Waar 'The Meg 2' over zou moeten gaan: niet per se grootser

Waar 'The Meg 2' over zou moeten gaan: niet per se grootser

Volgens de regisseur.

Nu The Meg toch een redelijk financieel succes lijkt te worden, is het niet geheel ondenkbaar dat de makers na gaan denken over een tweede deel. De film van Jon Turteltaub (The Sorcerer's Apprentice, National Treasure) is namelijk gebaseerd op een boekenreeks.

Cinemablend vroeg aan de regisseur hoe het avontuur van het hoofdpersonage Jonas Taylor, gespeeld door actieheld Jason Statham, verdergaat.


"Als er nog een komt, dan zal iedereen elkaar een high five geven. We maken nooit een film met de gedachte dat er nog een zal komen. Dat brengt ongeluk, en je gelooft niet dat je de eerste ooit zult afronden. Maar waar zouden we naar toe gaan? Hopelijk niet de route die andere slechte sequels afleggen door te beginnen om simpelweg dingen groter te maken. Het zijn Uber Meg en Mega Megs, en dat soort dingen. Oh mijn god."

Het eerste boek uit 1997 van schrijver Steve Alten heet Meg: A Novel of Deep Terror en deze kreeg tot op heden zeven vervolgen, met de titels The Trench, MEG: Primal Waters, MEG: Hell's Aquarium, MEG: Origins, MEG: Night Stalkers, MEG: Generations en MEG: Purgatory. In alle boeken beleeft Jonas Taylor de onderwater-avonturen. Statham gaf in het interview met Screenrant aan dat hij het wel ziet zitten om het vervolg grootser te maken.

FilmTotaal-recensent Martijn Hamerling gaat The Meg twee sterren. Heb jij de film al gezien?



NieuwsFilm

meest populair