Marvel wil James Gunn terug en onderhandelt met Disney

Marvel wil James Gunn terug en onderhandelt met Disney

Via de achterdeur probeert Marvel de regisseur terug te krijgen om 'Guardians of the Galaxy 3' te regisseren.

Er is weer een nieuwe ontwikkeling in het voortdurende pingpongspel rondom het ontslag van James Gunn als regisseur van Guardians of the Galaxy 3. Nadat hij door Disney ontslagen werd vanwege tweets van tien jaar terug met zeer grove grappen, gingen er vele stemmen op dat hij weer in ere (en zijn positie) moest worden hersteld, met de cast van de Guardians of the Galaxy-films en in het bijzonder Dave Bautista voorop.

Disney zag hier echter in eerste instantie geen heil in, hoewel gisteren bleek dat de mediagigant overweegt om alsnog wel het script te gebruiken dat James Gunn al voor Guardians of the Galaxy 3 heeft geschreven.

Nu schijnt er een machtigere stem op de bres te zijn gesprongen voor Gunn: Deadline meldt dat volgens hun bronnen Marvel Studios (Kevin Feige voorop) met Disney in onderhandeling is om een compromis met elkaar te sluiten om Gunn via een achterdeur terug te laten komen om Guardians of the Galaxy 3 toch gewoon te laten regisseren.

Niet zozeer in verdediging van zijn tweets, maar vooral toch omdat de cast als één man achter hem staat, omdat iedereen erbij gebaat is als Guardians of the Galaxy 3 zo snel mogelijk in productie kan gaan én omdat de controverse rondom het ontslag van Gunn de filmreeks wel eens flink wat geld kan gaan kosten, méér dan als hij niet terugkeert. Mocht Disney overtuigd worden door Marvel, dan zal waarschijnlijk deze laatste reden de doorslaggevende zijn.



NieuwsFilm

meest populair