter hem staat, omdat iedereen erbij gebaat is als Guardians of the Galaxy 3 zo snel mogelijk in productie kan gaan én omdat de controverse rondom het ontslag van Gunn de filmreeks wel eens flink wat geld kan gaan kosten, méér dan als hij niet terugkeert. Mocht Disney overtuigd worden door Marvel, dan zal waarschijnlijk deze laatste reden de doorslaggevende zijn.

15 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

BlackPowerWolf

Avatar

Het is allemaal zo onmogelijk zwart wit heh...

FilmTotaal " omdat iedereen erbij gebaat is als Guardians of the Galaxy 3 zo snel mogelijk in productie kan gaan "

Zeker niet. Groot fan van Gotg vol1, maar vol2 was gewoon echt slecht.
Infinity War zou ook veel serieuzer worden genomen als een aantal karakters gewoon dood blijven, dat maakte de film voor mij juist zo verrassend en goed, maar ja het wordt natuurlijk gezien als weggegooid geld.

Decepticon

Avatar

"Om Gunn via een achterdeur terug te laten komen"

Waarom niet gewoon via de voordeur?
In ieder geval, gelukkig lijkt er nu wat actie van Marvel Studios zelf te komen. Imo de daadwerkelijke werkgever van Gunn.

benjamin

Avatar

BlackPowerWolf "maar vol2 was gewoon echt slecht."
Vraag me toch echt af wat mensen daar dan zo slecht aan vonden?

McGraig

Avatar

Als ze er met Disney uit komen dan kan hij gewoon via de voordeur lijkt me. En als het via de achterdeur moet dan gaat dat niet meer lukken aangezien het al op filmtotaal te lezen is :)

Mav Damian

Avatar

Begrijp het ook niet Benjamin. Ik vond het een prima vervolg.

Prince John

Avatar

Ik vond deel 2 persoonlijk zelfs beter dan het eerste deel...

tariegb

Avatar

Disney luistert teveel naar huil baby's op het internet, ontslaan die gast of cancel de hele film, wgaf?

Sand

Avatar

vol2 was vooral verpest door Drax zijn irritant gedrag.. wou te grappig zijn en kwam vooral slecht over... bij Infinity wars gelukkig veel beter

chefry1983

Avatar

Marvel is de geldmachine van Disney dus ze zullen wel enige insprak hebben toch?

Ereptile

Avatar

Vond deel 1 ook beter dan deel 2, maar ze waren ook op hun niveau in Infinity War. Drax die aan Ego vraagt of hij een penis heeft was wel een dieptepunt van Vol 2...

Jan231

Avatar

Alleen GotG3 maken als Gunn terugkomt, anders laten zitten.

En Guardians2 was gewoon een goede film hoor. Zelden zoveel plezier meegemaakt met een volle bioscoopzaal.

Artificialis

Avatar

Disney had deze beslissing nooit op eigen initiatief moeten nemen. Ze hadden het bij een tijdelijke schorsing moeten houden en in overleg met alle betrokkenen (Marvel / Cast / Crew) tot een definitieve beslissing moeten komen. Een wijze les voor elke werkgever die denkt als dictator te kunnen opereren. Je bent niets zonder je werknemers. En zij zijn de laatste personen die je gezamenlijk tegen je in opstand wilt hebben.

benjamin

Avatar

Artificialis "Ze hadden het bij een tijdelijke schorsing moeten houden en in overleg met alle betrokkenen (Marvel / Cast / Crew) tot een definitieve beslissing moeten komen."
Ik zou dit misschien niet moeten doen, maar dat zijn in mijn ogen hier geen betrokkenen.

Artificialis

Avatar

benjamin "Ik zou dit misschien niet moeten doen, maar dat zijn in mijn ogen hier geen betrokkenen."

Noem ze zoals je wilt, het zijn nu wel de mensen die weerstand beginnen te bieden en hopelijk straks de personen zijn die James Gunn weer terug in de regiestoel krijgen.

benjamin

Avatar

Artificialis "Noem ze zoals je wilt, het zijn nu wel de mensen die weerstand beginnen te bieden en hopelijk straks de personen zijn die James Gunn weer terug in de regiestoel krijgen."
Dat zijn ze inderdaad en ze kunnen misschien iets veranderen maar dat maakt er nog geen betrokkenen van waarmee in eerste instantie overlegd moest worden.

nieuwslaatste nieuws